Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

s5f8tmfv3

Egyébként hol tudsz beszerezni réz kefét? Én korábban próbáltam venni, de mindenhol csak rézszínű acélszőrű vagy bronzkefét találtam.

Motoros

Bocs hogy belekotty, de én festékboltba vettem, azt hiszem műszerész kefe vagy mi volt a neve.

s5f8tmfv3

Első 3D marásom fába:

http://cnctar.hobbycnc.hu/Amator/Pics/Work/MG.jpg" border=0>

Külön köszönet Íjásznak a reliefért!

f35ezvjs

Nagyon szép!
Ködök neked valamit E-mailban

may47wb

Az első gravírozása a gépemnek. A legkisebb betük 1,5mm-esek. http://cnctar.hobbycnc.hu/Nemes%20J%E1nos/K%E9pek/teszt.JPG" TARGET=_fnew>Nagy kép itt.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Nemes%20J%E1nos/K%E9pek/teszt_resize.JPG" border=0>

yuagaci9g

Abbol a hard disc tarcsabol csinalhatsz karacsonyra  
par jelvenyt, most nem tudom megmutatni, de kis (max1.5) maroval kivagott betukre gondolok.
A kromozott hatoldalra lehet tut forrasztani.
Feltetlenul egyedi tervezesu , szemelyes alakzatokra gondolok, nehogy gagyi beutese legyen.

43pbwjg8s

Látod elkéstem. :)
A másik tpocban okafogyottá vált a kérés az első munkádért! :)
Gratula és hajrá!!

may47wb

Próbálkozok! :)
Ma martam gyertyába egy képet, aminek a kódját artcam-ba csináltam. Nem volt forgács, olyan lett mint a szántás. Csipesszel és kefével szedtem le a felesleget. 60*40*4mm F1000, motoros 30fokosával csináltam, 15 perc alatt készült el.
http://cnctar.hobbycnc.hu/Nemes%20J%E1nos/K%E9pek/100_5908x_resize.jpg" border=0>

tfpk6pks3

Viaszba nem szabad ilyen "kis" sebességgel marni, mert megolvad. Próbáld gyorsabban, biztos nem lesz mélyszántás. Persze, ne feledd, hogy a gravírtű oldallépése (stepover) viszont kicsi kell legyen.
Üdv

Motoros

János! Tudok 0.1 mm radiuszú 20 fokos tűt is csinálni...még részletgazdagabb lehet a marás. Persze mint Ijász írja az oldallépés is kellően kicsi legyen. A gyertyaviasznál sokkal jobb a direkt erre a célra készűlt, ékszerészek által is használt keményebb viasz.Itt már a forgácsolás is kedvezőbb, nem hegged a forgács össze.Nekem van egy kis darab de sajnos nem tudom honnan lehet beszerezni.Várjuk a fejleményeket.

000000000

üdv !
azt hiszem viasz témában a HUNKA TIBOR úr tudna segíteni .

2nbj3n5m

Kedves N.János.
Sajnos nem tetszenek a probálkozásaid..A betűkhőz
nagyon vastag a 10-30-60 fokos késed forgácsoló
szélessége.1-3mmig 0.1-02mm kés kell.
4mm-es 0.3 5mm-es 0.4mm-es Álltalába a betű nagysága:10 Pl: 10mmés betű 1mm széles kés kell.
1mm-es 0.1mm.
Használj vonalas betűkészletet.Ha nagyobb a betű
mérete akkor ki kell tölteni.Stb.
Janko (száraz János)

may47wb

Ez csak egy próba volt, nem nagyon fogok viaszba marni, csak elsőre nem mertem keményebb anyagba csinálni, mondjuk még nincs is semmilyen anyagom, csak alu. Ma kipróbálom szappanba, és kisebb oldallépéssel.

may47wb

Vevő vagyok rá! Meg majd a felületkövetéses dolog is érdekel, meg rugós karctűt is akarok csinálni, ezek ügyébe jelentkezni fogok!

may47wb

Köszönöm a tanácsokat! Ettől már csak jobb lesz! Menni fog ez, csak néhány szerszám kell még meg egy csomó gyakorlás. A betűknél 0.2 radiusz 30 fokos hegyet használtam, csak kicsi volt a fordulat és túlságosan mélyre mentem.