Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

bicme92us

Nagyon szép munka! Elkérhetném a Polyuretán lakk és festék típusát? Mivel glettelted? Nekem asztal és székek felújítására kellene.

000000000

Óóó. Csak nyugodtan vállald el ha kapsz felkérést. Feléért elkészítem neked, alvállalkozásba.  
 Így mindketten jól járunk:))  

s7manbs8

Danibá én is jelentkezem én a duplájáért bármikor elvállalok akármit ... :)

000000000

Én feltettem egy kérdést és semmi épeszű választ nem kaptam rá!
Nem véletlenül kérdeztem, hogy ki mennyiért vállalja, ha nem csak unaloműzésből csinálja.

wcsxp0uxa

Erre a kérdésre talán nem is kapsz soha választ . Még 1kg kenyérnek sem tudjuk a reális árát .
Ez úgy működik ,hogy belevág az ember és beletanul .....

2dw0x9awk

Szia, ez nem olyan egyszerű ez, ugyanis nem mindegy melyik térségben laksz, hányan foglalkoznak ilyen jellegű munkával (konkurencia), milyen géped van, mennyiért szerzed be a szerszámot és az alapanyagot, kinek kell, számlával, számla nélkül stb...

2dw0x9awk

#8181 © Karasz András -nak ment volna.

c2nsu773m

2500/óra a rajzolás és 6000-10000-ig / óra a marás nehézségi foktól függően!

Valószínű itt sokan csak hobyból marnak és ezért nem tudnak árat mondani....

Szedlay Pál

Azt hiszem a kérdés nem ilyen egyszerű.
Milyen relief. Mondok egy példát.
Valaki  elvisz hozzád egy szép arcképet a kedveséről, hogy készíts neki ebből egy reliefet.
Ha megnézzük mennyi munka van a tervezésben és a kivitelezésben akkor nem is mondtál sokat, sőt.
Ha egy katalógusból választja ki a formát és csak a méretet kell módosítani akkor egy kicsit sok. Ezért nagyon képlékeny az ár kérdése, attól függ mit kell csinálni honnan kell elindulni és hová eljutni.

c2nsu773m

Ez nettó ár, és még ez nem tartozik a drága kategóriába.(faipar)

Szedlay Pál

Én a 10.000Ft-os gépórát egy kicsit sokallom.
Egy új 5 tengelyes gépen ( ára 80M Ft.) vállalnak munkát 18.000Ft-os rezsi órabért.

000000000

000000000

Nem biztos, hogy sok a 10ezres díj, mert ha megnézel egy autószervízt, ott a csillagos ég a határ. A gép költsége, villany, szerszámok (nem az ebay-es árakat kell figyelembevenni). Tehát nem biztos, hogy irreális. De a 6ezer az biztosan nem az.

2dw0x9awk

Elgondolkodtató... Tegyük fel készítek egy lithophane fotót, 13*18cm. Képszerkesztés, kód generálás 1/2 óra ( 1250Ft ). Elkészítés 2,5 óra ( alaphangon 15000Ft ). Keretezés megvilágítás stb ( 3000Ft ) Felhasznált alapanyag, szerszám ( 250Ft )Eladható egy ilyen kép 19500Ft-ért?

Szedlay Pál

Én nem tudom csak a Mercedes szerviz árait.
De ők sem dolgoznak elfogadhatatlan áron. Persze típus függő az ár. De ne felejtsd el, hogy a faiparban egy lötyögő mechanikával rendelkező gép is kielégítő pontosságot ad egy relief marásnál, még mérőgépen soha nem mérték vissza a 3D-s pontosságát. Ugyan ez a fémiparban már kritérium, így nehéz párhuzamot vonni a szerviz, relief és a fémipari pontos mérhető megmunkálás árai között.