Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

PSoft

Hosszabb a nincs lista,mint a van!
De azért,...jól 'elvagyok'.:))

ANTAL GÁBOR

Kösz hogy észrevetted ( direktben nem akartalak zavarni ) Sajnos nem vettem de emlékeztem hogy neked volt ( van ) Egyszerű nyomógomb funkció ( nem kell az  aretálás )  Most már napokon belül megoldódik a dolog

xit3medzv

Sziasztok!
Kis segítség kellene, THK sínt (újat) hol tudok beszerezni?
(Magyarország előnyben!) :)

Rabb Ferenc

Pl a http://www.tech-con.hu/" TARGET=_fnew>Tech-Con Kft-nél

De vastag pénztárcával indulj útnak...

xit3medzv

Köszi, sejtem..
webshop nincs, az mindig gyanús...

Torro60

000000000

VighLajos

Szevasztok!
Be lehet szerezni belső kulcsnyílású (imbuszfejű) csavar-alapanyagot?
3/8"-os csavart kellene gyártanom metrikus imbusz-fejjel, mondjuk 10-es kulcshoz.
No, elég zagyvaságnak tűnik így...
Esztergáljam le az M12-es menetét, és vágjam rá a 3/8-ot?

s2k5ycubj

Szerintem jobb ha készen veszel coll-os csavart mondjuk a fabori-nál,mert ha meg sem tudod közelíteni egy mángorolt csavar szilárdságát. Főleg,ha 8.8 vagy 10.9-es kell. Imbusz csavarból a leggyengébb a 8.8 (kivéve a kínai készülékek).

000000000

s2k5ycubj

Én erre a megrendelőimnek óvatosan szoktam mondani,hogy az elmebetegségre nincs igazi orvosság. De ha nem kell mángorolt menet akkor simán le tudod gyártani normál csavarból,ha a méret kiadja. De az fontos,hogy 8.8-as csavar menetvágás után már nem olyan kemény... És mondom előre,hogy szenvedés lesz,mert szinte minden gyári csavar görbe egy kicsit és átmérőben is szokott ütni. Én biztos tennék a végébe központfuratot és csúccsal csinálnám.

s2k5ycubj

De még annyit,hogy az ilyen munkákat szokták a profik lepasszolni egy ijesztő árral,vagy határidővel. Az a baj,hogy ezt egy kívülálló nem látja mekkorát lehet és sajnos kell szívni egy ilyen melóval.

VighLajos

Köszönöm a válaszokat. Szerencsére a szilárdság és a mérettűrés nem mérvadó, egy távcsőállvány-fejet kell rögzíteni egy háromlábon.
de meg kell oldani.
3 csavarral működik, de négyet fogok csinálni, hátha elvész egy a sötétben.

http://www.makszutov.hu/termek/celestron-150sc-se" TARGET=_fnew>Erről van szó.
Marad a 12-es csavar, lecsupaszítva, újramenetelve.
[#wink]

VighLajos

kuv5p7226

Szerintem sokkal jobban jössz ki a dologból, ha veszel 3 ilyen collos csavart és egy darab collos imbuszkulcsot hozzá, még akkor is ha saját pénzeden és ajándékba adod hozzá.

Én egyébként megvenném a collos csavart és felbővíteném (beütném hatszögű szerszámmal) a metrikus imbuszt, ha muszáj a metrikus fej.  De az állványhoz hozzádrótozott (imígyen elveszíthetetlen) imbuszkulcs még mindig szimpatikusabb megoldás.