Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

3vv2btrhv

Én csak egy reklám feliratot látok , a képet nem .
Érdekel engem a téma nagyon , főleg a szkennelés része , erről írhatnál bővebben .

yngzzfg0z

Pácolt gőzölt bükk, és natúr bükkfából készültek, méhviaszolt felületkezeléssel.

yngzzfg0z

Sense 3D kézi szkennerrel készítettem a szobrokat. A működéséről sok videót lehet találni a youtube-on. Tapasztalataim szerint ez nem egy ipari szkenner, ezért sok utómunkát igényel a használata. Például a fényes és fekete tárgyakat nem olvassa. A szkenner felbontása kb 1mm, ezért sokszor a részletek elvesznek. Előfordul, hogy hullámosan, vagy hiányosan veszi be a felületet. További hátránya, hogy nem túl gyors.

000000000

Ezek szerint forgatód is van a CNC gépedhez.

Egy bútort, egy tárgyat nem elég, hogy el tudja valaki jól készíteni. Annak jól, esztétikusra megtervezése is tudást, hozzáértést igényel. Jó úton jársz.
 [#wave]

Motoros

Csak egy poénos ötlet az alsó képedhez:
A hölgy élőben + tart a kezében egy szobrot, aminek a kezében egy szobor. És ez ismétlődik a végtelenségig.
Gyerekkoromból ez az a bizonyos mackósajt rejtély. :)))

Egyébként szuper.

3vv2btrhv

Köszi , de még szerintem ez az  elérhető ár kategória . Innen csak a sok fényképező gépes megoldások jönnek .Vagy az amit én fejlesztek .

svejk

Ej-ha, ez tényleg komoly!
(portalanítani sem lehet egyszerű, de már legalább van hozzá jó keféd. :) )

A CNC géped(i)ről esetleg mutatnál pár fotót?
Talán valami gyári masina?

svejk

"..egyenlőre csak a feleségemet és a sógornőmet szkenneltem be:"

A sógornődön erősen látszik, no de mit szólt hozzá a kedves feleséged? [#nevetes1]
(bocsi! [#worship])

svejk

Ja-ja, gyermekkorunk első paradoxonja, hacsak nem hamarabb voltál az elvarázsolt kastélyban, minthogy mackó sajtot ettél :)

Motoros

Szinte egy időben volt az elvarázsolt kastély, meg a mackósajt.
Mindkettő maradandó nyomot hagyott bennem.
Aztán a hordóba is rossz szögbe mentem be, majdnem a plafonról estem vissza. A villamosról mozgás közben első alkalommal mikor leugrottam pont a bal lábamat tettem le elsőnek, amibe beleakadt a jobb és hatalmasat tanyáztam, a vadi új nadrágom kiszakadt. Viszont szerencsés vagyok mert mindez az utolsó ajtónál volt, és ugyan kizuhantam az úttestre de nem jött arra semmi.

Motoros

A Mackósajt-ról ITT  van egy kis leírás, rákeresve elég sokaknál a végtelen szimbóluma lett.

Na de vissza a szkenneléshez: emlékszem nemrégen még sokan görcsöltek itt, hogy hogyan lehetne fényképből 3D-t kihúzni.
Volt is erre valami plasztikai sebész progi a facemaker, de sajnos ami nincsen abból nem lesz valami.
Hiába huzogatták, nyomogatták, az emberi arcot valahogyan nem sikerült előhívni. De ez a kézi szkenner azért már tud valamit.

3vv2btrhv

yngzzfg0z

Köszönöm. Viszont tudom, hogy van még hova fejlődnöm.
Nincsen forgatóm, a közeljövőben szeretnék beszerezni egyet.
A szobrokat négy oldalról martam ki.
Ha jól tudom a forgató az y tengelyt váltja ki, akkor viszont
a szobrok karjai alatt holttér maradna.

guliver83

Egyszerűen le a kalappal előtted négy oldalról ilyet csinálni szerintem nem egyszerű dolog!

Lehetséges lenne pár kérdésem küldenék neked egy e-mailt.

Köszönöm előre is!

yngzzfg0z

Egy "öreg" TTM-es gépem van, csak egy kis videót találtam róla. Használtan vettem 4 éve, volt is vele bajom... A legnagyobb sebessége 1.2m/perc volt, de még így is sokszor elmászkált. A marómotor meg rendszeresen kikapcsolt munka közben[#szomoru1]. Kb ekkor kerültek a lábnyomaim a gép oldalára, pedig nem vagyok ideges típus. Azt hiszem ez nem látszik a videón, az viszont igen, hogy jól összemartam néhányszor a munkaasztalt. Mióta kicseréltem a számítógépet, a vezérlést, a léptetőmotorokat, a frekiváltót, és a marómotort, azóta tudok határidős munkát is vállalni.

https://www.youtube.com/watch?v=J-RPSeM1upw