Hírek:

Tudnivalók a migrációval kapcsolatban:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a tag neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott tag a régi fórumon nyilatkozik hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
Ha a régi fórumon létező azonosító regisztrációja itt nem kerül jóváhagyásra, annak lehet oka ha a régi fórumon a nyilatkozat nem került elfogadásra. Ilyenkor nem kell újra regisztrálni, a nyilatkozat elfogadása után a regisztráció jóvá lesz hagyva.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

kgl

Szeretnék Total commanderrel letölteni a cnctar.hobbicnc.hu oldalról. Sajna nem tudok belépni. Tud valaki segíteni?

A html részben látom az oldalt, de FTP-vel gyorsabb lenne a letöltés sok file esetén.
Viberen is elérhető vagyok : 06-20-976-6330

vjxy4wmi

Köszönöm szépen kedves TBS csapat!

Cstibor

Sziasztok!

Kézikerék működtetéséhez szeretnék segítséget kérni.

A kézikerék tengelyválasztó kimeneteit bekötöttem a vezérlő bemeneteire. Ezeket tökéletesen látja is / aktívak, ha váltom a tengelyeket / . Azonban a mozgatást csak a MAC3 virtuális kézikerekének bekapcsolása után / TAB gombbal / tudom előidézni, a tengelyeket is csak itt tudom váltani. ezután működik a külső kézikerék enkódere, mozog a PC-n kiválasztott tengely.

Ez normális? Nem lehet a külső kézikerék bekapcsolásával aktiválni a mozgatást?

Előre is köszönöm a segítséget.

Tibor

kgl

Valami elromlott. Az asztallap szintezését végeztem, a konfigon semmit nem változtattam, és azt vettem észre 2 nap után, hogy a REF gombokra semmit sem hajt végre. A ref all gomb sem működik. Megint megsérült volna a valamelyik file?

TBS-TEAM

Idézetet írta: kgl Dátum 2025 május 12, 10:49Valami elromlott. Az asztallap szintezését végeztem, a konfigon semmit nem változtattam, és azt vettem észre 2 nap után, hogy a REF gombokra semmit sem hajt végre. A ref all gomb sem működik. Megint megsérült volna a valamelyik file?

A te vezérlő kártyáddal és 2 motoros X vagy Y tengelyes konfigurációddal nem lehet használni a REF ALL gombot mivel nem külön bemeneten vannak a végállás kapcsolók, hanem fel vannak fűzve sorosan.
Csak egyessével lehet referenciát felvenned.
Sorrend elöszőr Z-->Y--->X.

Ui:Remélem nem Win11 alatt probálkozol.
József

kgl

Idézetet írta: TBS-TEAM Dátum 2025 május 12, 11:10A te vezérlő kártyáddal és 2 motoros X vagy Y tengelyes konfigurációddal nem lehet használni a REF ALL gombot mivel nem külön bemeneten vannak a végállás kapcsolók, hanem fel vannak fűzve sorosan.
Csak egyessével lehet referenciát felvenned.
Sorrend elöszőr Z-->Y--->X.

Ui:Remélem nem Win11 alatt probálkozol.
Egyesével sem müödik a x-y-z ref gomb. win 10 alap verzió lett telepítve.

TBS-TEAM

Idézetet írta: kgl Dátum 2025 május 12, 13:09Egyesével sem müödik a x-y-z ref gomb. win 10 alap verzió lett telepítve.
Mi a Mach3 verziója?
József

kgl

Idézetet írta: TBS-TEAM Dátum 2025 május 12, 14:51Mi a Mach3 verziója?
Idézetet írta: TBS-TEAM Dátum 2025 május 12, 14:51Mi a Mach3 verziója?

Mach3 R3.043  Kb 2 hete töltöttem le mert akkor is meghülyült.