Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

k439jucz4

Belinkelem ide is:
https://sdp-si.com/eStore/Catalog

Nekem nagyon bevált, óriási választék, http://www.sdp-si.com/cd/default.htm" TARGET=_fnew>méretező progi az oldalon, könnyű megrendelni.

svejk

Tudsz konkrét példát írni, hány db, milyen kerék, illetve egyéb alkatrész mennyibe került mire kézhez kaptad?

ANTAL GÁBOR

szia ! hasonló a kérdésem : Ha jól látom akkor az egy USA cég. Hány nap alatt ér ide ? Horror a szállítás?

motion

Én nem akartam ilyen szabad szájú lenni, vagy fikázni a kereskedőket de igen, én is első körben a Bowerbelt-től rendeltem, a másodikat meg a Bánki-Sós-tól. (Sőt! Itt Debrecenben is rendeltem már kiskereskedőtől valami kisebb fogszámút, de az is rossz.) És Bánkiék mondták, hogy nem tudják ellenőrizni a beszállításokat. Megrendelem, oszt vagy kínai lesz vagy Sati. Náluk olyan nem is volt, hogy kérésre eredetit adnak... jó, mondom, akkor viszlát. Kölyök koromban se szerettem a "zsákbamacskát", mert mindig valami hitvány dolog volt a csomagban. :-)
Egyébként szerintem a kiskereskedők nagy része is tőlük rendeli. Vagy eleve kínából.

Az első garnitúrából én is próbáltam leszedetni, de mire annyi lejött, hogy felfeküdjenek a fogak, már azért kellett kidobni, mert az átmérő csökkenés miatt nem lehetett spanolni. Ahogy István is írja a közepén kibuggyosodik, mert sz@r az osztókör.

Tudom, hogy már többször is fel-fel hozta valaki, hogy sz@rok a kerekek, de sose lett végig vesézve.  
Valószínűleg most sem lesz, mert ezek szerint nem létezik az a "fogazott szíjtárcsa mintabolt"
Puszta találgatások, feltételezések alapján én nem próbálgatok/rendelgetek tovább. Abból a pénzből inkább veszek egy 80-100-as esztergatokmányt és megcsinálom a saját forgatómat. Úgy is készülök már jó régóta csinálni egyet... Az meg, hogy megveszem a félkész kerekeket amin utána még bűvészkedni kell az sem egy okos dolog. Mert ahhoz olyan felszerelés kell, amivel akár le is lehet gyártani a kész kereket.
(köszi a felajánlást Designr)

Azért ezt az USA-s dolgot még megvárom, de úgy rémlik hogy piszok sokba jött ki egy kerék szállítással együtt...

k439jucz4

Én konkétan ezeket rendeltem:

2 mm (GT2) Pitch,60 Teeth, 6mm Bore, 2 Flanges/With Hub, Aluminum Alloy Timing Pulley for 9mm Wide Belt $11.9
2 mm (GT2) Pitch,120 Teeth, 10mm Bore, No Flange/With Hub, Aluminum Alloy Timing Pulley for 9mm Wide Belt $24.02
2 mm (GT2) Pitch, 251 Teeth, 9mm wide Single Sided Neoprene Belt with Fiberglass Cords  $6.84
Subtotal:$42.78
Freight amounts to be determined using standard published list rate
Handling:$3.95
Sales Tax ( NY State Only ):$0.00T
Total:$46.73

A számlámról 59USD-t vontak le, tehát a szállítás 13 dollár volt. (nyilván ez súly és méret függő is)

Arra már nem emlékszem, hogy vámoltatni kellet-e, de szerintem nem...

svejk

A legbosszantóbb a dologban, hogy pontos méretű kereket is pont annyi ideig és ugyanolyan szerszámmal lehetne a gyártónak elkészítenie.
Ki tudja mi van a háttérben...

Fman azt írja bevált neki az SDP-s... de azért jó lenne látni, mert ami nekem jó, másnak nem biztos hogy megfelel.

svejk

Látom nem vacakoltál, egyből GT2-t választottál.
így viszont nem tudjuk összehasonlítani az itteni árakkal...

k439jucz4

Ha esetleg te is írsz egy konkrét példát, akkor megnézem neked az árát, mert be vagyok regisztrálva az oldalra. [#awink]

svejk

Konkrétan mi a T vagy HTD profilt használjuk javarészt, ezek árai megtalálhatók a Powerbelt honlapján.  

k439jucz4

Bocsi, de az összeset, most nincs kedvem összehasonlítani... [#crazya]
Ha egy pár konkrét adatot kapok, azt szívesen megnézem. [#integet2]

svejk

Nézzünk meg mondjuk egy 10 mm széles T5-ös 40 fogú szíjat és ehhez tartozó 20 és 45 fogas tárcsát.

Bár ha már amerikából rendelünk, akkor inkább az XL-es profilt kellene erőltetni, tapasztalatom szerint finomabb járású mint a T5.  

Amiért kötözködök, az az, hogy a GT2-es nem nagyon kapható nálunk.

svejk

Á, hagyjad, végül is a kinti árat lehet látni regisztráció nélkül is.
A posta és vám-áfa meg úgy is változó lehet.

Inkább csinálj róluk egy pár nagyfelbontású képet, ha nem nagy nyűg.

k439jucz4

Én azért rendeltem a GT2-t, mert nekem egy kis forgatóra/eszterga főorsó meghajtásra kellett, ahol számított, hogy kicsi legyen az osztás és finom legyen a pozicionálás.

Akkor a példa:

Két fajta szíj van, de az egyik nincs raktáron így a másikat írom:

Belt Type   Single Sided
Pitch   5 mm (T5)
No. Of Grooves   40
Belt Width   10 mm
Material   Polyurethane
Tension Member(cords)   Fiberglass
Pitch Length   200 mm

Az ár mennyiség függő is:
Quantity   Price (USD)
1 to 24   $7.20
25 to 99   $5.36
100 to 249   $4.28
250 to 499   $3.95
500 and Up   $3.76

Availability    17 from stock.

20 fogas tárcsa:
Quantity   Price (USD)
1 to 24   $12.62
25 to 49   $11.24
50 to 99   $8.81
100 to 249   $8.12
250 and Up   $7.31
Availability    11 from stock.

44 fogas tárcsa van csak:
Quantity   List Price   Price (USD)
1 to 24   $22.11   $17.69 (20% off)
25 to 49   $21.95   $17.56 (20% off)
50 to 99   $17.75   $14.20 (20% off)
100 to 249   $16.85   $13.48 (20% off)
250 and Up   $15.80   $12.64 (20% off)
Availability    26 from stock.

http://sdp-si.com/ss/pdf/80502184.pdf" TARGET=_fnew>Ilyenek a tárcsák.

t334wehtf

Ejj... Tanuljatok meg szöveget értelmezni!

0-180 fok forgatás. Oda-vissza! Nem végtelenbe! Szerintem ciklikus hiba volt (pl. osztókör nem egy tengelyű a forgástengellyel, változik a sugár).

xit3medzv

Kontúrmarással is lehet tárcsát készíteni, HTD5M 3mm-es maróval kialakítható.
A képen HTD3M látható 165fog, 1.2-es maróval megmunkálva. Elég sokat készítettem (T2.5, MXL, HTD profilokat), szépen működnek.

http://kepfeltoltes.hu/130819/fogas_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>