Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

000000000

"Ha megtennéd,hogy mutatnál valami szemmel látható referenciát a Robsy-val készült munkáid közül,szerintem mindenki hálás és elégedett volna,lehet csendben is maradna."

Érdekes felvetés, utoljára 5 perce hivatkoztam egy Robsy lézer videóra az előbb (szerintem van annak épp elég komoly, valós műszaki tartalma, csak meg kellett volna nézned), a topikomban is láthatsz tigris, bagoly demokat, stb ... Így nem is értem, miről írtál ....

000000000

Egyre "érdekesebb" dolgokat írkálsz...
Az 1 bites fekete/fehér kép attól az aminek hívják, hogy csak két adat van benne, 0 vagy 255. Ez a képet minden általam ismert f/f képátlakító így is látja, alakítja át a képelőkészítés kapcsán. Fogalmam sincs, hogy te miért nem tudsz ebből ilyen határozott és csak kétféle adatot tartalmazó, 5 négyzetet ábrázoló tűéles bemenő képet csinálni a lézer gravírozódhoz tesztjéhez, de ha nem boldogulsz, majd segítek.

4ybj8h3c8

1 biten 255?

Fuss neki újból a kettes számrendszernek.

PSoft

Idézek a #13891-ből.

"Szerintem próbáld meg ezt a saját kis Robsy laser teszt képet gravírozni,..."

Saját kis Robsy LASER TESZT KÉPET-írod!

Ennek fényében,már a mondat második fele is helyén való,és igaz.

" egyből érthetővé válik a probléma a gyakorlatban is az éles váltásoknál, ahol el fog "kenődni" a kép, nem lesz igazi éles kontrasztos a képnek megfelelően."

Ígérem,hogy keresni foglak,ha a segítségedre szükség lesz!:)

Ok...!

Én vagyok a hülye...fejezzük abba!
[#wave]

000000000

Te szerencsétlen észnélküli kötekedő!!!! Egy ilyen képet gray kóddal a 0 és a 255 adat jellemez, mint két végpont (fekete/fehér).

t5kzsyyvh

ez egy szurkearnyalatos jpeg, ami raadasul veszteseges tomoritest alkalmaz.
nezd meg egy kepnezegeto vagy grafikai program hisztogramjan.. sokkal tobb arnyalat van benne mint fekete es feher (0,255).

4ybj8h3c8

Ezért mondtam, hogy nézd át a kettes számrendszert, akkor nem beszélsz hülyeséget. Gray kódot nem tárolsz le egy biten.

Bármennyire is fájlalod a valóságot, egy bitet írtál, szóval sértegetés helyett tanulj, van mit.

000000000

Emberek!
Totál lefáradtam, ennyi "okosság" kapcsán, álmomban nem hittem volna, hogy egy nyamvadt 86*22-es pixel méretű 5 négyzetet ábrázoló Robsy teszt alap képemből itt egyesek nem tudnak csak kétféle adatot (ez a 0 vagy 255 a gray skálán) tartalmazó fekete/fehér raszter képet létrehozni lézergravírhoz.  
Helyette már erről is kialakul a sok süket szövegelés, mellébeszélés, értetlenség.
Jó éjszakát, szép álmokat az 1 bites képekről.:)

s7manbs8

Az egybites képpontot úgy akartad érteni, hogy kiadandó PWM értéket írtad oda, hogy 0 és 255, nyilván a 0 a 0-hoz a 255 pedig az 1-hez tartozik, csak nem akartad még körül magyarázni így rövidebb volt leírni. Ebben a melegben elég fárasztó gondolkodni amúgy is, mindenkinek fel van forrva az agyvize. :)

PSoft

Gondolom,velem(velünk)ellentétben Te,ma este megint önelégülten hajtod álomra a fejed!

Jó éjt,és szép álmokat Neked is!
[#wave]

b4nm7gjvr

"Te szerencsétlen észnélküli kötekedő!"

Egy "Magasan kvalifikált" embertől ez nagyon nem szép!

Még nem merült fel senkiben sem, hogy mehetne már szegelgetek után ez az okospók ki mindenkit lenéz?

PSoft

Ne bántsd!

Szegényebb lenne ez a közösség,ha Ő nem volna köztünk.
Jelentős műszaki tudással bíró szakember Ő.
Talán,csak a stílusa az,ami sokunkból ellenszenvet vált ki.
[#wave]

etc77f5nr

Ne a szátok a lézeretek járjon :) Rosszabb dinamikájú gépen még én is jó eredményt érek el G-rayel. 400-3500mm/p sebességgel. Psoft sok szép munkát mutatott Tibor45 te jössz. De ha lehet most ne foglalkozz a digitális szemeteléssel és kérj egy digitális fényképezőt amin látszanak a részletek, mert a videókból és képekből egy paca látszik csak :(

Gyati

b4nm7gjvr

Ezt a bölcs mondást nem Georges-Louis Leclerc de Buffon mondá vala? Valami ilyen értelmezése lehet, hogy vigyázzunk, hogyan nyilvánulunk meg, mert árulkodunk vele személyiségünkről, vagy szó-szerint értelmezve: a stílus maga az ember

[#integet2][#taps]