Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

000000000

Nem kell a fotó. Valamikori vándormadarat meg látok amikor tükörbe nézek.[#nevetes1]
Rendkívüli órabér emelés= másik cég. Ano.

D.Laci

Készítetem neked egy gólyás reliefet.
8.3Mb, 5000Ft.

000000000

Kösz! Ennyi pénzért már gólyát is rajzolhattál volna.[#nevetes1]

ajpwg6jrn

Mennyit fizettek, ha mutatok faragott utolsó vacsorát? [#vigyor3] (Erdélyben lakik egy rokonom, akinek a párja fafaragó. (És pont idén rendelték meg tőle Jézus halálának főbb pillanatait.) (Ha jól emlékszem akkor Kisvárdán lettek felállítva.) Pont akkor voltam idén náluk, amikor ezeket faragta. (Keresek linket és belinkelem majd.)

Kelepeisz Lajos

Kérdezném mint a témában tudatlan ember, miért kerül 5000ft egy relife megtervezése, ez egy bonyolult sok időt felemésztő tervezési folyamat? Gondolom a forma megtervezése lehet bonyolultabb dolog, a G-kód már automatikusan generálható a kész formáról?[#miaz]

PSoft

"Mennyit fizettek..."

Gyakorlatilag, semennyit!:)
De, ha megmutatod, azt megköszönöm.

Nekem is van(volt)a fafaragást mesterfokon művelő ismerősöm.
(a múltidő oka...nincs már köztünk)
Juhász ember volt, nagyon szép faragott munkái vannak(voltak), a juhászbottól elkezdve, a fatányéron át, a karikás ostor nyélig, minden.
Régebben, már mutattam itt egy faragott fatányért, ami az Ő munkája.
Amíg élt és aktív volt, szoktam neki tányér "előgyártmányokat" esztergálni.
Emlékül, és hálája jeléül kaptam tőle ezt a tányért, amit azóta is méltósággal őrzök.

fa_kukac

Hát szép, és nem hasonlítható a gépi akármikhez! Nekem is van ismerősöm, Ő általa kezdtem fával foglalkozni. Hát, .. elzüllött, és habár még mindig az utcákat rója Érden, rengeteg ház falán lóg a tábla fából, amiket Ő faragott. Engedtessék meg, hogy holnap ezekből pár fotót feltegyek ide. Nem csak házszám táblám van Tőle! Én ha beleszakadok sem tudok ilyeneket csinálni. ( Bocs, át kell néznem holnap, hogyan lehet IDE fotót feltenni )
Szép estét Mindenkinek!

PSoft

"és nem hasonlítható..."

Egy véleményen vagyunk!
Ha csak ezt a tányért nézem...
Kezének, faragókésének minden apró rezdülése ott van a minták között.

Szívesen látnám a Te ismerősöd munkáit is pár fotón.

gorbi

egy haverom igy farigcsál unalmában

KBalázs

Huh, ezek a kézi faragványok piszokul jól néznek ki![#taps]

LittleSV

Szerintem 1 órát biztos igénybe vett a relief elkészítése, csak sokan ezt nem számolják (nem akarják megvenni), hanem csak a "saját" munkaidőt vagyis gépidőt, és annak rezsi óradíját. Ha kisiparos vagy, te milyen órabérben dolgozol? Szerintem ennyit bárhol elkérnek (vagy a többszörösét, lásd autószerviz vagy fodrász).

Kelepeisz Lajos

Az nem rossz órabér, én 5000ft ért 3órán keresztül nagyfesültség alatt dolgozok vagy cserélem 120Kv a szigetelőket.

gaben

Legalább friss levegőn Vagy és nem az irodában kuksolsz. [#awink]

wt8g4i4

Meg ugye nézni kell az értékét, hogy mire fogják használni.
Rajzoltam pár éve én is relifet artcammel jó pénzért, baráti alapon vagy vagy nagyon olcsón.
A sok sz..rágás miatt hagytam abba, mindenki ingyen akarja és tegnapra. Tudatlanul nem látják mekkora munka van mögötte Erre válaszoltam azt hogy akkor meg lehet oldani mással olcsóbban gyorsabban.
Nagyon sokan visszajöttek hogy na akkor nem lehetne mégis megoldani ? Bocsi már nem.

Persze vannak a mai világban elérhető relifek, de nem minden , és ugye pont az nincs ami kéne.
most vagy megfizetik hogy megrajzolják, vagy maga veszi a fáradságot és elkészíti magának.

A legbonyolultabb amit csináltam egy vadász jelenet fotó alapján vaddisznó rosszvas pár bokor fa fű 3 nap ment rá.
Talán ez volt az egyetlen ahol a megrendelő úgy vette át hogy keveselte az összeget érte

LittleSV

Ó hát ha bemész a városba a mezőről láthatsz még cifrább órabéreket is :)
Én is csak azt szoktam mondani a szemét pályaválasztási tanácsadóm tehet róla.. Lehettem volna fodrász, műkörmös, pék, vagy bodzaszedő kisiparos is...
Mondjuk lehet váltani, nincs munkaerő az országban, úgyhogy lehet a fizetési kívánalmakat az egekbe tolni (igaz ez majd nagy valószínűséggel árdráguláshoz fog vezetni, de nem megyek bele mert nem értek a lovakhoz).