Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

000000000

Viszont az is elgondolkodtató, hogy főállásban a rezsi óradíj 3000 körül van minimum. Ehez hozzájön a többi.
Ha elmész egy gépkölcsönzőbe és kihozol egy 200ezres ütvefúrót, szerinted mennyiért adják oda óránként? 10 kuncsafton visszahozta az árát! Egy órára senki ki nem viszi. Tudod, az a baj, hogy mindenki alábecsüli a munka értékét. Ez meglátszik az országon is. Vannak olyanok, akik a saját munkájuk értékét nem is számolják. Ezért tudnak nagyon olcsók lenni. De dolgozni nem azért szokunk, hogy elfáradjunk!

c2nsu773m

Akkor számolj, a lézergravírozásnál 1cm2 15ft-ért szoktam gravírozni, nagy tételnél ez 7ft-ig  leengedem.

000000000

c2nsu773m

Nem kellene leértékelnünk a CNC munkánkat, azt hogy nem 5-30 millióért vettük a gépünket hanem magunk készítettük nem jelenti azt hogy fillérekért kell dolgozni vele.
A jónépet rá kell szokatni arra hogy ez egy költséges dolog és ha sokalják az árat akkor reszeljék ki maguknak a konyhában!

c2nsu773m

Ez anyag nélküli ár!
Van olyan alapanyag aminek akár 100e ft /m2!!!

Szedlay Pál

Hú de nehéz kérdés amit most felvetettél.
Nekem ilyen alkatrészek kellenének amit itt linkelek. Nincs csak egy-két milliméter a dimenziója tehát gyorsan el lehet készíteni. Szinte nincs is rezsi órabér az anyagot én adom, platina-irídium.
Nem is nagyon tűrt a méret csak századon belüli.
Ha akarod küldök rajzot pontos méreteket tűréssel. Kíváncsi lennék egy átlag hobby géppel mennyiért vállalnád úgy, hogy vissza is vannak mérve a méretek.
Hogyan lehetne már összehasonlítani egy ipari gépet egy általunk készítettel, sehogy.
De ez nem utópia, ha bevállalod én tényleg tudok sok munkát biztosítani a gépedre, de csak tűrt méretekkel.
http://cnctar.hobbycnc.hu/Szedlay/2222.jpg" border=0>

besirkyjh

000000000

Már megbocsáss, de átestél a paci túloldalára!
Itt relief marás és gravírozás volt az alap kérdés!

A te kérdésedre a válas is egyszerű.
ha egy darab kell belőle akkor kurvadrága!

Ha egymillió kell, akkor kurvaolcsó!
A rajz és a gép beállítás mindkettőnél 1 azaz egy! Az az egy viszont lehet, hogy egymillió forint is lehet!

Tehát itt nem ez volt a kérdés.

besirkyjh

Pedig irtam hogy tégy belátásod szerint .
Neked kel eldönteni hogy megéri-e az egész procedura vagy sem .Egy árat talán tudok egy szkennelt fotorol ( kb képes lap méret ) készült szerszám pálya dijja kb 50 - 60 euro .

Az árakat Te szabod mert Te tudod hogy mennyi melod lesz vele és hogy mennyi lesz a hozzátartozo rezsi dijja .Kb orában mérhetö a legjobban talán .
Emberek 1000ft környékén is dolgoznak és van aki 18 000ft-ért sem vállal munkát .Mi innen nem tudjuk meg mondani mi az ami Neked meg felel .  

besirkyjh

Pedig a relief marásban is vannak nehéz dolgok amik erösen befolyásolják a termék árát .

Nem mindegy hogy pl miben készül a relief , száraz fenyö vagy esetleg a mostanában divatos Wenge .A két megmunkálás között iszonyat a különbség .

Szedlay Pál

Ok, akkor legyen publikus.
Ha nem kérdés, én adom az anyagot, Te elkészítesz a hobby gépeden 1000db-ot (nem kevés) tűrt méretekkel. Olcsón-ahogy írtad-, mert nem kevés a darabszám. Két méter anyagból kijön az összes.
És csinálunk egy nagyon jó üzletet, és itt publikáljuk hogyan lehet kiváltani az ipari gépek pontosságát és minőségi elvárásait egy hobby célra épült géppel.
Ne csináljunk már magunkból már hülyét!!
Egy reliefet hogyan lehetne már mérni egy mértanilag specifikált 3D-s alakzathoz aminek minden paramétere méretre pontos és tűrt méret.

c2nsu773m

Amit te mutatsz a képen arra olyan árat mondanék hogy a szemed kiesne! [#idiota][#wow1]
Attol hogy kicsi nem jelenti azt hogy 5mp alatt végez vele a gép, ehez kis marószerszámok kellenek és sok marópálya út tehát sok idő!
De azét elég abszúrd lófingot toltál az orrom elé!
Ha arra akarsz célozni hogy ehez méregdrága kúrvapontos gyári gép kell akkor azt aláírom , lehet....És mikor fogja visszatermelni az árát ezekből a kütükből?
De az én gépem erre alkalmatlan mint mondtam FAIPAR!!!! Itt már a fél mm is pontosnak számit!!! Nem is mondva ,hogy nálam a 12mm es gyémántkés megy 80%-ban!!!

Szedlay Pál

Én csak arra reagáltam, hogy egy pontos gyári ipari gép rezsi órabérét nem lehet összehasonlítani egy hobbigép órabérével.
A gyémánt szó hallatára meg nem esek hanyatt, mert már 10 éve kidolgoztam egy eljárást szintergyémánt gyártásra aminek a prototípusait sokan kipróbálták és nagyon kedvező volt a visszajelzés.
A General Electric nyugat európai képviselője még meg is említette nem kellene ilyen minőséget gyártani, mert ez nem kopik, nem jó üzlet.
Ja egy ilyen kütyü ára a csillagos ég.
Hogy mennyi az ne legyen publikus.
A lényeg, az iparban használatos pontos és visszamérhető geometriájú alkatrészek gyártása és a reliefek gyártása között nem lehet párhuzamot vonni. Én erre akartam rávilágítani.

000000000

Már megbocsáss, de átestél a paci túloldalára!
Itt relief marás és gravírozás volt az alap kérdés!

A te kérdésedre a válas is egyszerű.
ha egy darab kell belőle akkor kurvadrága!

Ha egymillió kell, akkor kurvaolcsó!
A rajz és a gép beállítás mindkettőnél 1 azaz egy! Az az egy viszont lehet, hogy egymillió forint is lehet!

Tehát itt nem ez volt a kérdés.

000000000

Na, hogy ez hogy jött most mégegyszer????

Számítástechnika csodái....