Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

2dbfy8y

Akkor nem csinálok vele.
Ez alapján készült:
bolygók

A led szépen teljesít. [#wink]

2dbfy8y

Igen így történt.
És a DotG-ben a fehér részek égetését választottam.

000000000

Sziasztok...
http://www.imgserv.com/images/2015/02/09/hzQs1.jpg" border=0>
Vannak megszállott fórumtársak akik bármiből képesek faliórát készíteni... Ez itt padlói óra  :)

000000000

Egészen beleszerettem ebbe a tangenciális vágás témakörbe.:) Nincs füst, forgács, marási zaj, rezonacia, kenőanyag, ..., és jó nézni, ahogy forgolódik a vágókés, közben csendben hasítja az anyagot. Így néz ki a nyers alapanyag a vágás végén kirabolva. A teljes történetet, technológiát hamarosan beírom a Robsy topikba.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Tibor45/Robsy-tangential-cutter/robsy-cutter-11.jpg" border=0>

000000000

A tangenciális vágás tényleg jópofa dolog, az UCCNC így vág:

https://www.youtube.com/watch?v=6qECmdtOXac" TARGET=_fnew>tangenciális vágás

000000000

Olyan videód nincs, ahol nem egy vékonyka ( ~0.1 mm ) papírlapot vágnak ki, hanem pl. 15 - 20-szor vastagabb anyagot? Ugyanis ég és föld a két feladat közti technológiai, pályagenerálási probléma különbség. Ilyen fólia vágásokhoz ugyanis eleve felesleges a C tengely, az önbeálló késes megoldások tökéletesen elegendőek.

000000000

Felvilágosítanál, hogy szerinted mi a különbség a pálya generálásában vékony és vastag anyagok esetén?
Én nem látok különbséget, bár valóban a vékony anyagnál az önbeállós kés is megteszi, de a videónak a hajtott kés bemutatása volt a célja.

000000000

A Robsy topikban beszélgettünk már erről, de nem lett befejezve a szétbarmolás miatt. Én meg még egyszer ebbe a témába már nem fogok bele.
Emlékeztetőül röviden a nagy különbség egyik oka, hogy vastag anyagban gyakran szükség van a sebesség egységugrással gyorsuló mozgáspályára is, és vannak olyan vezérlők (pl. a Mach, ....), ahol ez kizárt, mert nem ismeri ezt a fajta rámpát.

000000000

Vastag anyag vágásánál ezért használják az oszcilláló tangenciális késeket.
És így nem kell semmilyen egységugrás és még UCCNC vagy Mach-al is tökéletesen működik.  

https://www.youtube.com/watch?v=Zxud0gJGACM" TARGET=_fnew> Oscillating Tangential Knife Video LINK

000000000

Hogy jön ez ide?
CNCdrive1 videóján milyen kés volt nagyokos?

000000000

Nem tudom ki példálózott a vastag anyaggal "hogy vastag anyagban gyakran szükség van a sebesség egységugrással gyorsuló mozgáspályára"  
Így nincs szükség semmilyen hókuszpókuszra amit nem ért senki.  
És a sértegetést nagyon gyorsan kéretik mellőzni !

000000000

"Így nincs szükség semmilyen hókuszpókuszra amit nem ért senki."
Azért mert neked és még itt pár emberkének ez "hókuszpókusz" témakör, még biztosan sokan vannak, akik erről tanultak, érdekelné a témakör, ismerik az egységugrás mozgásdinamikai alkalmazási lehetőségeit, fontosságát. Így aztán kérlek ne magadból indulj ki, mert az veszélyes, hacsak nem vagy minden földi tudás birtokában egyszemélyben, és itélő bírája minden földi halandónak, és az abszolut igazságosztója itt a Fórumon. [#csodalk][#ejnye1][#nyes]

000000000

Értem és egyetértek, hogy fontos lehet a rámpa nélküli nagyjából konstans vágási sebesség főleg vastagabb anyagok vágásánál, legalábbis ha nem gyűrni, hanem tényleg vágni szeretnénk. :)

Viszont egység sebesség ugrás helyett inkább a gép mechanikai paraméterei által megengedett határgyorsítást mondanám mint általánosan is alkalmazható megoldást, mivel az átlag gép, főleg ha hobbi gépről beszélünk legtöbbször nem engedi meg, nem viseli el a valós egységugrást.
UCCNC-ben is betudsz egyébként állítani igen nagy gyorsítást, akár olyan nagyot is, hogy az egységugrásnak tekinthető, amikor már teljesen rámpa nélkül gyorsít fel és lassít le a gép a programozott sebességre, vagyis szoftveresen megvan a lehetősége, a korlát a hardver tud lenni.

000000000

Ezt a felfutási lefutási rámpás dolgot Mach-al is meg lehet csinálni, de nekem még nem volt szerencsém olyan léptetőmotoros géphez ami ezt elviselte volna.
Igaz egyik gép sem volt 800kg alatt.
Tehát nem értem milyen gépvázat kellene építeni, hogy az ilyen kalapácsütés szerű gyorsítást elviselje és elég könnyű is legyen hozzá. [#nemtudom]

000000000

Ha a fizika alap törvényeit vesszük alapul, akkor végtelen merevségű és zéró tömegű számok kellenek. [#lookaround]