Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

RJancsi

Egyébként több változatban is kapható, én ilyet vettem.
Alul ugyanolyan "válla" van, mint a felső részén levő fészek. Amerikai lévén épp 1 inch-et emel a kormányrosszvakon.

keri

Ja, ha van hozzá úgy könnyű [#vigyor]
Én sem farigcsánék ha értelmes áron adnának.

RJancsi

A gyártó értelmes áron adja, arról nem ők tehetnek, hogy mibe fáj a szállítás, vám, áfa, vámkezelési díj stb.

000000000

Ilyet simán legyártanék rajz, vagy mintadarab alapján.

RJancsi

Ha elolvasod az előzményeket kiderül, hogy se mintadarab, se rajz nem volt hozzá. Most, hogy vettem egy gyárit, mintadarab már lenne a rajzhoz, csak épp okafogyott lett a gyártás. Ha valakinek épp ilyenre lenne szüksége nem ígérem, hogy kiszerelem a motoromból csak hogy le tudd rajzolni. [#eplus2]

keri

Aha, azért kerül a hollandiában gyártott 70ezerbe, a kínában gyártott meg 7ezerbe? [#nyes]
Simán lehúzás.
Inkább kireszelem kézzel, mint hogy ennyit adjak ki.

RJancsi

Kína egy külön kategória. Onnét legfeljebb fényvisszaverő matricát vennék a motoromhoz, semmi olyat aminek a biztonsághoz a legkisebb köze is van. Bizonytalan alapanyag, minőség, méretpontosság. Ha egy döcögősebb úton netán meg/elszakad a kínai bilivas csavar vagy megroppan a gagyi aluból kifaragott kormánymagasító aligha vigasztalna, hogy milyen olcsón jutottam hozzá. Utassal, csomagokkal megpakolva 130 LE-t és fél tonnát terelgetek a kanyarokban, nem szeretném ha a spórolás miatt idő előtt befejeződne egy túra.

Jozs

Jól beszélsz. Tudok olyanról, aki egy anyaghibás kormánymagasító miatt fejezte be a földi túráit. Pedig nem is házi készítésű volt. Szóval szerintem nagyon körültekintően a biztonsági szempontból kritikus alkatrészek ( melyik nem az egy motoron ? ) utángyártásával.

keri

Azokat is Kínában gyártják, csak át címkézik az árat meg a származást [#nyes]
Ezek bevált tesztelt dolgok. Azok a cuccok amik silány minőségűek gyorsan híre megy a motoros közösségben.

Meg azért érezzük, hogy kissé túlzás, hogy piaci áron számlával én egyedileg töredék áron le tudom gyártatni ugyan azt vagy jobbat.
Ha kérne érte 20ezret azt mondanám egye fene annyit megér, hiába tudnám a feléből megcsinálni. De nem, mert kapzsi és a hozzád hasonló elhiszi hogy ez reális ár a 70ezer forint egy reálisan haszonnal 7ezer forintos sorozat gyártott vacakért.
És ez még mindig nem egy márkás dolog hanem egy EU-s irodával rendelkező taiwani gyártás, mert egy valóban márkás Öhlins olyan 300ezer forint...és tapasztalat hogy ezek sem jobbak a gyakorlatban. A kínainál is legfeljebb a karmantyú minősége ami gyenge, de az is cserélhető fillérekből jóra.

Szóval én meg azt mondom, ott gebedjen meg, nem rajtam fognak meggazdagodni.
Az hogy nem biztonságos is vicces, mert pont ugyan annyi példát tudok Német márkás cuccok kettétörésére és meghibásodására mint a kínaira.

keri

Vannak olyan részek amiből nyilván én sem veszek kínait, de egy kormánycsillapító vagy egy magasító, kormánycsutka, vagy lábtartó, azaz nem a fő darabok, nem ezek közé tartoznak.
Azért elég ciki ha egy műszaki ember nem tudja megítélni hogy ezek vajon bírják-e.

http://onroad.hu/2018/01/02/visszahivas-brembo-fofekhengereire/

https://totalbike.hu/hirek/2017/07/04/botrany_lett_a_bmw_kiszakado_elso_futomuvebol/

Nekem amúgy egy márkás homaselli kormány esett szét a Hungaroringen rossz tervezés miatt.

RJancsi

Igen, a hozzám hasonló elhiszi, hogy egy honlappal rendelkező Amerikai gépműhely, ami kifejezetten motorkerékpárokhoz gyárt kiegészítőket nem fog Kínából készterméket vásárolni és átcímkézni. Mert ha ennek híre megy (akár náluk, Amerikában), elég gyorsan lehúzhatná a rolót.
Nagyon lovagolsz a 70 ezres áron, csak nem tudom honnét veszed. Az én linkem 129 USD-ről szólt, ami 260 Ft-os árfolyamon kb. 35 000 Ft. Tokkal-vonóval 50 000. Tudom, meg lehetne olcsóbban is csinálni, kérdés, hogy megéri-e. Ne vedd sértésnek, de egy műbizonylatos, szakműhelyben sorozatban gyártott és évek óta forgalmazott alkatrészben jobban megbízok, mint a Te egyedileg kifaragott kísérleti példányodban. És épp azért, mert a neves motorgyártó cégeknél is előfordulnak visszahívások, pedig ott erre specializálódott szakemberek vannak. Mitől lenne a Te gyártmányod megbízhatóbb? Itt a hit kérdése kevés.

keri

Mert én értek hozzá és nem spórolom meg az anyagot 30fillér haszonért.
Innen veszem az árat.
Plusz egy ilyen konzol ebből is törik és görbül egy esés során, mivel ha nem tenné a vázat cseszné szét. Szimpla kormányerőtől meg a kínaival sem lesz semmi gond.

keri

Amúgy nem értem hogy mered magad szakembernek nevezni, ha ennyire nem bízol saját tudásodban. Nem űrtechnika egyik sem. Anyag is meg a technológia is a rendelkezésre áll. Vagy azt hiszed az utángyártó cégek jobbak itt bármelyikünknél? Talán még itt is találsz olyan embert aki járműiparnak szállít be.
Egyik haverom is tuningolt egyet a Yahmaháján egy elcseszett gyári alkatrészt cserélve, azóta ő a beszállítója a cégnek.

b4nm7gjvr

Sajnos nagyon sok cég ott gyártatja, leszállítja és megy a saját neve alatt tovább...Még ellenőrzött minőség is sokkal olcsóbb, mint ugyanazon vas elkészítése USA-ban vagy bárhol mint Kínában, a csúcstechnológia náluk is megvan, sőt nem mindig a másolás a fő profiljuk, mert maguktól is tudnak újakat gyártani, lásd az önjáró elektromos buszok, amelyek akkorák, mint nálunk a kombinó, és kereke van...

RJancsi

Hogy merem magam szakembernek nevezni? Megfelelő iskolai végzettségekkel, több, mint 30 éves szakmai gyakorlattal nem kételkedem a tudásomban. Legalábbis a szakmámban nem. A jármű gépészethez nem értek, ezért inkább szaküzletből vásárolok drágábban mintsem megbízzak valakiben aki csak állítja magáról, hogy ért a dologhoz, de nem biztos, hogy van szakirányú végzettsége és elegendő elméleti és gyakorlati tudása. A közlekedésbiztonság nem hobby CNC szint, csak hogy ne Off-oljunk tovább...