Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

bznc93pf5

azért csak sikerült,
GRATULÁLOK!![#eljen]

bznc93pf5

9npx2xk89

Próbáltam egy fogással kimarni, nem is lenne gond, de néhány elemnél pont a bevágás előt kicsivel indul a kivágás, és mikor elindul bemarni a hornyot, kitöri az elemet. Hol lehet beállítani a marópályán a kezdőpontot?

bznc93pf5

bznc93pf5

az artban amikor megcsináltad a szerszámpályát utána kattints a pályára azután keresd az Profile Options ikont (hátulról vissza a 3., egy T betű)kattints az ikonra utána a rajzon megjelenik két pont, egy fekete, és egy zöld, vidd az egeret a zöld pontra átvált célkeresztre tartsd nyomva az egeret és odaviszed ahova akarod, arra ügyelj hogy a fekete is menjen vele ( ha jól csinálod akkor az is megy vele automatikusan, ha véletlen  mégsem akkor sincs semmi baj mert tudod utána vinni, az a lényeg hogy egymás mellett legyenek), a zöld pont a kezdő pozíció.

erre gondoltál?

bznc93pf5

ha pedig a kivágási sorrendet akarod modosítani akkor kattints a T melletti (bal) ikonra, ha rákattintottál utána az alakzatok mellett egy sárga négyzetben számok jelennek meg, az a sorrendet mutatja, ha ezen akarsz változtatni vidd az egeret az alakzatra és kattints rá de vigyázz mert 1-esel indul, tehát az összes alakzatot újra kell számozni. ha kész mentés, utána mehet a meló.

bznc93pf5

helyesbítek, nem az alakzatra hanem a szerszámpályára.

9npx2xk89

Köszi! Megtaláltam. Először a vektor startpontját állítottam, az semmi hatással nem volt rá. Viszont  jó lenne egyenként megadni a startpontot, mert ha egybe generálom a teljes lapra, akkor még nem tudom az egyes vektoroknak külön külön megadni, csak ilyen nagy általánosságokat az összesre, hogy alul legyen..., de mivel össze vissza vannak forgatva, ez nem mindig nyerő. Sorrendet átállítottam, így pl. a lámpabúra lemezkéit balról jobbra kezdni marni, úgy, hogy előbb marja a nútot, és csak utána vágja ki hátul, és így ráadásul mindig a maradék anyag felé halad, van egy kis támasztása a marással szembe.

doil

Na én ezt a gépet ma láttam élőben működni :) Nagyon pöpec !!!!
Gratula :)

000000000

Még jó hogy láttad hiszen pár órája voltál nálam [#hehe]
Láttam tetszett az 5mm fogás 63 maróval, most meg nem győzöm összetakarítani a forgácsokat amit szétszórt.
Köszi a marókat, de nem tudom használni mert ezek 1/8" szárúak.
Precise főorsóhoz meg nincs kedvem 30-40ezerért partont venni, inkább használom a metrikus cuccokat.

zozo

Tudom nem nagy dolog, de nekem mégis...
Néhány hónapja kezdtem felújítani szerzett, 25 éves gravographomat és eközben bújtam a fórumot, hogy fogalmam legyen a cnc vezérlésről.
(ez alkalomból is köszönet Kulcsár Zolinak és Pálnak)

Amiért billentyűt ragadtam, azon ok, és örömöm is egyben, hogy kis gépem megkereste az első falat kenyerét...-egy 200x100mm-es réztábla gravírozása folytán.  

Minden linux rendszeren alapszik, a szerkesztés inkscape-ben történt, kód generálás pycam segítségével, a gépet pedig emc2 kergeti.

Természetesen ezen programokkal is most kellett megbarátkoznom,...így "öreg" fejjel..., ettől is oly nagy a "büszkeségem", hogy muszáj volt mindezt elújságolnom...  
-és íme az első munka:

https://lh4.googleusercontent.com/-sPRp20A1E9Y/T13ecgDY08I/AAAAAAAAB2U/hfeuRGIWj4I/s640/K%25C3%25A9p250.jpg" border=0>

s7manbs8

Jó kis tábla lett, mennyi idő alatt karcolta bele ?

s5f8tmfv3

Szép munka, gratulálok és további sok sikert kívánok!

bznc93pf5

GRATULÁLOK, SZÉP MUNKA!!
még sok ilyen szép munkát![#eljen]

besirkyjh

Látod látod , mondtam hogy Mach3-al csináld és mind kettönknek lenne még meloja a géppel ( nekem még több söröm is )  :)
Ha csinálsz még valamit , bármit , akkor már egyel elörébb vagy mint én az itt bemutatott munkákban :)

Pár adatot irhatnál rola .

Szép lett !