Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

t5kzsyyvh

ez igazabol egy metafora volt..volt aki ertette, te meg nem. kar..

Bozso777

Próbálkoztam hogy teljesen 3D tárgy legyen a késztermék...tesztalany a kisfiam kedvence Spongyabob :D Volt is boldogság mikor meglátta.

https://lh3.googleusercontent.com/8ihL3TR8WrLpLogSjwXm5Fiv8u0vMWkoajWVAGh9lLk=w800-h865-no" border=0>

v2vhwz32z

Hát ez szuper! De hogy csináltad? Marással? Hogy vágtad ki a végén a figurát a habból?

t5kzsyyvh

3wm3x3zz

Marással  és  2 oldalrol  ,  ha  van   3D  file .
Ja  és  jól pozicionálva

v2vhwz32z

Ahhoz nem tűnik elég negatívnak a figura [#smile]

v2vhwz32z

Vagy pedig összeragasztotta a két felet, nem?

Bozso777

2mm gömbvégű maróval készült a marás...gondoltam mivel úgy vágtam ketté hogy pont összepaszoljon a kéz, tehát a kéz közepe a nulla pont, így egyből ki is lesz vágva...nah rájöttem hogy nem...úgyhogy gyors levettem a körvonalat, majd azt körbevágattam a 2mm gömbvégűvel...így kicsit sorjás volt vágás után.
Két félből van, az látszik is a képen azért vágtam össze a képet, látszodjon a két fele.

Bozso777

Lemaradt igen ragasztva van...mivel ez XPS, ehhez teljesen jó a fipari ragasztó(enyv)

PSoft

Csak azért válaszolok,mert megszólítottál!

Egy kérdéssel kezdeném...

Mond csak,Te eddig csak kartonpapír darabkákra gravírozgattál?
[#nemtudom]

Feltételezem,hogy nem(vagy mégis)?!:)

Légyszíves,vedd már a fáradságot,és olvass vissza...

Mire,milyen alapanyagra gravíroztam akkor,amikor az 500mm/perces fekete,és a 12000mm/perces fehér sebesség értékeket írtam?

És...

Mire,milyen alapanyagra gravíroztam akkor,amikor az 500/5500-as értékeket írtam?

Szerinted,van különbség a két alapanyag,vagy akár a közkedvelt kartonpapír lézergravírozhatósága között?

Azt írod Š lazi-nak a #14015-ben...

"Nem látod már be végre te is, hogy már nem 12000-t írt Psoft se, hanem a felét (5500) se?"

Hát...igen!

Nem is írhattam volna azonos sebesség értékeket a két fajta alapanyagra,mert...az lett volna a hazugság!!!

De,mit is beszélek ennyit...

Ezt Neked,mint gyakorlott lézergravírozónak...azért illene tudnod!:)

Még egy gondolat...

Tegnap délután,mikor a "buszos képet" gravíroztam volt a gép mellett egy leeső darab rétegelt lemez.
Mint mindig,hogy lássam is a beállításaim eredményét,most is megcsináltam a kép egy kis részletét "teszt" képpen,erre,az épp kéznél levő darabra.

Jónak ítéltem a beállításaimat,és ugyanabból a tábla lemezből,vágtam egy a kép nagyságának megfelelő darabot,amit azután a gép alá tettem.

"Csodák csodája":),de a végleges kép,nem lett olyan minőségű közel sem,mint az előzetes teszt képrészlet.
Semmi nem változott,sem a G-kódban,sem a Mach beállításaimban,sem a lézer beállításában.
Ugyanaz a kód futott a "végleges" képnél is,mint a tesztnél.
A rétegelt lemez is ugyanaz,ugyanabból a táblából,a soron következő darab,a gravírozás iránya is ugyanaz a lemez felületén.
(párhuzamos az anyagfelület szálirányával)
Ugyanazzal a finomságú papírral csiszoltam elő a lemezt,stb...stb.

Én sejtem,illetve szerintem tudom a gravírozás minőségromlásának az okát...
De,kíváncsi lennék a Te véleményedre,meglátásodra is a "hibával" kapcsolatban.

És,a képecske a "teszt" gravírozásról,a kép egy részletével,amelyen látható,hogy sokkal jobb minőségű lett volna,mint a végleges kép,ha hagyom végigmenni.

http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/Munk%C3%A1k/2W-os%20l%C3%A9zer/R%C3%A9tegelt_lemez_grav%C3%ADr/Vezet%C5%91_beoszt%C3%A1s/IMG_4265.JPG" border=0>

PSoft

Dehogy mérgelődöm!

Meglepődnél ha ismernél...
Engem,nagyon nehéz "kihozni a béketűrésből".:)
Ha mégis megtörténne,(volt már rá itt is példa)akkor is próbálok ember létemre,továbbra is emberként reagálni.
Sajnos,ez a képessége? nincs meg mindenkinek.:(((

Mint már előbbre is írtam...
Semmi bajom a "mérnökkel", Tiborral sincs!
Az itt képviselt stílus,és mentalitás az én fő problémám vele kapcsolatban.:((

000000000

Rendben de a pirográfos videót csak nem nézted meg a #14033 hozzászólásban lévő linken.

000000000

A hajtásodnak tök mindegy, mit gravírozol, ő egy mechanika. A gyorsulásod ugyanaz, így aztán továbbra is ugyanaz a mozgásdinamikai képlet az érvényes. Én ebből a szempontból elemeztem, elemzek, az természetes, hogy különböző anyaghoz különböző sebesség határok tartoznak. Bár itt is látszik, hogy csak játszol a számokkal, virtuális erősen a valósághoz képest az összes adatod, mert az alsó határ itt is 500, mint papírnál, elvileg ennek is lefelé kellene menni, ha tényleg más az égethetősége.

Ha tehát igaz lenne még az 5500-ad is, akkor ahhoz 0.42 mm gyorsulási maszatolás, majd 0.42 lassítési maszatolás tartozna, ez már 0.84 mm szükséges úthossz, ahol ráadásul csak egy pillanatra lenne meg az 5500, azaz az abszolut fehér szín. Ettől a képed jobbnak tűnik, tehát nem lehet igaz igen sok helyen az 5500, amolyan csicsa adat csak még mindig ez a csökkentett sebesség is.

Ezért tehát még mindig becsap, és csal a mach, hiszen a képed minősége jobb mint +- 0.4 mm maszatolási átmenet. Tehát a valóság szép lassan az lesz, amit eredetileg is írtam, 2500 környékén lehetséges 0.1 mm-en belül felgyorsulni.

PSoft

Tévedsz,megnéztem!

Külön "tudomány" az!
De azért,lézerrel...kicsit gyorsabb!:)