Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

3vv2btrhv

000000000

Gratulálok![#eljen]
Igényes, szép munkáid vannak, de gondolom itt is a legvégén kézi faragással hoztad létre a végső felületet. Te ennek a fórumnak az igazi képzőművésze vagy, remek érzéked van a famunkához.

Egy apró megjegyzésem lenne: Nekem picit a kalapácsolás síkja nem tetszik, picit természetellenes, így tartva szinte lehetetlen normálisan kovácsolni. Ha olyasmi helyzetben lenne ábrázolva a kalapács is, mint a fogó, akkor lenne az igazi ilyen szempontból is.

yngzzfg0z

Köszönöm és az észrevételed is. Szeretem a digitális fafaragást főleg azért, mert fényképeket tudok küldeni a megrendelőnek az elkészült modellről, így nem érheti meglepetés. Viszont nekem azt nehéz volt megszokni, hogy a képernyőn belül van a modell és hiába forgatom munka közben, sokszor csak a kész faragáson veszem észre a hibákat. A felületet végül mindig kézi faragással és/vagy csiszolással szoktam kialakítani.

D.Laci

Mivel kisméretű valamit kovácsol feltehetően díszítő kovácsolás történik, így az anyagot és a szerszámot is megfelelő pozícióba kel tartani, ezáltal elfogadhatónak tartom a testhelyzetet. 2,5-3D -ben amúgy is nehéz fölég az emberi alakokat ábrázolni úgy, hogy nem túl nagyon domborodik ki.
[#eljen]

Motoros

Ezzel a problémával az ókori egyiptomiak is küszködtek amikor síkba próbáltak 3 dimenziós képeket besimítani. Vagy lehet, hogy ők is már AC-t használtak?

000000000

Sajnálom, nekem a sok 3D nyomtatott kopaszfejű, szemüveg nélküli ember se tetszik. Mellesleg kaptam igazi kovács szakembertől olyan magánlevelet itt a Fórumon, amiben igazat adott nekem, és további szakmai problémát is felvetett.
Én csak 16 éves koromban a gépészeti szakközépsiskolámban "kovácsolgattam" a tanműhelyben, nem ilyen póz volt, arra még emlékszem.  

Brusz egyébként ettől függetlenül itt az egyik legnagyobb művész ember, sokan tanulhatnának tőle, ez szerintem nem a legjobban sikerült alkotása, ha az élethűséget, természetességet, összhatást nézzük.

ebalint

Jézuska segíts meg!

Én úgy látom, hogy pihenő pózban van, várja, hogy elkészüljön a fénykép.

De lehet, hogy nem.

sunraw

Apróságok mára.

Táblásított fenyő, bőr, rétegelt lemez...

Dezső

sunraw

Egy kis móka mára. :)
Sajnos a forrás eléggé aprócska volt, ezért ilyen "cakkos" a széle az íveken.

thayscj6c

sunraw

Lehet, ha nem gond és még a vonalak vastagsága is lehetne vékonyabb, ha még belefér.

thayscj6c

Valami konkrét adat jó lenne. Anyagvastagság, oszt milyen formátumban kéred  stb.?

u6p5jr23k

Az átméretezésen már én is sokat gondolkodtam.
Az illesztéseket hogyan lehet méretezni az anyagvastagsághoz?
Elég, ha a rajzot a megfelelő %-ban felnagyítom?

s5f8tmfv3

Link
Nekem ilyen van, szinte ugyanaz. Csak hogy ne vesződjetek vele :)