Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

keri

Meg én :)
Nincs is jobb DOS+Qbasic párosításnál ilyen feladatokra.

HJózsi

Ezaz Péter! Mindjárt megláttad benne a műszaki tartalmat! ... cukrászfórumos szemmel ... [#nyes][#vigyor3][#taps][#eljen]

4um5b65d

KoLa

Ez az ezt mondom, az egy réssel ezt lehet akkor néggyel mégjobb lenne!De hol kell megadni a Machnak a rések számát?

D.Laci

Sehol.
Index= 1 rés
Timing = 4 rés

KoLa

Ez azt jelenti hogy ha kipipálom a timinget akkor négy rés kell és abból egy 50%-al szélesebb a többi 3-nál .Kiszámoltam hogy 8mm elég ,és ha 20 és 30 mm-est használok stabilabb lesz?

D.Laci

Sokat nem próbáltam a 4 résest mert nekem is csinált hülyeséget, valszeg a triggereléssel volt gebasz. Nekem bőven megfelel az egyréses.
Ami értéket kiszámoltál az jó lesz.
A mach kézikönyv is az 1 résest preferálja.
1,5 Kw moci van nekem felező áttétel + frekiváltó.
Az a pár százados fogást észresem veszi, nem esik le a fordulat.
A 4 résestárcsa ügyében keresd HJózsit!

z08dv9zyv

Sziasztok! Egy gyors kérdés köriv mentén hogyan lehet gravirozni? Van esetleg erre varázsló a Mach 3-ban ?

Motoros

Készítettem a lányomnak meg a barátnőjének is egy-egy nyakláncra való medált sárgarézből. A gravírtű 30 fokos, a lapolása 0.2mm F200, egyszeri fogásmélység:0.8 mm, a teljes marás mélysége 1.5 mm, anyagvastagság: 3mm. Mikor kész volt akkor rongykorongal felpolíroztam.
Az ilyen munkáknál a finom marási nyomokat a mart fazon aljáról célszerű homokszórással eltávolítani nagyon finom homokkal és persze a tetejét és az oldaléleket utána polírozni.
http://cnctar.hobbycnc.hu/Misimuvek/rezek/jinjang.jpg" border=0>

D.Laci

Ez ám a"fém ékszer" [#eljen][#worship]
Nem kell évekig tökölni pöcsölni...

Motoros

Ezek jó csókos melók..most meg kitalálták hogy aranyoztassam is be mert ídővel bemattul. A kutyabilétánál ilyen gond nincs mert a puli szőre folyamatosan fényezi.

000000000

Hát, egy idő után elő a rongykorongot, aztán hadd ragyogjon.

Motoros

http://cnctar.hobbycnc.hu/Misimuvek/rezek/vaubileta.jpg" border=0>
nem ám préselt hanem konturmart 2 mm vastag kutyabiléta

D.Laci

A barátnőt áttpaszolhatod, ilyen csókos melóra! Ha elmult 18...:) Kipolirozom szivesen minden nap... Mármint a medált!:)

Motoros

Kiskorú mindkettő. Polírozzá másfelé.