Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

Kelepeisz Lajos

fa_kukac

Üdv Neked és mindenkinek!
A faragás képeit a próba topikba raktam, akit érdekel ott megnézheti, nem akarok még ide is beszemetelni.
Ezeket farigcsálta valaha a haverom, amíg le nem amortizálta magát. És még sok szépet, most ezt találtam itthon. A tükörkeret a falon az Ő munkája fenyőből, ami a tükörben és mellette van, az azok én gépi förmedvényeim.
Köszönöm.

Szalai György

Minimum hányféle faragó szerszám kellett ehhez a munkához?

Szalai György

Számítógéppel faragta.
Tökegyforma, tökegyirányba néző arcok megfaragására minek törekedne kézzel?
Ilyet csak a gépen összemontírozott lustaság diktál.

fa_kukac

Üdv! Azt biztosan mondhatom, hogy az én ismerősöm aki az én faragásaimat is készítette, 1 doboz tehát 10-12 darab vésővel, egy amerikánerrel, fabunkóval, ami ugye nem fakalapács, és még pár csecsebecsével dolgozott. Mert ugyebár még villanya sem volt. És nincs most sem. Ezt nevezzük puritánnak, ha nem, javítsatok ki! Üdv!

fa_kukac

Egyetértek!! Ez a relief nekem is megvan, és be tudom azonosítani minden milliméterét.  És ezen teljesen látszik hogy nem vésős munka. Annak látható nyoma szokott lenni.

7vpav5d32

Maximum kettő! :) Egy egyenes kés és egy holker kell hozzá meg persze sok gyakorlat. A szakma ezt nem faragásnak hívja, hanem metszésnek. Ez volt a juhászok unaloműzője.

kw484wg29

Üdv!

Az elso "iagazi" reliefek egyike. Saját gyártmány, saját kútfőből.

kw484wg29

Pardon, rossz linket szúrtam be.

b4nm7gjvr

Ehhez csak 3 szót fűznék hozzá: NAGYON SZÉP, GRETULÁLOK!!! [#eljen][#eljen][#eljen]

b4nm7gjvr

bznc93pf5

guliver83

De tudod ide csak olcsó dolgokat lehet feltenni :)

Gyönyörű! [#eljen]

guliver83

Videód is van esetleg a megmunkálásról?