Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

fjaeg5use

Szia!
2w-os kék,igen a méretek azok,és fehér furnér lemez az alap anyag munkaidő ha jól emlékszem 40perc,és köszönöm.

Üdv

fjaeg5use

A Tiéd is remekbe szabott munka sokára érem el ezt a szintet amit Te--Pabló--és még sokan mások a teljesség igénye nélkül!![#eljen]

PSoft

Egykét műbőr gravír, még régebbről.
Photoshop, G-ray, Mach-3, 2W-os kék lézer.

s69skz0ve

Nagyon szép munkák! Én majd ezután kezdek neki az 5.5 wattos kék lézerrel dolgozni amint lesz hozzá normális annak megfelelő tápegységem hozzá! Ti milyet használtok lehet érdeklődni? Mármint tápegységet? Milyet érdemes az 5.5 wattos Hebo féle lézerhez használni?

PSoft

Köszönöm!

Nem öncélúak ezek a "mutogatások"...
Úgy gondolom sokakat inspirál, lendületet ad az épülő géphez, vagy épp a "nekem ilyen kell" eldöntéséhez.
Bizonyítja ezt az is, hogy sok megkeresést kapok telefonon, mail-ben, vagy akár személyes találkozó formájában, a hogyan/miképp felől érdeklődve.

Hogy milyen a "normális" táp?...
Én, egy 12V 3,34A-es kapcsolóüzeműről hajtom a 2W-os áramgenerátorát.
De ez sem 'szentírás', még az sem kell hogy kapcsolóüzemű legyen. bármilyen "mezei trafós" táp is megfelel, ami tartósan tudja szolgáltatni 12-14V-on azt az áramot, amit az áramgenerátor, vagy a dióda kér.

Bozso777

Ez nagyon igaz...túlzottan nem érdekelt a laseres téma...marót építettem....deee Te folyamatosan raktad fel a jobbnál jobb képeket, és azt vettem észre, hogy már eldöntöttem nekem is kell ilyen...hozzáteszem nagyon jó döntés volt...szuper érzés leszedni a gépről egy jól sikerült darabot...
A másik dolog hogy az ide felkerült nagyon jól sikerült képek ösztönzik az embert a fejlődésre, hogy keresse a határokat...

PSoft

"A másik dolog hogy az ide felkerült nagyon jól sikerült képek ösztönzik az embert a fejlődésre, hogy keresse a határokat..."

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint pld. pont a Te csempére készült, napraforgós képed/munkád.

PSoft

"Úgy gondolom sokakat inspirál, lendületet ad az épülő géphez, vagy épp a "nekem ilyen kell" eldöntéséhez."

Hogy, mennyire igaz...

Ismét van egy érdeklődő, egy újabb potenciális lézeres "kolléga".:)

Nem csak Neki mutatom...
Pár, előbbre készült munka/kísérlet:) csempére, járólapra, a kis 2W-os kék lézerrel.

000000000

Megint faszányosan megcsináltad.[#nevetes1] [#eljen]

Már nem emlékszem. Ezek a csempék segédanyaggal készültek?

PSoft

Romlik a memóriád!?[#nevetes1]

A képek dátuma szerint, tavaly májusban, akkor írtam is róla.

Igen...segédanyagos munkák.

000000000

,,Romlik a memóriád!"

Ahogy szokták mondani: ,,Minden rosszban van valami jó."
Legalább frissülnek az infók. [#wave]

PSoft

"Legalább frissülnek az infók"

Látom! [#vigyor2]

000000000

Nemrég említést tettem az akkori dombormű munkámról. Lentebb a képek róla.
Sajnos a teljesen kész munkáról elcsesztem a forrás képet. Ezért azt nem tudom megmutatni.
A kész mű meg már a gazdájánál van.

Egy darab szemből fotó ált rendelkezésre. (Már évekkel ezelőtt elhunyt személyről.) Nem valami jó minőségben. Az alapján készítettem a reliefet.  
Nagyolás után sajátkészítésű gravírtűvel martam a kisebbik gépemen. Amit elsősorban gravírozásra készítettem, és főleg arra használom.  
Összes gépidő kb 2,5 óra.  
Nagyolás 4 mm kétélű maró. Gravírtű 1/8" 30 fok, 0,3 mm hegy. Lépés: 40%.

A nyers dombormű.

A már majdnem kész.  

Esetleg ha valaki kíváncsi rá, még néhányat megnézhet munkáimból.
Itt: http://cnctar.hobbycnc.hu/Daniba/Fa%20munk%C3%A1im/

És itt is nézelődhet: http://www.tukorgravirozo.hu

000000000

Sajnálatos módon a képek felirata pont fordítva sikerült. Örülnék ha ki lenne javítva.
Első kép= A már majdnem kész.  
Második kép= A nyers dombormű.

PSoft

Tetszik a "dombormű".[#eljen]

Nyilván, Te ArtCam-ban dolgozol...
Vagy?...[#nemtudom]