Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

RogerCo

?? Igy hogy még a jeggyűrűk nincsenek rajta 23Mb a simító g-kód file :)
Ez a vége:
N813688G1 Z5.000 F1200
N813689M05
N813690M30
tagolva:
813.690 sor.  
[#wow1]

s2k5ycubj

Ki tudja írni a Mach3 az aktuális érvényben lévő G kódokat?

000000000

Mach3 ----config fül --- első menü ------mm beállit.

s2k5ycubj

Azért ezt ne próbáld meg átírni... Nekem az esztergán a századik sor után szokott bezsongani az agyam,nem könnyű követni fejben a dolgokat.

RogerCo

Én is így gondolom, azért kérdeztem van-e erre vmi bevett módszer? esetleg utility ?

000000000

Azt szoktuk csinálni, ha nem akarunk a kódba nyúlni.  
Be kell sorszámoztatni a progit. Megjegyezni, hol állítottad meg.  
Amikor újra indítod, érdemes előbb 2 sorral indítani és fojtatod, stb, stb.

D.Laci

Dp -ben és bármelyik más Cam progiban belehet állitani hogy mekkora területet simitson, söt akár amorf területet is kilehet jelölni. Azaz fel lehet osztani több darabra a modelt darabolása nélkül. Igy kisebb részeket kilehet jelölni egy másik kisebb szerszámszámára ahol a részleteket jobban kikel dolgozni, de máshol felesleges mert egy nagyobb szerszám is kielégitö részleteséget eredményez.

Béni

A legtöbb CAM programban lehet korlátozni a munkaterületet határgörbékkel. Külföldiül többféleképpen nevezik. (Boundary, containment boundary, stb.)
Komolyabb, több szerszámos munkáknál ez nélkülözhetetlen funkció.
Ez a legegyszerűbb megoldás a problémádra.

RogerCo

Köszi, Akkor így csinálom majd. És ezeket a területeket illik "átfedéssel" csinálni ?

Béni

Olyan határt érdemes választani, ahol egyébként is törik a felület. Az esetleges magasságbeli eltérések így nem szembetűnőek. Fáról lévén szó, az apróbb hibák csiszolással könnyen eltüntethetőek.  
Nagy átfedésnek nincs értelme.

RogerCo

Nincsenek benne nagy magasság beli eltérések. Egy nyitott könyv szöveggel, mintával. Csak a mérete nagy. kb 400x300x50mm
És gravír tűvel szeretném kivitelezni nagyolás után.

svejk

A mach3 g-kód súgójában nem látom a G71 nagyoló ciklust esztergához.
Valóban nem támogatja?

xfg6v697j

Ezt a nagyoló ciklust a mach nem támogatja.
Már olvastam erről,és az írták,hogy tul kevesen jelezték,hogy szükségük lenne rá,és ezért nem foglalkoztak vele,hogy beletegyék.

svejk

Köszönöm!
Akkor majd csak ír rá valaki egy subrutinos varázslós kódot.
Ha felnövök akkor lehet majd én :))

xfg6v697j

Annyira nagyon kellene?
Esetleg összedobhatunk valamit helyette,csak ahhoz egy esztergályos utmutatása kellene,mert én nem ezytergálok.Még!