Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

9npx2xk89

Ez volt a terv. Van is egy led lámpám az világítja a cnc munkaterét, mert az "pontfényt" ad.

v2vhwz32z

Nagyon szép munka!
Itt a link javítva: http://www.kepfeltoltes.hu/120306/DSCF1256_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" TARGET=_fnew>link
Megkérdezhetem, saját magad csináltad a reliefet, el szabad kérni esetleg?

9npx2xk89

Béni

Szép, igényes és részletgazdag. Gratulálok!

9npx2xk89

Az a baj ezekkel a reliefekkel, hogy nagyon sok idő mire elkészül, főleg ha ilyen részletgazdag. A héten jön meg a kínai motorom amiben nincs szénkefe, azzal talán nekiesnék egy ilyennek, de valamelyik tengely a z-n kívül irtó mennyiségűt mozog, és félek többet kopik mint amennyit megér egy ilyen. Mindenesetre nagyon szép munka. Ezért kérdeztem időben mennyi volt?

000000000

000000000

Ne sajnáld se a gépet, sem az időt, ha kézbeveszed a kész munkát, kárpótol mindenért!

ie3i2pm6j

Köszi a kép javítását.
A modellt én készítettem egy kép alapján. Sok munkát igényelt a tervezés.
295x225 mm és kb. 4.5 óra gépi idő kellett a maráshoz. A simítás 3 lépésben történt:
- az egész felület R2.5  
- csak a domború felületek R0.35
- a részletek miatt a sasok, várak és szalag R0.1

9npx2xk89

Be is rakom a reliefet a gépbe meghajtótengelynek, vagy ha jön valaki, hogy pontatlan lett a gép, majd a kezébe adom, hogy gyönyörködjön benne :-)
Valaki írta itt nem rég, hgy 24 órán keresztül készült. Az azt jelenti, hogy 24 órán keresztül pörgött a marómotor, és a 24 órán keresztül rángatta valamelyik tengely ide oda, és 24 órán keresztül rángatta a Z tengelyt fel le. Ez nekem nagyon soknak tűnik.

9npx2xk89

A 4.5óra már elfogadható, sőtt egy ilyenért nagyon jó. Ezt az R0.1-et hogyan kell elképzelni?

Kicsa

Valóban soknak tűnik hogy akár 24 órán keresztül menjenek a tengelyek-motorok. De azért ha van egy jó,megbízható rendszer,azért szerintem az élettartama alatt nagyon sokszor 24 órát megy,mire megadja magát valami. (Ha a feltételek adottak)

Egyébként egy ilyen reliefet nem lehet egyből gravírtűvel készíteni teljes mélységben egy fogásból? Csaupán az első sornál kellene lassú előtolás,mivel a tű teljes szélességben fog.

000000000

De igen!
Én majdnem mindegyig reliefemet egy fogásból marom.
0.1mm fogásszélesség, 2000mm/min előtolás.

Rabb Ferenc

Az első néhány sort nem teljes mélységben kell kezdeni. (a Z-t kiemeled a tényleges mélység feléig, és ott nullázod) Aztán megállítod a programfutást, visszaállsz a tényleges  0,0,0-ra és akkor már mehet teljes mélységben. Természetesen az első G-kód sortól újra indítva.

9b6n3fn2n

Ez jó ötlet. Nekem sokszor a megfelelő élhosszúságú maró beszerzése jelent gondot. Pl valaki tud 10-12mm -es gömbvégű marót kb 3 cm vágóélélhosszúsággal, és max 10mm-es befogószárral?

VViktor

Szia László,látom össze szerelted a gépedet,és egyből egy remekművet csinálsz. Gratula,lassan majd megyek és meglátogatlak ,ha lehet.