Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

Bozso777

Barát csaj látott egy képet amin hasonló volt így a kérésére terveztem a képet...gyakorlásnak tökéletes volt a szöveg formázására. A kukoricamaróról is megtanultam az 1.3mm nem bírja a sebességet...forgácslapban 2.5mm mélyen 360mm/min fölé nem kellett menjek...2 milis 1500-1800mm/min pedig bírja...ez 800-nál azonnal csattant :D
Hozzáteszem a festés tovább tartott mint kimarni :D

https://lh3.googleusercontent.com/sOnlsTo-0nED8aLiPkpOfGRX8GndAsB0xNCT_veIRpY=w1152-h864-no" border=0>

u3xrz0cut

A kukoricamaró nem barátja a forgácslapnak és a nagy sebességnek, főleg kis fordulaton...[#nyes][#vigyor2]

Bozso777

25000res fordulat már nem olyan lassú...de ez a max, cserébe viszont van 5000 a kress marón.
A 2mm-es maróval semmi bajom, az már megfelelő sebességel viszi...csak az ide sajna vastag volt.

sanyi84

Frankó lett nagyon. A henger milyen anyagból van?

u3xrz0cut

000000000

Meg lehet próbálni gránitot marni, de az megsúgom, nagyon masszív gépváz kell hozzá.
Ahhoz képest a műkő marás olyan volt mintha műanyagot martam volna.
Anno arról is volt fent kép, de ott a betűk nagyobbak a mélysége max 9mm mély volt.

http://cnctar.hobbycnc.hu/P%e1l/iz%e9/K%f5.JPG" border=0>

kxaxi8zfe

Szia.  
Én az ilyen hasonló munkáknál telibe fújom festékkel, majd síkba marom. Nincs annyi macera,és biztos a tökéletes végeredmény.

b4nm7gjvr

A barát csaj legközelebb Wolfrám karbid gyűrűt kér...  

[#finom][#vigyor2][#vigyor2][#vigyor2][#vigyor2]

http://ekszer-eshop.hu/7860-9984-kategoria/pwolfram-karbid-gyr-arany-szin-satirozas.jpg" border=0>

Bozso777

Fújni nem tudtam, nem volt mivel. Viszont ha kifújom a betűket akkor is utána a felületet le kell kenni körülötte, aminél meg belement a betűkbe...amit kijavítottam...és rákentem a külső festékre...jó játék ez :D

Bozso777

Tőlem nő gyűrűt ? :O...még az asszony se kap, nehogy más....nah meg én mit kapnék utána  asszonytól ? :D

000000000

Ezért jó a kő, ott lekened a mart rész és ami túlmegy az meg vizes 300-as papírral lecsiszolod :)

Bozso777

Akkor vehetjük úgy, hogy ez már kőbevésett szabály ? :D
Van egy olyan sejtésem, hogy kőhöz nem elég merev a vázam. :)

000000000

63-as maróval Certal-ba 5 mm-es fogást tudsz venni úgy hogy nem esik szét a géped akkor elég merev a kőhöz is. :)

2dbfy8y

Mosogatógép tesztnem volt, de szerintem tartós.
Pontos időt nem tudom mert gépem leáll, ha végez a progi.
kb olyan 4 óra körül volt.
450-500mm/min előtolás volt a fekete részeknél.
Vasúttal hogy állok?
Nem is tudom, ez egyik munkatársamnak készült, ugyanis ő a Szabó bakter. [#nevetes1]
Ja és köszi.
Hígítótól már nem félek, tényleg nem tud vele mit kezdeni.
Hamarosan jön az új teszt, kapok cink-arany spray-t is.  [#wink]

PSoft

Köszi!

Nah,arról majd írjál/mutassál,kíváncsi leszek rá!
[#wave]