Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

kozo

Nekem nagyon tetszik , kíváncsian várom a folytatást...

besirkyjh

Mennyi mindent lehet vele csinálni ?!
Csak a fantáziád szab határt !

Tetszenek ezek a kreativ munkáid !

Az illesztések sarka furva van ?

6fabbzvm

bznc93pf5

nem fúrva hanem ott kicsit beljebb megy a maró hogy elférjen a másik alkatrész éle, mert ugye az sarkos, viszont a maró a sarokban rádiuszt hagy ezért egy kicsit nem árt túlmarni és akkor már szépen összemegy, igaz evvel a művelettel ott marad egy kis luk de el lehet dönteni hogy a sarkokat reszelgeti kell  vagy ilyen luk maradjon, én az utóbbit választottam.

u3xrz0cut

000000000

besirkyjh

Tudtam én :)
Az Aspire eleve tudja ezt a tul marást ( biztos más is de én azt probáltam ) , gondolom azzal készült .Jo infok ezek a többieknek is .

Jöhet a többi !!

svejk

Én még CNC-vel nem csináltam ilyen összerakósat, de az hosszadalmasabb lenne ha a másik lapon a fül sarkát Z-vel interpolálva rádiuszosra marnánk ki? Vagy ez hosszadalmas programozási procedúra lenne a 2D-s kivágás mellett?

besirkyjh

Az egy másik munkafolyamat .
Igy ezt egy sima konturmarással nagyon gyorsan ki lehet vágni de a rádiusz csak garvirozni tudná vagy szerszám cserélvel élletörést csinálni oda de az sem olyan szép ( viszont belül van ) .
Igy a leg egyszerübb és tulajdonképpen az a kis juk felület kezeléskor el is tüntethetö de pl itt akár a minta egy része is lehet .
Nekem nagyon tetszik !

keri

Én simán végigtolnám a ráspolyt :)

besirkyjh

s2k5ycubj

Hát cnc-ráspollyal,itt az ideje valakinek elkészíteni! Mér ha volt régen reszelő-gép.

bznc93pf5

ja az aspire tényleg tudja de ezt mégsem avval csináltam hanem megrajzoltam egyszerűen 1-et és utána csak másoltam, nekem így egyszerűbb volt, egyébként mintha egyszer láttam volna hogy az AC is tudja.

bznc93pf5

igen, aki már egyszer csinált hasontót az biztos egyet ért velünk, így a legegyszerűbb és egy kis tömítőanyaggal könnyen eltüntethető az a kis rés

bznc93pf5

én amikor tanuló voltam az oktató azt mondta aki csapozáshoz ráspolyt használ az nem szakember hanem szakbarbár. és ha CNC gépmunka után még ráadásul ráspolyozni kell akkor ott tuti nagy a gáz.
egyébként ha jobban megnézed nagy gyárak munkáit néhány alkatrésznél ők is használják ezt a megoldást, egyébként tőlem úgy reszelget mindenki ahogy kedve tetszik de az csak plusz időpocsékolás és az eredmény sem tökéletes, a sarkokhoz sem lehet minden esetben odaférni ha pedig túlreszeled ott a luk és akkor ugyan úgy lehet tömíteni, akkor meg minek a reszelgetés? na mindegy nem vagyunk egyformák, még jó, egyébként pedig csinálja mindenki úgy ahogy neki tetszik.