Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

etc77f5nr

fa_kukac

Gratula, naon jó. A részletek engem is érdekelnének! Üdv!

etc77f5nr

Betöltöd a képet a programba beállítod a fizikai méreteket és játszol vele egy jó 15 percet :) Aztán export G-code. A gép sebessége nálam 2200mm/p volt 1000mm/s2 gyorsulással, 90 fokos 0.3mm hegyű 3.175 szárú gravírtűvel. Nagyon fontos a gyorsulás, ha nem akarod, hogy 2órán át csinálja :) Ha valami még érdekel kérdezz, de nem egy bonyolult technika főleg ezzel a progival.

ebalint

000000000

Köszönöm az infót. És mire készült valami bevonatos lemezre vagy fára és utólag lett megfestve?

000000000

Olyan programot tud e valaki, amivel medálra lehet képet karcolni.
A dot-g hez hasonlót, csak ne kellene előtte a képpel szórakozni, hanem kép betölt, paraméterek beállít és g-kód generál.

000000000

Gratulálok a kitartó munkádhoz!  
A sikered látványos!

000000000

Fogadd Elismerésem!  
Megoldottad, szépen, amit szerettél volna.  

Ezek szerint, megkaptad a gravírtűket, amit készítettem?

v2vhwz32z

Köszi a linket, képes illusztrációt, nagyon érdekes technikának tűnik. A legszívesebben már ma kipróbálnám..[#finom]
Gyakorlatilag a lyukakban lévő árnyék adja a sötét részeket?  
Nagyon kontrasztosnak tűnik ahhoz képest.. Bocs a hülye kérdésért, láma vagyok  [#lama][#nevetes1]

000000000

Jó játék ez, egy baja azért van: picit messziről kell nézni.:)

000000000

Nem a lyukakban lévő árnyék, hanem a kétrétegű anyag színeltérése. Világos eleje sötét hátulja vagy fordítva.

v2vhwz32z

..vagy ahogy Plutokas is kérdezi, utólag megfestve és kicsit visszacsiszolva! Köszi!

etc77f5nr

Üdv! Egy sima laminált padlóra fúrkálta rá, majd lazúrral lekentem és kenés után le is töröltem, így csak a furatokban maradt lazúr. Igen Danibá megjöttek a gravírtűk, már csak egy er11 6mm befogó kellene :) Kipróbáltam plexitbe is, de amint az elektronika topikba írtam, 3/4énél bedugtam a porszívó tápját és lépést vesztett ezért kuka :(, de van róla videó!

http://www.youtube.com/watch?v=DS_huTMWjh8&feature=youtu.be" TARGET=_fnew>Videó itt

000000000

Jól nyomja a géped! Gratulálok hozzá!
Mintha a képtükör készítésem látnám:))

Patront, Pl. a Sir-Nyeteg től tudnál venni jó áron.  

Igen, sajnos a porszívó, nagyon megrántja a hálózatot induláskor.  
Azonos fázison, nem célszerű ilyeneket indítani. De, már te is tudod:((

etc77f5nr

A porszívót nem kapcsoltam be csak a PC tápot amiről hajtom :(