Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

2dbfy8y

A kérdéshez sajna nem udok hozzászólni!
A melóhoz esetleg, erre mit lehet mondani....
Szerintem csak annyit, hogy ez mesteri alkotás! [#worship]
Aki tud, az tud! [#eljen]
Várjuk a további folytatást, és reméljük, hogy Fehérváron személyesen is megnézhetjük, egy ilyen munkát öröm lehet kézbe fogni!

fa_kukac

Kösz, viszek Fehérvárra belőlük, ha még meglesznek. Meg új fajtákat is tervezek. Most olyanon dolgozok, ami 4 pálcás, és egy középen is marad ötödiknek.

3ihs2v23

Nekem a 4 méter hosszúságú kajakok a kedvenceim, mert azok még elég gyorsak és az iránystabilitás és fordulékonyság számomra megfelelő arányban áll. Éppen ezért ez a kajak is 4,1m  teljes hosszúságú, vízvonalhossz természetesen rövidebb valamivel. Teljes szélessége 65cm és fenékkiképzése olyan, hogy az elsődleges és másodlagos stabilitása is megfelelő legyen. Kajakokhoz viszonyítva egy közepes rocker ívet kapott az alja ami ugye az egyenes futást, a fordulékonyságot és a hullámokban való viselkedését befolyásolja. Az hogy mindez mennyire sikerült csak vízre rakás után fog kiderülni. A kajak hátsó részébe még egy rekeszt szeretnék belerakni legközelebb, az elejére pedig kötélzet kerül még. A képen látható modell főleg a lábtér tesztelése miatt készült, mert kajakoknál ez az egyik legfontosabb kényelem és használhatóság szempontjából. Azzal a kijelentéseddel, hogy a vízre milyen forma illik nem értek veled egyet, de ezért remélem nem haragszol meg. :-)

Szalai György

Ízlések és pofonok…
Nem lehetünk egyformák…
Meg a többi közhely. Dehogy haragszom, inkább köszönöm, hogy leírtál pár részletet is.
Ezekben lakik az ördög.

3ihs2v23

:-) Akkor jó! Nem gondoltam volna egyébként, hogy itt a fórumon többen is értenek és hozzá tudnak szólni a kajakos témához. Ez a hobbycnc fórum egy nagyon jó, műszaki témákat átölelő szakmai fórum. Mindig kapok valami új ötletet, észrevételt, jó itt megütköztetni a gondolatokat. :-)

3ihs2v23

Gratulálok! Nagyon szép, egyedi munka! :-)

000000000

Helló,
èn is gratulálok, nagyon tetszik a munkád.
A progam is érdekelne amit készitttél. Hol tudok utána nézni, hogyan müködik a memória hely és a képletek használata.

fa_kukac

Szia! A mach leírásában, mindjárt utánanézek. Örülök hogy valakit érdekel ez a része, szerintem hülyeség nem használni. Csak a zárójelekre kell odafigyelni nagyon. ha másképp nem megy, felteszem valahova mindjárt a leírást!

fa_kukac

fa_kukac

Üdv! Ötletadónak feltettem egy részletet, amiből kisül,hogy működ a progi. Ennek alapján lehet fejleszteni. Bocs hogy az egészet nem osztom meg, de hetek óta dolgozom rajta, ezt kézből írtam, cam progi nélkül, sok meló volt! Igazi 4 tengelyes mozgást kíván.  
Az adatok átírása után (edit g kód) újra be kell mentés után tölteni a mach-ba, hogy figyelembe vegye az adatokat.
http://data.hu/get/6857541/FORGAT1.txt

000000000

Köszönöm a Gyors választ, a jövöhéten lesz rá idö ezzel foglalkozni, de a .PDF-eket letöltöttem. Átfutom még ma. Fordulhatok hozzäd, ha elakadok?
Azt, hogy nem töltöd fel az egész progit, megértem. Ha valakit érdekel, törje egy kicsit a fejét :-) Végül is ez a "HOBBY"

000000000

Köszi TXT fájlt is. Ebböl már el tudok indulni.

fa_kukac

Persze, szívesen segítek! Amikor nekem volt gondom, szinte mindig ugrott valaki hogy segítsen.

000000000

Szia,
Nagyon jó lett. Melyik progival lett átalakítva a kép g kódra?