Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

43pbwjg8s

Varsa!
Yakasawa kicsike motorjaid lesznek még?

k439jucz4

Köszi! Akkor megpróbálkozom vele... Már csak a PC-hez kell összekötő kábelt és software-t szereznem, hogy tudjam állítgatni...

43pbwjg8s

Az ár titok?
Az encoderek az eredeti +/- 15V osak?
Egyébként jogos és okos ötlet Tőled!

bmejdz9nu

Vannak, de szettben akarom majd eladni 2mm-es emelkedésű Z-tengely orsókkal... pont annyi van. (7 szet motor, linár, NSK orsó, csapágy, kupplung)

bmejdz9nu

Nem AC téma :) de új encoderek vannak hozzájuk... ha lesz időm dokumentálom az adok-veszekbe...

43pbwjg8s

Az ár titok?
Az encoderek az eredeti +/- 15V osak?
Egyébként jogos és okos ötlet Tőled!

jv7pu3a5p

Ma volt egy kis időm dolgozni az AC vezérlőn.  
Íme az első szárnypróbálgatások. Elnézést a videóért, nem a legjobb minőség.http://www.gsmvezerles.hu/CNC/MAVILOR_AC_szervo_12V.avi" TARGET=_fnew>VIDEO
12Vról hajtva, látszik a videón is 1A kajál, 1400 1/min fordulat.

bmejdz9nu

Nem AC téma :) de új encoderek vannak hozzájuk... ha lesz időm dokumentálom az adok-veszekbe...

svejk

Kenjed neki!!
Visszacsatolt már a rendszer vagy még nyílthurkú?
Step/dir alatt ne add, itt figyel nálam a hátam mögött ilyen Mavilor motor vagy 20 db :))
Jó lenne már valami barkács AC vezérlő, én magam úgy sem jutok vele egyről a kettőre :(
Célozd meg tápfesznek a 48V-ot, (könnyű tápegységhez jutni) és ezzel a 4000-es fordulatot tudni fogja.
Az eredeti vezérlőjével azt hiszem üresjáratban 500mA az áramfelvétele 48V-ról.

jv7pu3a5p

Ma volt egy kis időm dolgozni az AC vezérlőn.  
Íme az első szárnypróbálgatások. Elnézést a videóért, nem a legjobb minőség.http://www.gsmvezerles.hu/CNC/MAVILOR_AC_szervo_12V.avi" TARGET=_fnew>VIDEO
12Vról hajtva, látszik a videón is 1A kajál, 1400 1/min fordulat.

jv7pu3a5p

Szia Svejk!

Reméltem, hogy nem hagyod szó nélkül. :))
Akartam is kérdezni, hogy mekkora feszültséget célozzak meg, valami hasonlón filóztam én is.  
Jelenleg még nyílt hurkú, csak a hall jeladókat figyelem és aszerint váltogatom a fázisokat.
Az igazság az, hogy egyelőre csak főorsónak akarom használni vbodi féle fortunával. Szeretném is felpörgetni 10-12e fordulatra és terhelésfüggően szabályozni, hogy fordulatszám tartó legyen.
Az enkóderét még nem lőttem be, őszintén szólva a bekötését sem ismerem, esetleg tudsz segíteni.

svejk

Kenjed neki!!
Visszacsatolt már a rendszer vagy még nyílthurkú?
Step/dir alatt ne add, itt figyel nálam a hátam mögött ilyen Mavilor motor vagy 20 db :))
Jó lenne már valami barkács AC vezérlő, én magam úgy sem jutok vele egyről a kettőre :(
Célozd meg tápfesznek a 48V-ot, (könnyű tápegységhez jutni) és ezzel a 4000-es fordulatot tudni fogja.
Az eredeti vezérlőjével azt hiszem üresjáratban 500mA az áramfelvétele 48V-ról.

000000000

Kiváncsi leszek, hogy pörög 10-12-ezren?!

jv7pu3a5p

Szia Svejk!

Reméltem, hogy nem hagyod szó nélkül. :))
Akartam is kérdezni, hogy mekkora feszültséget célozzak meg, valami hasonlón filóztam én is.  
Jelenleg még nyílt hurkú, csak a hall jeladókat figyelem és aszerint váltogatom a fázisokat.
Az igazság az, hogy egyelőre csak főorsónak akarom használni vbodi féle fortunával. Szeretném is felpörgetni 10-12e fordulatra és terhelésfüggően szabályozni, hogy fordulatszám tartó legyen.
Az enkóderét még nem lőttem be, őszintén szólva a bekötését sem ismerem, esetleg tudsz segíteni.

jv7pu3a5p

Arra én is, mindenesetre a címkéjén 12e van :)