Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

Motoros

http://www.freeweb.hu/cnc21/kepek/refcim3k.jpg" border=0>

svejk

Ja, félig látom a képen.
Klassz a forgács is..:)
Látom van frekiváltó, mennyivel vesz fel nagyobb áramot a motor egy ilyen munkánál mint üresjáratban?

Motoros

Technomotor 1.2 Kw 10000 rpm. Meg nem mondom hol vettem:)

s5f8tmfv3

Nagyon szép lett! Még megvannak a gravírtűk amiket készítettél, egyszer én is megjáratom fában.

svejk

Alkalomadtán olvasd már le a frekiváltóról az áramértékeket...

Motoros

A forgács nekem is nagyon tetszik. :-D
Nem néztem, de szerintem jelentéktelen a terhelés alatti áramnövekedés. Azaz az első sornál amikor még telibe marja a 30 fokos tű a 15 mm mélységet ..ott biztos jóval jelentősebb. Majd megnézem egyszer.

besirkyjh

Szia Misi  

A felület kezelésre egy tip.

Világos szinü vizes pác ,vékonyan ecsetelve egy réteg 5-10mp tiszta rongyal letörlöd .Igy a mélyebb vonalak szépen konturosan elöjönnek .

Gyakorolj kicsit más domboru anyagon .Ha világosnak találod az árnyalatot akkor méegy rétegben ugyan ezzel a páccal . Azért világossal probáld nert igy nehezebb elrontani .

[#eljen]

Motoros

Megpróbálom, de hogyan lesz ebből csillogóan fényes sima..persze lakk nélkül...mintha faragott csiszolt lenne? Jó kérdés, sejtem a választ: faragni kell meg csiszolni és nem marni[#confused][#rinya]

Motoros

Járasd csak meg a gravírtűt, de ha nem lesz szözmentes sima akkor küld vissza és átfenem, mert a fához egy kicsit más kell mint az általános gravírhoz. Gondolok itt a rádiuszra és a polírozott élszalagra.

may47wb

Nagyon jó! Meg Zoltánnak is gratulálok, biztos nem kevés idő meg türelem van benne.

000000000

Egyből nagy fába vágtad a maródat, de jól sikerült, nagyon szép.Ilyen fogás szélességnél gyönyörű a felület, nem kell csiszolni, csak átkefélni

besirkyjh

Inkább probáld vékony lazurral abban van magasfényü is .

Az Ijász is irta csak Ö vastag lazurral ( többet takar ), Neked most a világos és a vékony lehet a nyerö .

Szerintem ne csináld szinesre az élö fa varázsa nem a festék alatt van .

Inkább csinálok egy másik szerszám pályát ( rövidebb idövel ) .
[#integet2]

Motoros

Jó megnyugtatlak ezt semmiképpen nem szinezem, ez egy rossz ötlet volt csak. Ha befestem akkor minek a fa, jólett volna a gipsz is :)))

besirkyjh

Meg nyugodtam  [#nevetes1]

Még valami a lazurral , vigyázz mert a fa erezetét is elöhozza .[#szomoru1]

udr95i4vu

Szia Misi!
Gratula!!Milyen a géped váza ?Ki csinálta?[#nyes][#hehe]