Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

000000000

Igazán nincs mit, ha kellene majd segítség akkor máskor is szívesen...
Sajnos a PC-d alkalmatlan volt Mach-hoz , de ezt elején mondtam neked.
A tábla viszont frankó lett.
Egyből megragadom az alkalmat és teszek fel egy táblát amit a gépemmel csináltam.
Ez nem ennyire ünnepélyes alkalomra készült mert egy sírkő felirat, ezért is csak részletet mutatok belőle.  
A maró 90 fokos szabad kézből köszörültem a maró pályát  Vcarve követte el a betűk méret 40mm
Azért a minőséget ki lehet majd venni a képből, remélem.  
Főorsó fordulat 2000RPM 200mm/perc előtolással. ( sajnos ez a maximum amit ki lehet hozni a főorsóból ezért is ennyi az Feed Speed )

http://cnctar.hobbycnc.hu/P%e1l/iz%e9/K%f5.JPG" border=0>

000000000

Bocs , de az üzenetet Zozo-nak szántam.  
Kicsit meg van hülyülve a fórum motor mert emlékszem hogy Zozo-t jelöltem be.  

u3xrz0cut

u3xrz0cut

svejk

000000000

000000000

Hozott anyagból dolgoztam, de úgy nézett ki hogy műanyagból van  [#hehe]
Meglepően lehet forgácsolni és ilyen kis fordulatnál még por sem keletkezett.
Csak jól kell hozzá marót köszörülni ( egy mezei 8-as falfúróból követtem el a szerszámot hozzá )  
Kis költségvetésű volt a projekt mert csak egy ötöst kaptam érte  http://hajnalcsillag.net/forum/Smileys/classic/handshake.gif" border=0>
Érted? ötös   [#vigyor5]

zozo

Köszi Fiúk a biztató/elismerő szavakat, jólesett tényleg.
Réztáblához további adat:
-F200, (ezt növelhetem még úgy tűnik)
-0.3/20fokos maró, 0,35 mélység
-főorsó 9000rpm
-és pár perc híján egy óra gépi idő volt.

000000000

... műanyag ... amikor először láttam ilyet azt hittem Toldi-t játszik a sírköves, félkézzel fölemelte, aztán elmagyarázta hogy kínai alapanyag

zozo

"Csak jól kell hozzá marót köszörülni ( egy mezei 8-as falfúróból követtem el a szerszámot hozzá )"

2000rpm-hez képest nagyon szép felületet csináltál

000000000

000000000

Rutin meg az évek , meg egy darabig tanultam is hogy kell szerszámot köszörülni.
Igaz egy kicsit nagyképűen hangzott, de látni lehet az eredményen.
Még annyit hozzá hogy egy fogásból lett kiszedve az anyag és a legmélyebb pontja 9mm-en van.  
Ezért a 8-as fúró lehet hogy inkább 10-es vagy az is lehet hogy csak 60 fokos a maró.
Tavaly csináltam decemberben, már nem emlékszem pontosan a maróra, de a program még megvan.
Onnan könnyű puskázni a paramétereket  [#idiota]

000000000

Na, sikerült kicsit görgetni még az oldalon, most vettem csak észre a te munkádat.
Gartula. Nagyon szép.

svejk

Ha már van rutin, meg évek, ráadásul tanultad is, oktathatnál is bennünket egy két példán keresztül szerszámköszörülésre!

000000000

Aztán ha véletlen egy ékezet is kimard egyből azon fognak lovagolni, mint az OSB-s műhelyen [#papakacsint]
Így is egyeseknél közutálatnak örvendek és arra gyúrnak mibe köthetnek bele. (EZ csak neki okoz fejfájást mert én csak vigyorgok rajta) [#hehe]  
Köszi , de direkt nem adok nekik támadási felületet.