Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

Szalai György

Ha így folytatod, szegény "adminisztrátor hölgyünk"-nek nem lesz új munkavilágítása.
Megerőlteti és kisírja azokat a gyönyörű szemeit. Hát megér ez ennyit?
De a farács az bombajó lett. [#worship]

PSoft

Nem annyira "kritikusak" ám a műhelyviszonyok nálam!
Nem vagyok én...patikus!:))

Az az elszívás,lehet éppen elfújás is.
A "T" nútos? asztallap megmarad a gépen,arra tervezem mint egy föltétet rátenni a rácsszerkezetet.
Az asztalnútok csatornáiban meg,már lehet...szívni/fújni.:)

Vannak,a képen láthatóhoz hasonló radiál ventilátoraim,akár teljes asztalszélességben tudom szívni,vagy fújni a rács alját.

Persze,vékonyabb anyag is elegendő,mint ahogy írtam is.
Van egy másik elképzelés is...keresem a képeket róla.
Az,egy méhsejthez hasonló rácsszerkezet lenne,hullámosított lemezcsíkok,szorosan egymás mellé sorolva egy keretben.  

http://i00.i.aliimg.com/img/pb/392/325/445/445325392_430.jpg" border=0>

sunraw

Elszívás. Nem tudom mennyire kivehető, de nálam van egy rozsdamentes ernyő és egy 40mm-es gégecső, ahol a füst el tud távozni, a redőnytokban lévő elszívón, a szabadba. Én is a 4. emeleten lakom, nálam ez volt a megoldás.

https://lh3.googleusercontent.com/-2Ap-9ngvmnU/VKWOqiBbi3I/AAAAAAAAIFI/U0Ubl31V2Us/s800/WP_20150101_002.jpg" border=0>

PSoft

Kelepeisz Lajos

Nem lenne egyszerűbb a munkadarabot 2 végén alátámasztani, és langyos  levegővel fújatni alulról?

PSoft

Jó az elképzelésed,de...nem mindig célravezető.

Sokszor nem "egyenes" pld.a rétegelt lemez.
Csak úgy tudod síkban lefektetni,ha valamivel/valamihez le is fogatod.
A levegőben,nem tudsz mihez szorítani/lefogatni.

Kelepeisz Lajos

Kelepeisz Lajos

PSoft

Ez is lehet egy lehetséges alternatíva!

Gondolom,stancolt,majd utána horganyzott darabok.
Látni kéne egyet belőle,mennyire egyenes,nincs-e vetemedve,mennyire sorjás esetleg,mennyire pontosak/egyformák az írt 19mm magas "tüskék".
Nekem pillanatnyilag, 2db.elég is lenne a 146x232mm-esből.

c2nsu773m

Félig meddig rájöttetek a trükkre , a farács nagyon jó de visszaég és feketés elszineződéseket hagy az átlátszó plexi vágásakor az élben.
Tehát a rácsot plexiből kell elkészíteni, kis nyomással fentről fújni, a berobbanás mindig akkor történik amikor a lézer az alatta lévő fémen a ráégett szennyeződést izzitja fel Ez lessz a gyújtószikra, azért nem árt egy jó erős asztal alatti elszívó!!!

PSoft

"a farács nagyon jó de visszaég és feketés elszineződéseket hagy az átlátszó plexi vágásakor az élben."

Nah,ez nálam nem fordulhat elő!:)
A 2W-os kékkel...nem vágok "átlátszó plexit".:((

A fő gond,a "hideg" asztallapon lecsapódó füst,ami a rászorított rétegelt lemez alján csúnya elszíneződést okoz.
Ennek megakadályozására,már a kellő magasságú farács is jó,még elszívás nélkül is.

Kelepeisz Lajos

Elárulom,most tervezek valamit asztalnak, és lehet hogy http://www.ebay.com/itm/Fashion-10-pcs-7-9mm-Metal-Bullet-Spike-Stud-Rivets-DIY-Garment-Accessory-MD001-/191467725386?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2c945da24a" TARGET=_fnew>ez lesz a segítségemre benne, amit látok hogy sok van belőle, nagyon olcsó, fém és egyformának tűnnek, ja és csavarral rögizthetöek. Picit próbáljatok meg fantáziálni.

Kelepeisz Lajos

Pl itt 100 asával is árulják több méretben.
Ezeket metálos emberek verik a ruhájukba, tudjátok a rockerek.