Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

Miki2

j3rx6bsjd

Mostani termésem,16 munkaóra figyel benne.
Meg rengeteg idegeskedés,hogy el ne b...am,1db készült belőle.A képet már úgy küldték vissza,mert még le sem száradt a hűtőfolyadék,de már kicsavarták a kezemből,sürgős volt.
http://cnctar.hobbycnc.hu/Szeles/mel%f3k/forg%e1csol%e1s/alkatr%e9sz1.jpg" border=0>
http://cnctar.hobbycnc.hu/Szeles/mel%f3k/forg%e1csol%e1s/" TARGET=_fnew>További képek itt.

000000000

Lehet, hogy csak rossz helyen viselik:)))

Vagy annyira kiskorúak?

Gratulálok, szépen sikerült. A komment is jó!

000000000

Jól, megoldottad, profi munka.
Némi adattal is kiegészíthetnéd?

000000000

Ez is nagyon jó, egy jó kutya megérdemli.

x4rhew5r3

Komoly darab! 3 tengelyen csináltad? Legalább 6 befogással?

000000000

Megnéztem a képeket, nagyon szépen megcsináltad, gondolom nem a skiccről, ez már nem hobbi kategória. Azt is elárulhatnád, hogy mi célt szolgál a munkadarab.

bmejdz9nu

Motoros

Igen. A hátoldalán természetesen a telefonszám található, ha mégsem olyan jó az a kutya és elbitangol szilveszterkor.

j3rx6bsjd

A munkám egyenlő a hobbimmal:)
3 tengely,8 megfogásból sajnos nem lehetett bizonyos dolgokat összevonni,mert utánna már szívás lett volna 0 pontot felvenni.
A 3D programot a megrendelőktől kaptam,mert hibás volt az eredeti modell és 3nap hajtépés után azt mertem mondani,hogy inkább nem csinálom.
12-es nagyoló maró,8-as gömbmaróval simít.3000-es fordulat 500-as előtolás,az átlépést nem tudom kb.0,3.
A homorú rész kiesztergálóval 1000-es fordulaton 100-as előtolás 1mm fogásmélység.
Olyan lett,mint a tükör,jó volt a kés.
A két szélén lévő "furatmaradványok" pedig csaposfúrónak nevezett eszközzel kétoldalról.
A gép ipari:Topper TMV-510 NCT100-as vezérlővel.
A hobbi gépet már csak fúrásra és műanyag marására használom,előtte azon készültek az ilyen furmányos alkatrészek.

4um5b65d

Ez igen !
[#taps][#taps][#taps]
3 taps+vállveregetés....

s7manbs8

Ne bánkódjál, vársz pár évet majd lesznek azok annyik is. Ilyen medált bearanyozva még jobban mutatna, mint azok a fene vastag aranynyakláncok, amit egyes vagány gyerekek hordanak a nyakukban.

000000000

Komoly munka! A képről nem látszik, mekkora ez a darab?
Engem az is érdekelne, egy ilyen ívelt darabot hogyan tudtál felfogatni. Tényleg, mi volt a kiinduló test, egy tégla-forma? Milyen anyag ez, alu?

000000000

Motoros, kaphatnék egy kis kiképzést a réz-munkáidból? Ez a sima feles gravírtű, vagy valami spéci? Olyan, mint a Varsányi Péter-féle? Vagy valami saját gyártás? Az érdekelne, milyen gravírtűvel lehet egyszerre 0,8 mm-t venni?

Motoros

Végül is a rézhez való gravírtűben nincs semmi különös csak a végóél szöge kicsit nagyobb azaz nem annyira van alálöszörülve mint az általános célú...fához müanyaghoz nyákhoz stb való. A csúcsnál a lapolás szögei is enyhébbek Ez az élettartamban jelent sokat mivel az él hátsó megtámasztása sokkal jobb.
Az is igaz hogy ide nem 1/8-ad collos szárat használok hanem 6 mm-est. De ennek tul sok jelentősége nincs --talán (egész biztosan) merevebb. Kb 8000-t forog.
Az egyszeri fogásmélységnek is csak az szab határt hogy félek a 0.2 mm lapolás a végén ki ne pattanjon. A szappan minta kb 1 órát ment ..nem érek rá ott ücsörögni mellette.
Csak egy érdekesség: a szappanminta 75 mm átmérőben nagyoló marás nélkül tehát 1 szerszámmal 3 mm mélyen 0.8 mm egyszeri fogásmélységgel kb7 óra. Persze itt is biztos van még lehetőség, pl az F-et feltekerni 300-ra, de én nem vagyok híve a rohanásnak, szeretem ha a gép barátságos hangon zümmög. Nekem 4 órás marás után a marómotorom cspágya szinte még nem is langyos A gravírtűt én köszörültem, saját magam. Réznél nagyon vigyázz a kezdetán amikor a nulla pontokat felveszed, fontos a lassú közelítés mert elég egy pár tizedet belerohanni az anyagba...lehet újraélezni. Jut eszembe: A Z közelítési sebessége nálam 80 mmm/min.