Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

4ybj8h3c8

Ez egy ilyen világ.  
Azért az érdekelne, hogy a modik ilyenkor hol vannak, hónapokig küzdöttek azért, hogy leállíthassák az őrületet, ezt mégis mindig szó nélkül tűrik.

000000000

Megmutatnád a G-ray-al gravírozott eredményt?  
Még az is lehet, utána nem írtad volna le így ezeket a sorokat, hanem elgondolkozol a szakmai lényegen, és kezdenéd megérteni amikről írtam ezügyben.

Béni

Nagyon meggyőző eredmény. [#eljen]
A kezdetekkor én sem nagyon biztattam csewe-t, mert a gyorsítás-lassítás problémáját áthidalhatatlannak gondoltam.
Erre már az első tesztek rácáfoltak. Azóta egyre szebb eredmények születnek.
(Köszönhetően a fejlesztő és a felhasználók kitartásának és kísérletező kedvének.)

000000000

Ne görcsölj, én itt kőkemény, hasznos, tanulságos szakmai tényekről beszélek most is, ez nem a te világod ez, te csak ilyen uszító, primitív beírásokra vagy képes sokadszor velem kapcsolatban.

4ybj8h3c8

Engem nem zavar ha hülyét csinálsz magadból, inkább mulattat.
Csak azt nem értem, hogy a modik miért hagyják azt, hogy mindenkivel úgy viselkedsz, mintha a seggedből rántottad volna ki őket.
Ne fáradj a hisztis válaszoddal, nem vágyom arra, hogy egy hozzád hasonló eszementtel vitatkozzak a (nem csak én mondom) "lekicsinylő" stílusodról.
.

designr

Tibor..Gladiátor vagy..de a stilus..számtalan A  a kis ingyenes progival készült képet láttunk már P softtól..próbáld ki te is..véleményezd..de ha a hozzászólásaid egymás után olvasom...ezt a mérhetetlen szakmai tudást oly szívesen látnánk a hobbisták oldalán..nem ellenük..

4ybj8h3c8

Még annyi, kb. egy hónapja sértődtél be, hogy fél évig nem írsz semmit, jó lenne ha legalább magaddal következetes lennél és betartanád.

000000000

Mikortól számit a fél év?
Mostantól, vagy akkortól?

PSoft

Akár,meg is mutathatnám.:)

De előbb,mutasd Te ennek az öt kis négyzetnek a Robsy-val lézergravírozott képét.
(addig,nem pocsékolnám a lézeremet):)
Az a 86x22 pixeles .jpg képecske édes kevés,amit a #13891 végére "odabiggyesztettél" referenciának.

Te voltál az,aki kétségbe vonta a #13884-ben a G-Ray és a Mach képességeit.
Úgy gondolom,neked kéne mutatni!

000000000

Na, figyelj ide PSoft.

Jól elcseszted ezt a gravírozást [#eljen]  
Mostantól ettől rosszabb nem lesz elfogadható.
Lehet kaparni a próbálkozóknak. [#nevetes1]

PSoft

Köszönöm!

Én,megelégedéssel használom ezt az "egyszerű,és nagyszerű" kis programot!
És talán...nem is vagyok egyedül ezzel.:)

VViktor

Szia Tibor.Azt veszem észre ,hogy könnyen bírálod mások munkáját,miközben Tőled még kézzelfogható eredményt nem láttunk(láttam). Ha megtennéd,hogy mutatnál valami szemmel látható referenciát a Robsy-val készült munkáid közül,szerintem mindenki hálás és elégedett volna,lehet csendben is maradna.
kérlek ne a led villogattatást mutasd mert az semmit nem mutat nekem a kész termékből.
 Ha jól tudom van géped van lézered,szóval itt olvasás mellet el tudna ketyeregni a géped.
Előre is köszönöm.
Mielőtt sértésnek veszed ,nem annak szántam,csak zavar,hogy félórákat kell olvasni ahhoz hogy érdembeli munkát és információt találjak.

PSoft

Nézd csak!

Semmi mást nem csináltam,csak...
Egy icipicit nagyítottam a "tesztképeden".

Ebből akarsz Te gravíroztatni?
Eleve mosottak a kis fekete négyzeteid!

http://hobbycnc.bitz.hu/cnctar.hunbay.com/PSoft/Vegyes/lteszt1.jpg" border=0>

000000000

Szerintem egy fekete négyzet is elég lett volna némi fehér kerettel (ez ötször több), ott is vizsgálható a jelenség az oldalaknál. Tudod nagyon kell vigyázni a gép memóriára, mert ez a lényegretörő 702 bytes pár raszteres teszt kép épp annyi tanulsággal jár mint ennek az ötöde, vagy az ezerszerese.
Az elvi hibás digitális környezet és memória szennyező G kódok gigavilágát meghagyom szívesen neked, meg másoknak, hajrá!
Van egy olyan mondás, aki a kicsit nem étékeli, az a nagyot nem érdemli. Nekem tetszik.:)

Az pedig érdekes felvetés, hogy én is mutogassam pont ezt a teszt ábrát, helyette ismétlésként nézd meg a lézer topik 6346-os videóját,  
http://robsy.hu/laser2015/Robsy-Laser-Engraving-3.mpg" TARGET=_fnew>ezt a kis Robsy lézer demot itt ni.

Képzelj most oda 5 kis négyzetet, és még rövidebb videót, ami ennek a teszt feladatnak a tűéles kontrasztos eredményét bemutatja.  

13909:
Viccelsz velem??? Nagyítgatsz, és csodálkozol???Ja ha nem vetted volna észre az 5 kis négyzetes teszt ez egy *.jpg kép, amit lézerezés előtt át szoktak alakítani fekete/fehér raszter képpé, vagy betöltöd az X csicsa gravír progidba, ami majd ezt megteszi vele.

PSoft

A tesztképed kis fekete négyzeteinek élei,legalább nyolc-tíz pixelen keresztül mennek át feketéből fehérbe.
Ezenkívül,a homogén fehérnek látszó háttéren is jó pár szürke pixel van,a szürke jó pár árnyalatában.

A G-Ray látja,és figyelembe veszi ezeket a pixeleket,pixel átmeneteket is.
Ez meg fog mutatkozni a generált G-kódban,a sebesség adatoknál,és ez szerint próbálja a Mach,vagy bármelyik CNC vezérlő végrehajtani a feladatot.

A Robsy lézer vezérlő,hogyan kezeli ezeket a pixel átmeneteket?
Figyelembe veszi?
Átugrik rajtuk?
Mert,ha figyelembe veszi,amit csak feltételezek,akkor a kis fekete négyzeteid éleinél,ennek mutatkoznia kell a kész munkán is.