Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

besirkyjh

Szia  

Azt tudja .
A felület kezelésre kiváncsi .
Pácolás , utána ruhával letisztit vagy vékonyan ecsettel végighuzni ?

bznc93pf5

szia.

akkor írd le azt is hogy mi az a pác mert szerintem azt sem tudja.

robokacsa

nincs valakinek a gyémántvégű 90 fokos gravírozóból egy eladó példány?  

robokacsa

üdv.
már egyszer sikerült telepítenem az infarwiewert, és a pluginjait, de most az istenért nem megy fel a plugin. pontosabban ottvan ami kell nekem, de mindha arra panaszkodna, hogy a kreált képnek, nincs elég helye a memóriában. ha jól fordítom....nem 100%, az a lényeg hibaüzenetet ad.
vagy újabb irfanview szükséges?

Béni

A Ximagic legfrissebb GrayDither pluginja minimum 4.20-at kér (honlap szerint).

robokacsa

sikerült.....
bár gőzöm sincs mitől lett jó.

9npx2xk89

Valamilyen bolti páclével gondolom lehet, de ecsettel vagy szivaccsal kell felvinni?

bznc93pf5

ha nagyon mély a minta jobban jársz ecsettel, az sem mindegy hogy milyen a páclé,vizes, vagy szeszpác de a lényeg az hogy amikor rávitted a pácot utána le kell törölni a felesleget, de lehet akár fújni is, úgy is látni fogod hogy mennyi kell rá, ha kevés azt is, ha sok és le kell törölni azt is, kezdőnek a vizes pác talán egyszerűbb meg utána lakkozás is még gondot okozhat, bizonyos estekben nem mindegy hogy ecsettel vagy fújva van a lakk, persze ha van fújásra lehetőség akkor nem lehet gond.

PSoft

KisKZ oldalán találtok részletes infókat a pácolásról,és videót a technológiáról.
Talán,pár hete linkelte az ArtCam-os topic-ba.

http://hobbycncart.com/forum/21-165-1" TARGET=_fnew>Ez lenne az,érdemes elolvasni,és megnézni a videót.

besirkyjh

Teljesen mindegy hogy hogyan viszed fel , a végeredmény a lényeg .Ha akarod mártsd bele :)
A lényeg az hogy ahol " letud folyni" ott sötétebb lesz az árnyalat .Minél többször kened ugyan azzal a szinnel annál sötétebb "erösebb" a szine .Vizes páccal jobban lehet kisérletezni .Ha ronggyal törlöd akkor a felsörésze világosabb lesz ( nagyobb lesz az alja és a teteje közti árnyalat különbség ) , ha ecsettel törlö akkor lehet szorakozni kicsit az also rész világositásával .

cu05ic9nw

https://lh4.googleusercontent.com/-bl4Sehf7JlY/T7QOAU6iXEI/AAAAAAAABN4/MXhkOm9Vme4/s792/578137_342380942493596_100001650806654_862552_1265212607_n.jpg" border=0>
egy kis plexi munka!

bznc93pf5

elég jóra sikeredett!

GRATULÁLOK!

[#wow1][#taps]

e9g6tycw

Szevasz! Ez a rózsa konkrétan szeszpáccal és  ecsettel lett pácolva. Így készült:Pác felhordása után még frissen a pác megszáradása előtt nedvszívó ruhával papírtörlővel(ami nem szálasodik)visszatöröltem a felesleget ( a kidomborodó felületek így világosabbak lettek).
Száradás után csiszolószivaccsal  180-as(kopott)a dombokat megkoptattam .Ezután  AURO nr121 olaj-viasz -al lekentem szintén ecsettel, 20 perc múlva puha ruhával áttöröltem,kefével fényesítettem.

bznc93pf5

bznc93pf5