Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

besirkyjh

Sziasztok .

Nemértem miért ne lehetne eladni a lenti reliefet akár 10 000ft-ért vagy többért is .

Értéket kel csinálni belöle , ez igy csak egy darab deszka sok ember számára .

Ha csinálsz belöle egy ajándék tárgyat pl: diszdobozban a cimer és egy piros-fehér-zöld velur belseje van akkor mi akadálya van hogy megvásárolják ? Él annyi rokon kölföldön hogy alkalmakkor szivesen küld az ember ilyesmit Nekik ( pl karácsony de lehet akár Borsodi péntek is ) .Másik ötlet ami közvetve pénzt termel ha az ajándékozást a Te álltalad készitett munkával oldod meg ( nem kel Milka-t venni hanem adsz egy szép reliefet , ha már a Magyar termék ajándékozása nem trendi . Okát nem tudom ) .

A relief egy olyan dolog amit az ember a vitrinben vagy a falon nézeget , ez a gyüjtemény .Olyan emberek akik maguk csinálják azoknak van ilyen és van egy réteg aki szivesen gyüjtöget egyedi és különleges dolgokat ezek a sznobok ( meg kel keresni Öket , itt a forumon nincsennek ) .
A másik ha használati tárgyat csinálsz a reliefböl akkor szintén eladhato pl : névtábla keret , posta láda , relieffel diszitett fa evöszköz . kakkukos ora stb stb had ne soroljam .A lényeg az hogy ha ebböl akarsz megéli széles legyen a repertoár és komoly megismételhetö minöséget kel produkálni .
Fantázia kel hozzá de az van akár itt is :)
Sok sok nagyon szép és értékes dolog készül itt de azzal nincs vége hogy le vesszük a cnc asztalrol , azt még eladhatová kel tenni !!

besirkyjh

Szia  

Érdemes lenne ennek a témának egy külön topick , csak felesleges mert nem lenne politika mentes :(

Ha csak Magyarországban gondolkodol akkor kb 9,5millio ember jöhet szoba mint potenciállis vevö ( senkinek nincs pénze ? ) .Sok embernek sok féle az a határ hogy nincs pénze .

c2nsu773m

Lenne egy ötletem!

Csinálni kellene egy webáruházat ahova közösen raknánk fel a termékeinket!

VViktor

Én eddig egyet adtam el,de azt is 7ezerért igaz nem is volt nagy.De a többit amit csináltam mind mind ajándékba ment. Én ezt a magam szórakoztatására csinálom és,nem üzletszerűen. Persze megértem azt aki szeretne a gépe árából kicsit vissza nyerni.Igaza is van.De gondolom Ő már nem is hobbiból csinálja.Hát igen mindet a politikára vissza lehet vezetni.De lenne értelme? Nem hiszem. Így marad a zsörtölődés és a fogszívás. De azért mindegyönk csinálni fogja tovább a remek műveket.

VViktor

Webruház ötlete nem rossz,de...
Belegondoltál hogy pl: az Íjász remekművei mellet hogy vetekedhetne akár az én fog rágta reliefeim?  
Ebből csak a széthúzás lenne.Mivel mindeni gépe másként dolgozik,itt gondolok az időtartamra alap minta kidolgozottságára és egyebekre. Tehát a két egyforma relief is más más árat jelentene.De ez csak az én elméletem.

sanyi84

Igazatok van, Zoltánnak mégjobban. Használjátok ki a net adta lehetőségeket saját munkátok hirdetésére. Egy egyszerű gravírozott szives ékszertartót adtam 3 ért, a hulladékból előre számolva kijött 10 kulcstartó. Sok ajándékot csinálok mert pofátlanul magas árat kellene kérnem, anyagra áramra fejlesztésre alkatrészre sajnos kell a pénz is így muszály vállalni mindent. Tisztes áron, munkám számolva. Volt ismerős akiről tudom mennyire nincstelen, nagy munkát adott, anyagárat kértem, kiakadt még azon is. Aztán elé tettem az anyagáras füzetet... Meg kell kérni az árát mindennek vagy nem szabad kérni pénzt.

c2nsu773m

Legalább fejlődésre ösztönözne téged!

c2nsu773m

besirkyjh

Pontosan erre gondoltam !!  
[#eljen]

besirkyjh

Szia  

Ez is egy jo szempont , de elnézve az Ijász munkáit én inkább bele se fogok :)
Attol még igaz amit irsz !

svejk

[#vigyor3]
Pedig sokan tudják Íjász milyen gépekkel dolgozik...
A tudás a fejében és a szívében lakozik. [#worship]

3vv2btrhv

A világon mindenhol különbözö minöséget árulnak .
Pl a gépkocsi , Ijász a R&R de van Mercedes , BMW , Audi És Suzuki , minegyikböl vesznek az emberek !!!
A Webáruház jo ötlet , van forum ahol erre van kihegyezve ,én támogatom az ötletet .

Szedlay Pál

Ahogy Bodi én is mélységesen egyetértek veled.
Van egy piac ahol most jelenleg élünk.
Van kereslet, kínálat általában ezek határozzák meg az árakat.
A mai helyzetben általában túlkínálat van minden termékből.
Látható itt a fórumon is, hogy a használt, bontott termékek pörögnek az ár-értékük miatt.
Nem annyiért fogjuk eladni a portékát amennyiért  mi szeretnénk, hanem annyiért, amennyit adnak érte. Nagyon ritkán adatik meg az, hogy egy gyártó monopolhelyzetből diktálhatja az árakat.
A termék eladhatóságában nagyon nagy szerepe jut ma a nyilvánosságnak a marketingnek. Igen, ma az internet egy széles közönséget szólíthat meg határok nélkül. Az, hogy különböző minőségben készülnek el reliefek egy közös webáruházban ez nem lehet probléma sőt, a különböző minőségek kivitelezések és mart minták iránti kereslet egy jó lehetőség arra, hogy a piac igénye feltérképezésre kerüljön.
Én már régóta azt vallom ( 27 éve vagyok vállalkozó) nem azt kell gyártani amit tudok, hanem azt amit megvesznek és nyereséget tudok termelni. Persze ez az én szubjektív véleményem.
Még egy gondolat, valaki itt az egyik hozzászólásában kérdezte, hogy az a " lófing" mikorra fogja kitermelni az árát.
Sajnos nem tudom a választ, de aki gyártja Németországban az tudhat valamit.
Ez egy 574.000$ nettó árú 8 tengelyes gépen készül 3 műszakban. Teljesen automata száladagolós gépen. És sajnos azt kellett lássam több Porsche állt az udvarban mint Wolksvagen.
Szeretnék tanulni ezektől a vállalkozóktól, mit hogyan kéne másképp csinálni, hogy a mi udvarainkon is ilyen autók állhassanak.

ie3i2pm6j

A webáruházak le vannak zsírozva, meg van a saját faragójuk. Megpróbáltam, de lepattintottak.

3vv2btrhv

http://cnctar.hobbycnc.hu/HUNKA/Sztereodigitaliz%e1l%e1s/Agisoft%20Sztereoscan/001.JPG" border=0>
Gyönyörü Atilla Debrecenben készült portré digitalizálása PU. anyagbol kimarva .