Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

VViktor

Szia. Nem értek hozzá de az nem lehet hogy egy pici levegőhézag van a rétegek között és ott megáll a füst?

c2nsu773m

Azért mert keresztbe megy a szála!

PSoft

Ez,ha csak az egyik irányt(vágási)nézem,akár,még igaz is lehetne.
Hiszen így is van,keresztbe megy a rétegek száliránya egymáshoz viszonyítva.

De....ugyanazon a vágott darabon,mindkét iránynak feketébb a vágása a középső rétegnél.
Nehogy azt mond hogy...
Mindkét irányban keresztbe vannak a szálak?:))

000000000

Szerintem ez gondold át még egyszer !
De hogy lássad mekkora blődség akkor miért nem fordul a rá 90 fokra lévő oldalon ?
Mert akkor ott a közepének kellene világosnak lenni és a két szélének sötétnek.
Ez tisztán logika !
A legkézenfekvőbb az anyagminőség miatt van ez.
A másik pedig a fókuszpont.
Mivel a sugár olyan mint egy homokóra így ott a legnagyobb a sugár intenzitása ahol a legvékonyabb.
De ez csak teória és a fókuszpont direkt mélyebb vagy magasabbra állításával ez is beigazolható.

PSoft

Pici levegőhézag???

Sokszor "szakadt" légzárványos is a középső réteg!

Faszán kivágod amit szeretnél,aztán a vágás után jössz rá,hogy mégis selejtet csináltál.:(
Az élekben...lyukak vannak,ahol hiányzik a középső réteg.

Devecz Miklós

A középső réteg más fafajtából van, ezért az égési tulajdonsága is más.

PSoft

Így igaz!

A fókuszról...

A mutatott képen levő alakzat is két vágásból készült.
1x nem vágja át a 3mm-t.
A második vágásnál is ugyanaz a fókuszbeállítás,nem szoktam állítani a másodszori vágásnál sem.

VViktor

Mondtam nem értek hozzá,így elnézést ha hülyeség!!!

z2a2u8wf

Középen más fafajból készítik, +mivel kétszerre vágod így középen duplán éri a lézer mint a 2 szélén.

PSoft

Valószínű,hogy igazatok van.
Mármint hogy,a belső/középső réteg...

-más fafajtából van, ezért az égési tulajdonsága is más.  
-mivel kétszerre vágod így középen duplán éri a lézer mint a 2 szélén.  

De,akkor is bosszantó,ha a belső rétegben ott a kívülről nem látható csomó,vagy más egyéb,és nem lesz olyan a vágás,mint amilyennek szeretnéd,vagy kellene hogy legyen.

Persze,ez csak ennél a kis 2W-os lézernél okoz(hat)problémát,egy nagyobb,párszor tíz W-os CO-nál nem igen számít,hogy milyen a belső réteg minősége.

Más,de még ide kapcsolódik...

Tegnap átesett a kis gépem,egy takarításon.:)
Főleg,a "T"-nútos asztallap,ami már elég kívánnivalót hagyott maga után.
(a #12795 képein még jól látszik az alu asztallapra rakódott/lecsapódott füst és trutyi.:)
Hát...nem is olyan egyszerű ezt letakarítani,főleg egy nútos asztallapról.:(
Egypár dolgot próbáltam,de a végén,az aceton,meg egy dörzsi szivacs bizonyult a leghatásosabbnak!

http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/Munk%C3%A1k/2W-os%20l%C3%A9zer/Plexi_l%C3%A9zerr%C3%A1cs/Plexir%C3%A1cs_teszt/IMG_3021.JPG" border=0>

A takarításnak,kettős célja volt.
-Nézzen már ki valahogy,meg...
-fölkerült az asztallapra a plexi rács is.

http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/Munk%C3%A1k/2W-os%20l%C3%A9zer/Plexi_l%C3%A9zerr%C3%A1cs/Plexir%C3%A1cs_teszt/IMG_3022.JPG" border=0>

http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/Munk%C3%A1k/2W-os%20l%C3%A9zer/Plexi_l%C3%A9zerr%C3%A1cs/Plexir%C3%A1cs_teszt/IMG_3023.JPG" border=0>

http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/Munk%C3%A1k/2W-os%20l%C3%A9zer/Plexi_l%C3%A9zerr%C3%A1cs/Plexir%C3%A1cs_teszt/IMG_3024.JPG" border=0>

fakukac

A szál irány is más!
Az is okozhatja!

Fűrészelésnél is sötétebb!

PSoft

#12830?
És,az utána következő.
[#wave]

fakukac

hmmmm...akkor passz...  
[#nevetes1]

De az biztos amúgy, hogy a külső oldalak, minőségi anyagból vannak, a belső rétegekbe bele darálnak mindent, és több benne a kötő anyag is!

Kelepeisz Lajos

Szép munka, hálás kis gép megérdemelte a rácsos asztalt.

RogerCo

Én le is tettem a 3mm rétegelt lemez vágásáról, a 2W-os kékkel.
Egyszerűen nem látni bele amikor megveszem.
És igencsak bosszantó, amikor már 3x-a 4x-e megyek át rajta, és ott ahol másodszorra sem vágta át, ott NEM is fogja. Mindig maradt a kontúrvágásnál olyan, ami miatt csak kitörni lehetett, ezzel sérült az egész.
Volt, hogy ott ahol nem sikerült szétszedtem a rétegelt lemezt, és igen szó szerint szemét, keményfa darabok voltak benne.
Ugyanakkor volt, hogy gyönyörű szép vágást kaptam, de lutri volt az egész.
Ekkor kerestem a Balsa-fát. Azzal nincs ilyen bajom. Ott csak a kapható méretekkel van bajom :)