Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

neduddgi

Rinaldo

A #8219-ben lévő képen Vékony László keze munkája látható !! Én csak a kép beillesztését javítottam...  
[#wave]

u3xrz0cut

Rinaldo

Egyszerre írtunk .. [#vigyor2]
és nem láthattad amit előtted írtam!
Én kivállónak értékelem de még egyszer ez  
Vékony László munkája..

ie3i2pm6j

Köszi a képet, mindig elrontom a feltöltést.

000000000

Ár, munkadíjkérdés.  
Én, csak olvastam, ki mit ír erről. Mint más ügyekben is, most is sokféle vélemény van.  

Sajnos, amint kiderült, nincs recept, hogy kilója, centije, darabjáért menyit lehet kérni.  
Én, eddig 30 Ft. -tól 3000 Ft. –ig /négyzetcentije, terjedően martam domborművet. Vagy ajándékba, ingyen. Nálam, az árat, a ráfordított idő, valamint a költségek arányából alakul az ár. De, receptet mondani nem tudnék.  
Az biztos, ha valaki mélyen alul értékeli munkáját, azzal tönkre teszi az önbecsülését. De, mások megélhetését, és létét is rontja erősen. Ezért, azt ajánlom, kicsit mindig gondoljunk erre is. Még akkor is, ha kaptad a gépet, az anyagot találtad a munkahelyen.  
Én, azt szoktam, ha, minimálisan elfogadható árat nem kérhetek, inkább oda adom ajándékba.  
Így, marad az önbecsülésem, és még jó érzésem is van, hogy örömet szerezhettem, vagy jót tettem valakinek. Mert az ajándékozás öröme, legalább annyit ér, mint a pénz. Igaz, sajnos az utóbbi nélkül nem tudunk létezni. De, talán az előbbi nélkül sem. Ráadásul, a megajándékozott, nem fogja rontani a mások üzletét, ha legközelebb kell neki valami, azzal, hogy akár anyag ár alatti előző készíttetésre tud hivatkozni.
Tehát, csak átgondoltan vállalni.  

Itt van, pl. a Vékony László munkája. Egy ilyen jól kivitelezet gondos munkának értéke, van. Ezt lebecsülni, felér egy sértéssel. Gratulálok hozzá!  

Sok-sok reliefmarást kívánok mindenkinek.  

s2k5ycubj

Igazad van! [#eljen][#eljen][#eljen]

s7manbs8

Sokat számít még a név, ha oda van írva hogy Picasso , lehet többet adnak érte, persze ha eredeti vagy eredetitől megkülönböztethetetlen hamisítvány lenne. :)

s7manbs8

Ja és ne felejtsük el a gépet megjutalmazni néha, mivel elég nagyrészt az Ő érdeme is, valami minőségi cuccal megkenve, pl. egy Scotch Whisky ben oldott súrlódás gátló olajjal. :)

xg2w6ib9x

András ! Csak hogy a tényeknél maradjunk:
A közelmúltban (február) úgy hozta a munkánk, hogy 4-5 alkalommal is kellett bontó kalapácsot bérelni az izmosabb 200 ezer forintos fajtából (Hitachi).
A gép napi bérleti díja valahol 6-7 ezer brutto forint között volt egy pest megyei szerszámgép kölcsönzőben. Tehát 10 ügyfélen nem igazán térül meg a gép kikölcsönzése, de még 20-on sem.
Ja és akkor még azt sem kéne elfelejteni, hogy a kölcsönző cégnek fenntartásának is megvan a maga rezsije és némi profitot is szeretne termelni. Szóval azért csak óvatosan túlozzunk !

88nwcf22d

Hát igen, Magyarország nem az a hely ahol az emberek teli vannak pénzzel és nem tudják mire elkölteni. Lassan ott tartunk hogy a élelmiszeren kívül (sőt már lassan az is )minden luxusterméknek számít, így nem mindenki tudja kifizetni azt amit az adott dolog ér...

3vv2btrhv

A társadalom van most abban a helyzetben , hogy nem tud megfelelö összeget költeni bizonyos dolgokra Pl : a Vékony László munkájára , meg sok hasonlo dologra . Ez azt jelenti , hogy nem reális most a munkavégzésért kapható pénz menyisége . De az aki olcson dolgozik az valóban mindenkinek rosszat tesz , ebben Danibával értek egyet , inkább ingyen mint olcson !!

s2k5ycubj

Nekem is sokszor fejtörést okoz a pénzügyi gondokkal való küzdelem.És sajnos amit még ennél is nehezebben viselek az inkorrektség és az ígéret,adott szó be nem tartása.Sokszor az ismerősök kérik az olcsó,jutányos árú munkát és ha az ember rá van szorulva nehéz nemet mondani,ha éppen kenyérre se nagyon van.

bznc93pf5

a relief szinte ugyan az mint egy puzzle, szép szép de a kutyának sem kell pénzért csak ingyen, ha netán fizetne érte valaki akkor szerencséd van,
mer érdeklődő az van de amikor az árat mondod, mindegy hogy mennyi, akkor is sokallani fogja.

VViktor

Sziasztok.Bár én nem sokat gyártok,de nemek ez valóban csak hobby. Tehát amit csinálok nem megrendelésre,hanem ajándékba készítem el.Így az ár már is irreleváns.Igen sajna valóban nincs pénze a népnek,hogy megfizesse a munkát.De itt az mindegy,hogy milyen munka.