Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

Gyati

u3xrz0cut

Pedig jól meglennénk nélküle....

2dbfy8y

És akkor egy kis vonatozás...

http://pablo83.weebly.com/uploads/1/3/0/0/13009492/6380755_orig.jpg" border=0>

http://pablo83.weebly.com/uploads/1/3/0/0/13009492/1288042_orig.jpg" border=0>

Elkövető csempére, DotG méret 150×200mm

000000000

A szokásos igaztalan vádaskodók látom "termelnek", csak éppen a felvetett lényeges probléma, a teszt négyzetek elkészítése valahogy nem akar haladni előre, eddig 1 percet se szánt rá senki, kb. ennyi lenne ezt lézergravírozni. Pedig sokat tudnátok belőle okulni, tanulni, mennyi minden kiderülne belőle, hiszen ezen hajtástechnikai problémákról már a Robsy topikomban is volt szó több alkalommal.

s7manbs8

A te bajodat úgy is lehet orvosolni, hogy az egész sebességet lejjebb kell venni, és akkor nincs olyan nagy baj a fehér fekete átmeneteknél.

s7manbs8

Vagy másik technikája az, hogy ugyanazt a sor a másik irányba is végre kell hajtani és akkor a gyorsuló lassuló szakasznál a két háromszög alak egymásra téve a tükörképe mit ad isten, pont egyenes lesz a teteje a szélén, meg éles határvonal ...

000000000

Nekem nincs bajom!:) A kis teszttel kapcsolatban meg bizony jó helyen kapizsgálsz, de a problémák egy része ettől csak fokozódik.

designr

Tibor.Amit fölvetettél..minthogy a G-Ray nem képes egymás mellé közvetlenűl egy fekete és egy fehér pixelt..ezt mindenki belátja..ehhez nem kell nagy bölcsesség..hozzáállásban viszont..Nem kell leszólni ezt a progit..ingyenes..sok munka van benne..szép dolgok készülnek vele..ha valaki föltesz valamit az adok veszekbe..én vagy valaki meg azonnal rávágná..nekem ettől sokkal jobb van..igaz drágább is..kb mit gondolnának..szerintem érted a lényeget..vissza a programhoz..egyik nagy felhasználói ha nem arra készült ..a pyrográfia..Robsy programmal tessék egy kezdetleges pákával olyan képeket égetni..Gondolom kék fórumon látod-nézed-jól tájékozott vagy..ha már leszóltad..kik-miért mikor fejlesztették..

000000000

1. Nem szóltam le, ez a te megfogalmazásod.
Műszaki emberként próbálom észérvekkel, objektív módon az egyik alapvető problémájára felhívni a figyelmet. Ebből ugyanis az is következik, hogy mennyire részletgazdag lehet egyáltalán ez a technika.
2. Helyette egy szóval nem ajánlgatom a Robsy lézervezérlőt, csak sokadszor megemlítem az egységugrás kihagyhatatlan lekezelésére a lehetséges más, jobb megoldásokat, gondolatokat, hiszen a lézer gravír tele van ilyen témákkal, esetekkel.
3. Ez a Fórum sokkal értékesebb lenne, ha te is egy műszaki kritikát nem támadásnak fognál fel, hanem annak, hogy azt hogyan lehet kijavítani, tanulni belőle. De annak örülök, hogy elsőként tőled hallom itt annak belátását, hogy ha véletlenül (már pedig sok ilyen véletlen van sajnos egy képnél) van egy nagyon sötét és egy nagyon fehér képpont egymás mellett, ott bizony ez a technológia meghalt, elkezdődik helyette a maszatolás, és a valóság alapos eltorzítása, kihagyása, megmásítása. Azt pedig nem nehéz belátni, hogy a szürkeárnyalatos képnél is lehetnek nagyszámban éles átmenetek, vékonyka vonalak, pontok, amikből itt gyakorlatilag alig tud valami megjelenni a gravír kapcsán. De erre majd néhány számítási példát is felhozok, milyen súlyos elvi gondok adódnak a G kód tartalmával itt, és erre a Mach egyszerű rámpakezelése még rátesz egy lapáttal, és jól becsap mindenkit, akit persze betud. Hiszen a nagy semmit hiszed el működéskor, és ez nagy baj. Sajnos az egész világ lassan erről szól, nulla közeli valós műszaki tartalom szemfényvesztéssel, csicsával kompenzálva, havaonta rád kényszerítve az újabb hitványabb, de egyre drágább HW/SW kacatot.

etc77f5nr

Valahogy még is szépek az eredmények :\ Akkor itt bizony boszorkányság van :( Égessük el! Kék máglyára vele! http://boszorkanytura.hupont.hu/felhasznalok_uj/1/7/179026/kepfeltoltes/boszorkany_utazas_441402_86778.jpg.gif" border=0>

2dbfy8y

Senkivel nem akarok kötözködni,de jöhetne egy módi, és ezeket a vitákat átvihetné a semlegesbe.
Nem értem mért fajul mindig idáig a dolog.
Itt  inkább be kéne mutatni , kinek a gépe mit tud, és akkor tudunk választani akár váltani. Öldöklésből nem lehet látni végeredményt.

PSoft

Te magad írtad tegnap este,a #13891-ben hogy...

"Szerintem a G-ray emiatt elvi hibás megoldás..."

Szerinted,hogy esett ez az alkotójának,vagy annak a jópár fórumtársnak,akik megelégedéssel használják?

Mi ez,ha nem leszólás?
[#nemtudom]

u3xrz0cut

Jó lenne, ha visszaegységugrana a topikjába és ott karatézna a fizikával. Mi pedig maradnánk nyugodtan a kis csicsavilágunkban.

000000000

Ez sajnos így van, még a te kedvedért se fog az elemi matek és fizika megváltozni. Inkább örüljetek, hogy most már tudod, milyen képre nem használható, mi a nagy hibája. Hiszen még most se csináltad meg az 5 négyzetes teszt képet ..., az mindent megmutatna.
De menjünk át semelgesbe, mindjárt írok oda is pár megdöbbentő tény adatot, mi is a nagy baj.

xfg6v697j

Annó kipróbáltam a két színá képet is,hogy hogyan tudja lekövetni.
Ez már két éve volt,akkor még csak kísérleteztem vele.
A cskosság a tul nagy sortáv miatt van.
http://www.kepfeltoltes.hu/130801/pabl__www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>