Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

000000000

Szeretem az ilyen hozzászólásokat!
Ha mindenkit felvetne a pénz, semmi baj nem lenne vele! De valamivel foglalkozni kell, ha nem akar éhendögleni!

neduddgi

"Mennyit fizet nekem mondjuk az obi,hogy ne saját magam készítsem el?"

ENNYI! Nincs is miről tovább beszélni!

2dw0x9awk

2dw0x9awk

Illetve ez egy Hobby CNC fórum. Attól hogy esetleg valaki(ke)t felvet a pénz még hobbija lehet ( itt konkrétan senkire nem gondoltam ). Vagy nem [#fejvakaras]?

sanka74

Sziasztok!
Gratula a munkához!
Mostanában egyre többen vesznek obi-ban és hasonló áruházakban olyan dolgokat, amiket maguk, vagy közeli ismerősei is el tudnának készíteni, mondván, nem éri meg csinálni, ami esetenként ha csak a szigorú költségeket nézzük, valóban így is van. Ezzel az a baj, hogy, így saját magunk alatt vágjuk a fát, mivel ezzel a külföldi nagytőkés zsebét tömjük, aki az igazi hasznot ugye kiviszi az országból. Ez így van most, és így volt régen is, csak az akkori emberek tettek ez ellen, (vagy legalább megpróbálták)gondoljunk a Védegylet-re....  
De sajnos a "fogyasztói társadalom" kialakítása roham léptekkel történik....

s7manbs8

A sok pecás is minek ül a parton, mikor csak besétál a halboltba és megveheti töredék pénzből ... mert hobby !

bznc93pf5

bznc93pf5

köszi.

egyébként ha mindenki jobban belegondolna és nem csak az árakat nézné (persze azért érthető hogy az is sokaknak fontos)de ha azt mondom magamnak hogy nem veszek külfölditől "olcsó" árút (amibe ha jobban belegondolunk nem is olcsó mert lehet hogy csak 1db 800ft-ba kerül de 1 óra alatt több százat készít, ez tuti, mert szoktam én is tömegmunkát készíteni fillérekért és megéri, akkor rájön az ember hogy a 800ft nem is olcsó) inkább magyar terméket kellene mindenkinek venni akkor magyar embereknek adok munkát és ha sokan tennék ezt akkor sok embernek lenne munkája  és ha a vállalkozónak is sok a munkája, lehet hogy adna magasabb fizetést és akkor nem kellene az árakat annyira figyelni, mer így van ez 1-2 fejlett országgal mert ott ezt észrevették és mivel sokat tudnak termelni ezért az árakat is lejjebb lehet vinni, mert a sok munka és a bevétel növeli az állami bevételt is ezért kedvezőbb az adózás is, persze Magyarországon már ott el van szúrva az egész hogy hatalmas a közteher de azért azt meg lehet figyelni hogy aki külföldi szemlélettel irányítja a vállalkozását annak azért jobban megy.

sanka74

ra8nsmk6w

Nem jobban megy csak könnyebben.

s2k5ycubj

Még annyit,hogy nemcsak olcsó de a legtöbb esetben sz@r is,nézz meg egy obis fakalapácsot vagy csigafúrót...

000000000

De ha használható lenne, akkor nem is annyiba kerülne!

De aki mégis megveszi, az meg is érdemli. És megveszik!

bznc93pf5

na ja,

és erre mondják hogy olcsó???[#falbav]

s2k5ycubj

A lényeg,ha hirtelen kell egy fakalapács valamiért,csak a példa kedvéjért,és csak egy 1000-ed van rá nem veszed meg? Még örülsz is,hogy kapsz mellé ennyiből két pár munkáskesztyűt is,és azt mondod,milyen jó,hogy nem a szerszámboltban vetted meg 2500-ért.Persze az öröm nem tart soká,de ezt már ismerjük,és mégis csak a szerszámboltból marad az anyázás utáni vásárlás és jó ha megúsztad baleset nélkül,pedig még kesztyűt is húztál...

000000000

Erre mondják, hogy a drágább az olcsóbb?