Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Alkatrészek beszerzése és szolgáltatások igénybevétele

Indította gaben, 2024 április 09, 16:47

Előző téma - Következő téma

6ywv3872f

Köszi szépen az ötletet! Én ugy probálom megoldani hogy rátolom a csigát a nagykerékre amennyire lehet. A két félből összerakott rugoval elofesztitett megoldás nagyon surlodik?? számottevő vagy nem számottevő?

Kicsa

Sziasztok!
Keresnék székesfehérvári,marógéppel,oszlopos fúróval illetve esztergával rendelkező segítőkész fórumozót! Az első alkatrészek megvannak a géphez,elsősorban alumíniumot kellene forgácsolni : hasábos alkatrész oldalait síkbamarni,megfelelő pozícióban furatokat készíteni,tehát semmi 'extra'. Viszont megfelelő szerszámok nélkül ez lehetetlen,erre keresnék megoldást.
Alapanyagot én vinném,céghez nem szeretnék fordulni mert egyedi dolgokról van szó : biztos szép ára lenne. Természetesen nem ingyen kérném,illetve ha lehetőség van rá,szívesen odaállnék én is a géphez,nem csak mint néző.

Több alkalomról lenne szó,egy komplett gépet szeretnék összerakni.

Előre is köszönöm szépen!

svejk

És hol marad a hobby?
Praktikeres asztali fúrógép, forgácslap... itt kellene mindenkinek kezdeni :(
Én még a legjobb haveromnak sem szívesen engedem át a szerszámaimat, de persze kölcsön sem kérek hacsak egy mód van rá... nem hogy gépeket..
De kívánom Neked hogy találj itt egy lágyabb szívű hobbystát mint én, és akinek még ideje is lesz rá.

svejk

Végy példát például Vbodiról.
Az első gépét nulláról kezdte azóta mindig eggyel jobbat erősebbet csinál a régi gépével, majd azt szétszedi.

279nwbpsa

Szia Kicsa!
Ha nem találsz Fehérváron műhelyt,akkor gyere nyugodtan hozzám.(Polgárdi)Nekem ugyan csak hobbi műhelyem van,nagyon öreg gépekkel,de a neked szükséges feladatokat meg lehet csinálni.

svejk

Bárcsak minden kívánságom ilyen gyorsan teljesülne :)

Kicsa

Szia!
Én itt kezdem...na jó nem forgácslap hanem deszkalap. (lsd 'Géptulajdonosok adatbázisa - #64)
Megvolt a Praktikeres fúrógép is (igaz kézi)... [#vigyor2]
Viszont az ott szerzett tapasztalatokat és tudásomat illetve ötleteket felhasználva szeretnék most egy sokkal jobb,megbízhatóbb gépet építeni,ehhez keresek segítséget.
És mivel ez az egész projekt kinőtte magát egy Diplomamunkává ( hamarosan Cad/Cam szakos gépészmérnök leszek [#kacsint] ) ,szeretnék továbblépni a Praktikutyusos gépeken,és a barkácsfogásokat - amennyire lehet - mellőzni. Sajnos nincsenek fémmegmunkálásra alkalmas gépeim ( a fúrószárakat illetve a vasfűrészt kivéve ),viszont a leendő gépemmel szeretném pótolni valamelyest ezt az űrt is...

Köszönöm a jókívánságot!

Kicsa

Szia!
Nagyon szépen köszönöm a felajánlásod,szerintem akkor nem is keresgélnék tovább. Egyébként is beszéltünk már a Rava motorral kapcsolatban... Nagyon szépen köszönöm! A többit pedig e-mailen megbeszéljük.
[#worship]

279nwbpsa

Rendben van,majd keress meg,ha aktuális(emailban cserélünk telefonszámot)

m8j2y7u9n

Szia.

Én is keresek valakit akinek vannak megmunkáló gépei, az épülő gépem alkatrészeinek elkészítéséhez.
Esetleg volna rá lehetőség, hogy a Kicsa-nak tett felajánlásodat én is igénybe vegyem? Természetesen nem ingyen.

279nwbpsa

Nekem nem megmunkáló gépeim vannak,csak öreg eszterga,maró,stb. :)Tulajdonképpen egy hobbi műhely csupán...Ezért előfordulhat,hogy nem minden alkatrész készíthető el itt és más műhelyt is fel kell keresned.
Ha meg vagy szorulva és tudok,akkor szívesen segítek,keress magánban.

4um5b65d

"még a legjobb haveromnak sem szívesen engedem át a szerszámaimat"

Régebben én is így voltam, de mostanra már megenyhültem....
Csupán két feltételhez kötöm a kölcsön adást.

- Ha elmúltál már 100 éves és a dédszüleidet is magaddal hozod.
[#vigyor2]

Torro60

Szia svejk!
#2071-ben azt irtad
Praktikeres asztali furógép,forgácslap...itt kellene mindenkinek kezdeni:(
De miért?
Ha valaki érez magában annyi elszátságot és önbizalmat,hogy ettől amit irtál "profibb" gépet épit,akkor miét nem tehetné meg?
Főleg,ha van ismerőse aki segit is neki.
Ha Kicsa a közelembe lakna szivesen segitenék neki.Szivesen megosztanám,nem csak vele hanem bárkivel a gépeimet és a közel 40-éves tapasztalatomat.
Ezt jó indulatból irom és nemakarok vitát nyitni belőle!
Ha,gondolod személyesen, barátként is beszélgethetünk erről a hatvani talin.

svejk

Vita nem lesz belőle...
Tudod hány félkész "elment a kedvem tőle" gépezetet láttam én? (elég a sajátjaimat megnézni :( ) És hogy miért? Mert beletört a bicskája...
Kicsa 20 év körüli...Te a 40 éves tapasztalatoddal másképp látod a dolgokat.
Aki ismer az tudja mennyire "nem" vagyok segítőkész...
De a Te hozzáállásod is példaértékű, és valószínűleg szabadidővel is jól állsz.
A fentiektől eltekintve nyugodtan szólíts le hatvanban.