Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

43pbwjg8s

Ez nagyon nagyon komoly!!!!
Ti Íjásaszal példaértékűek vagytok!
[#eljen][#taps][#taps][#worship][#worship]

yuagaci9g

Elsore nagggyonjoo`
Nekem csak a megmunkalasi do elkepzehetetlen.
Probald ki az artcam nagyolo funkciojat, azzal hamarabb celhoz ersz.   Csak ehez ki kell talalni egy szerszamcserelo tuti modszert.
En biztos a negyedoras modszert valasztottam volna es utana inkabb kezzel egy ora csiszolas.
A csiszolast amugy Te sem usztad meg.[#papakacsint]

Motoros

Kösz, kedves vagy, de azért szeretnék én fele annyit tudni erről a témáról mint Íjász, meg itt még egypáran.De hát majd igyekszem. Nekem eddig fával nemigen volt dolgom és most látom hogy ez nem is olyan egyszerű. Például halvány elképzelésem sincs hogy mit kezdjek a felületttel, mármint mivel kezeljem esetleg fessem. mert az eredeti címer  az szines. Viszont a fát nem nagyon illik festeni úgy tudom.

Motoros

Nem csiszoltam semmivel, ez az eredeti mart felület.Egytized mm-es volt a raszter.

yuagaci9g

Eppen ezert mondtam, hogy nem uszod meg a csiszolast, meg rafer!

Motoros

Igen ráférne, de erről sem sok a fogalmam hogy hogyan lehetne ezt felcsiszolni.
Egyébként egy barátom hívta fel a figyelmemet hogy a fát talán nem is szentségtörés szinezni, na nem festékkel festik hanem ceruzával szinezik. Erre példa Sprok Antal művészete http://www.sprok.hu/index_hu.html" TARGET=_fnew>ITT

besirkyjh

Szia  

Nincs csiszolva ez készitett darab csak ki lett kefélve .

Egyébbként az én hibám a 11óra nem tudtam biztosan hogy mekkora lehet a lépés ekkora képnél igy sikerült 0.12mm-re választanom .
Kicsit féltem a 15mm mély munkátol és hogy nehogy berezonáljon a mechanika igy esett a választás a 0.12mm-re .

Mostmár tudom hogy nyugodtan  mehetett volna0.25-el is .Nagyon szuper az a maro sehol semmi sorja .

A relif-az elsö munkám az Art-al kicsit büszke is vagyok rá , föleg hogy fában a Misi milyen szépen megcsinálta .
[#eljen][#eljen]

bmejdz9nu

Miket tudsz... Gratula!  
Jó lenne egy ilyen munkáról egy videó... nem egy 11 órás 20 részes szappanopera:) csak kb. félóránként pár perc felvétel...

yuagaci9g

Az alkotasert TIIZ pont, gratulalok, szivesen elirigyelnem, de ha meg lenne, ujabb kihivas ele neznek, meg kellene csinalnom se perc alatt, kell ez nekem?

Motoros

Az esetünkben most a marás ideje egy huszadrangú szempont...majd legközelebb. Most a végeredmény a lényeg, látni azt hogy hogyan jön elő a fából az ami benne van.
Különben is ezen az előtoláson szépen elzümmögött  a műhely sarkában, miközben én reszelgettem a kis gravírgépemet. Azt is látom hogy itt a munka 90%-a a kód elkészítése, minden ezen múlik. Kösz még egyszer.

43pbwjg8s

Egy kérdés:
A refliefet ugye Te csináltad?
Mert azért plusz egy csillagos ötös ám!

Motoros

Hidd el a videó itt nem volna valami látványos.
Akkor már inkább egy fotósorozat azonos időközönként, és azt gyorsan GIF ként levetíteni.. Ezt meg is próbáltam egy álványra tett géppel, de a rossz fényviszonyok miatt nem használható. Ennek a sorozatnak az egyik képe ez:

Motoros

Nem  az ötös Kulcsár Zolié.

KoLa

http://sgforum.hu/w.freeweb.hu/cnc21/kepek/refcim3k.jpg" border=0>

svejk

Szuper, jó kontrasztos!
Mesélj valamit a marómotorról is!