Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

keri

vagy van rá külön Gkód ami most hirtelen nem jut eszembe, de Mach-ben le van írva.
Kezdőpont, végpont sugár és forgásirány megadásával lehet ív mentén marni.
Ha jól emlékszem a Maggi István féle tesztekben is ez van a spirál és a körök rajzolásához.

D.Laci

Wizardban a Cut Arc varázsló.
De 3-4 sorbol magad is megirhatod ahogyan Keri is javalotta.

000000000

http://magiist2.fpn.hu/Kepek/maggi_logo.gif" border=0>

keri

000000000

Te készítesz másnak is gravírszerszámot?
Ez a 80mm/perc Z süllyesztés kb. annyi, amit én mindenre használok, nem merem a motoromat sem jobban megküldeni. Tehát lassan süllyesztesz, és onnan a vízszintes mozgás már lehet gyors?

Miki2

Mondjuk szöveget?
Légyszi a kódot írd meg, ne kelljen mindig "kínlódni"

Motoros

A vzszintes mozgást 150...300 között célszerű belőni, persze ez függ a főorsód fordulatszámától is. Készítek gravírtűt, írd meg emailban miféle kellene.

keri

Arra corel, de azt nem mondta hogy betűt akar.

Nemes Mihály

Hát én is fel iratkoznék az óra előlap gyártók sorába [#vigyor2]  Euz még egy nagyon nyer anyag finomítást kíván és perszeb szeb anyagott.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Nemes&Nemes/AC%20servo/K%e9pek/felkeszora.jpg" border=0>
http://cnctar.hobbycnc.hu/Nemes&Nemes/AC%20servo/K%e9pek/ora2.jpg" border=0>

airfoil6205

Hosszú ideje végre az első nem fafaragó népi(iparosított)művész, már kezdtem azt hinni, hogy "vbodi mester" kivételével mindenki csak fát farag a kottyanásmentes 0,01 mm pontos gépén! Gratulálok szép munka!!! (Elnézést a rosszkasztikus megjegyzésért, de már nagyon kikívánkozott belőlem! [#worship])

000000000

Szép! Saját tervezés?
A fa szerintem egy különleges anyag, valahogy így feldolgozva is van benne élet. Egész más feeling ezzel dolgozni.

4um5b65d

Nemes Mihály

igen saját tervezés igaz hogy egy art cam es oktató filmen láttam a ezt a belső mintát  de akkor is én csináltam . Igaz hogy most már látom hogy hol lett elszúrva. :D

000000000

Ögyes. De mintha a számok nem lennének középen. Az ArtCam-nál elég macerás pozícióban tartani a dolgokat. Ha nem lock-olod könnyen elmozdul.

Nemes Mihály

Hát igen nem lett olyan amire számítottam ezért készült ilyen törött repedt fára .  Tűzbe jó lessz de alakítok rajta és akkor szuper lessz.