Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

62pb8zge

Igen én is így néztem,köszi

62pb8zge

Torroid doboza és a vezérlő G -je a hálózati földre van kötve,nem elég?És az r t nem bemenet?Akkor jó,hogy nem kötöttem be!?De miért az IN csatin vannak?Igen jó lenne egy nem iylen trafó van kettő elég bika torroidom cserealapnak  esetleg 100V os szekunder -ű re cserélek,akinek ilyen smi van felesleges az írhatn amagánban.Kösz!

Révész Richárd

Szalai György

Az izzó láthatóan jelzi a feszültségszintet, és minimális terhelést biztosit a toroid kimenetének, akkor is, ha a vezérlőnek éppen nem kell az áram.

Én is azt látom a doksiban, hogy az AC IN csatlakozó 1 és 7 szegmense kapja a betápláló 100V-ot, a 3 és 9-ről tovább viheted egy másik vezérlőre, ha szükséges.
Fázis és nulla a Te esetedben felcserélhető, de egy dologra NAGYON FIGYELJ !

A szabályozható toroid transzformátor nem biztosit életvédelmi leválasztást az elektromos hálózatról!

Nem látok a vezérlőn érintésvédelmi vezeték csatlakoztatására kijelölt csavart. (Attól még lehet, hogy van.) Ha mégis van rajta, akkor azt okvetlenül le kell földelni.
Ha nincsen rajta földelő csavar, akkor a vezérlődet nem a hazai (földelt csillagpontú) elektromos hálózatról való üzemeltetésre tervezték. Ebben az esetben, csak biztonságos leválasztást adó 230/100Voltos transzformátorról járasd. A szabályozható toroid nem ilyen. Az üzemeltetés így életveszélyes!

62pb8zge

Mármint azt is a hálózati földelésre kell kötni?

62pb8zge

Torroid doboza és a vezérlő G -je a hálózati földre van kötve,nem elég?És az r t nem bemenet?Akkor jó,hogy nem kötöttem be!?De miért az IN csatin vannak?Igen jó lenne egy nem iylen trafó van kettő elég bika torroidom cserealapnak  esetleg 100V os szekunder -ű re cserélek,akinek ilyen smi van felesleges az írhatn amagánban.Kösz!

Szalai György

„Torroid doboza és a vezérlő G -je a hálózati földre van kötve,nem elég?” De az úgy már biztonságos.
„És az r t nem bemenet?” Én nem találok kis r és kis t jelölésű kapcsot. Hol van az? A nagy R és nagy T az AC 100V táp bemenet.
„De miért az IN csatin vannak?” Mert az az AC IN vagyis váltóáramú táp bemenet csatlakozó.
„Az SAG az milehet???” A DSC04076.JPG kép alapján a SAG is földelés bemenet.
„Mármint azt is a hálózati földelésre kell kötni?” Nem árthat, de szerintem az a dobozon belül már össze van kötve a G jelű csavarral. Ellenőrizheted ohmmérővel, vagy valami folytonosság vizsgáló próbalámpával.

62pb8zge

Ok!
A 3,9,-es szegmense a kis r és t,az ne világos,hogy mint írta dazzal táplálhatok további vezérlőt akkkor az bemenet vagy kimenet?Gondolom akkor kimenet és nem a nagy R és T kábelek mennek rá.Na majd kiderül,elvileg nemsokára elindul.

62pb8zge

Mármint azt is a hálózati földelésre kell kötni?

62pb8zge

Bocs,elnéztem a kisbetüket  

Szalai György

„Torroid doboza és a vezérlő G -je a hálózati földre van kötve,nem elég?” De az úgy már biztonságos.
„És az r t nem bemenet?” Én nem találok kis r és kis t jelölésű kapcsot. Hol van az? A nagy R és nagy T az AC 100V táp bemenet.
„De miért az IN csatin vannak?” Mert az az AC IN vagyis váltóáramú táp bemenet csatlakozó.
„Az SAG az milehet???” A DSC04076.JPG kép alapján a SAG is földelés bemenet.
„Mármint azt is a hálózati földelésre kell kötni?” Nem árthat, de szerintem az a dobozon belül már össze van kötve a G jelű csavarral. Ellenőrizheted ohmmérővel, vagy valami folytonosság vizsgáló próbalámpával.

x4rhew5r3

A nagy R és T az erősáramú táp, a kis r és t pedig a logikai áram körök tápja. Ki szokták hozni függetlenül, hogy nagyon zavart környezetben külön szűrőn keresztül lehessen táplálni a logikai részt. Mindkettőre kötheted a ugyan azt a bemenő 100V-ot.
Legalábbis más vezérlőkön így van...

62pb8zge

Ok!
A 3,9,-es szegmense a kis r és t,az ne világos,hogy mint írta dazzal táplálhatok további vezérlőt akkkor az bemenet vagy kimenet?Gondolom akkor kimenet és nem a nagy R és T kábelek mennek rá.Na majd kiderül,elvileg nemsokára elindul.