Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

3vv2btrhv

Ha jól tudom a forgató az y tengelyt váltja ki, akkor viszont
a szobrok karjai alatt holttér maradna.

Ezért döntöttem a 3D nyomtatás mellet . Na legalább lesz kivel megvitatnom a szobor készítés rejtelmeit .
Szobraim
Ezek az én munkáim .
Mivel simítottad el a digitalizálást ?

D.Laci

,,Ha jól tudom a forgató az y tengelyt váltja ki" rosszul tudod, nem váltja ki csak legfeljebb nem használja, de akkor az csak 3 tengelyes megmunkálás lesz, és nem az ,,Y" tengelyt, hanem bármelyik lehet, gép elrendezés kérdése.
A forgatót használhatód aktívan és passzívan is és máris sokkal kevesebb lesz az alámetszésed.

Bencze András

Hú! Ilyen gépem volt (ha nem ez) 95-2000? között. Sokat küzdöttem én is az elején. Néha amikor bekapcsoltam a frekiváltót, megindult a Z lefele... Akkor sokkal zsengébbek voltak a technikai és szoftver lehetőségek.

korbendallas

Üdv
Csináltam egy kis videót. A gépemhez marok porvédőt a hajtásoknak. 8mm pp lemez.marás

3vv2btrhv

Kézi vezérlésű CNC , Szentmártonkáta címere .

yngzzfg0z

Nagyon jók a szobraid! [#worship] Aspire szoftverrel dolgozom, a forgatós részen kívül elég jól ismerem. A szobrok simításához is ezt használtam. Én inkább domború faragások (2.5D) készítésével foglalkozom, ahol eddig nem is volt szükségem szkennerre. A komód is anélkül készült, fényképről.

3vv2btrhv

Köszönöm az elismerést , jól esik .
Egy kis gyűjtemény a felületkezelt szobraimról .
Én a Blendert és a Meshmixert használom .

etc77f5nr

Égettem még egy kutyust :) Sajnos mivel nagyon sötét a szőrzete ezért nem lett olyan látványos mint az előző :(

3vv2btrhv

Elkészült , most a szkennelésre vár , ha lesz kamerám .

Rabb Ferenc

Miért is akarod ezt szkennelni?

3vv2btrhv

Mert nem ekkora méretben lesz a végső kivitaezése , és nem gipszből .[#nevetes1]

Rabb Ferenc

Továbbra sem értelek. Te, aki a második CNC Talin (Leányfalu 2008) előadást tartottál az ArtCam-ról, miért nem azzal készítetted? Nem egy olyan végtelen bonyolultságú relief.

3vv2btrhv

Az élet bonyolódik ,és változnak a szereplők .[#hehe]