Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Brushless marómotor

Indította gaben, 2024 április 09, 16:45

Előző téma - Következő téma

Motoros

Hali rc
Üdv a BL marómotorosok táborába.
 Milyen teljesítményű és max fordulatszámú motort használsz. A bordás szíjból gondolom hogy inkább a nagyobb nyomaték-alacsonyabb elérhető fordulatra hajtottál.
Mi az a fordulatszám tartomány amit át tudsz fogni.
 A tartós üzem során mik a tapasztalatok.
Üdv: Motoros

5bzs27u7

Üdv.

Jól látom, vagy csak a kép csal. Mintha áttétel csökkentés lenne? Vagy 1:1.Fordulatszámod van?
Jól néz ki, szép munka.

000000000

Üdv mindenkinek!
30%-os lassítást csináltam.
Eredetileg 0 - 35.000 ford. a motor.
Így nagyobb lett a nyomaték, de a kb. 20.000-es max ford nekem bőven elég.
Gyakorlatilag ugyan olyan marókkal és fogásokkal tudok dolgozni mint az előző FERM maróval ami 650 W-os, de nem tudott 8.000 ford alá menni, valamint a hagja ennek csak egy susoságás.

000000000

Ja és egy lényeges: a FERM-en gyakran kellett szénkefét cserélni, ha fát maróztam 3D-ben.
Ezzel 2 óra folyamotos marózás után is hideg minden.

Motoros

Na én ennek nagyon örülök hogy így bevált erre a célra a BL motor, mert volt olyan aki végig fikázta ezt az egész elképzelést, de most talán Neked elhiszi, hogy mégis használható valamire.

bmejdz9nu

Szerintem ezek A BL-ek még sokmindenre jók lesznek...
De rövidtávon biztos nem váltják le a kefés motorokat...

Kristály Árpád

Hallihó!
Egyetértek, de szerintem a Gemini motor sem piskóta, valószínűleg nagyobb nyomatékkal bir.
Üdv.: Árpi

Kristály Árpád

Hallihó Motoros!
Látod, hogy létezik ilyen hozzá állás is, hogy "úgysem lesz jó"......
Hallihó!

ybm4ifb

Olvasgatom ezt a témát...
CD olvaso motor átalakítása..és eszembe jut hogy nemis olyan régen szét barkácsoltam egy auto szervo szivattyu egységet..abban egy nem tudom hogy hivják azt a motort ahol az állorész a forgorész szerü..és a forgorész a harang,amiben mágnes szeletek vannak.
Ez a harang kb egy 3dl-es csésze nagyságu..az állorész tekercseit fettek vezérelték..elektronikán keresztül.
Ha azzal a kis motorral ilyen teljesítmény érhető el..vagyon ezzel a nagyobbal mekkora?!
7szelet mágnes van benne..kb 3cm széles kb 7cm hosszu..
Mi a váleményetek??

000000000

Szia Stojka!
Idézlek:
"Ha azzal a kis motorral ilyen teljesítmény érhető el..vagyon ezzel a nagyobbal mekkora?"
- milyen kicsivel?  
- mekkora teljesítményről beszélsz?

ybm4ifb

Szia Tibor45

A 12-es bejegyzést néztem ...
Egyébként amiről beszélek,(szervo egység)
meglepően nagy keresztmetszetü vezeték ment a motorhoz.

000000000

Szia Stojka!
Az még nem garancia semmire.
P=M*szögsebesség, mindig ezt számold ki
elsőként, ha álmodból felébredsz CNC tervezési
időszakodban.:) És ezután már akkor kicsit az
ember fia 100W-ot is tiszeletben tart, nemhogy
a folyamatos üzemű 1kW-os motort.

000000000

Sziasztok!
Czipa László modellező kollégám készítette egy módosított 300 Wattos modellmotorból a kép tárban DSCN1178 ill. DSCN1184 néven bemutatott  minőségi fortunát. Fordulatszáma 30 ezer felett van és cserélhető patronokkal rendelkezik.

5bzs27u7

Ehez mit szóltok.
Szerintem nagyobb feladatokra is alkalmas lenne.
http://kepfeltoltes.hu/070208/Keda63-L4_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>
Tömeg: 650 gramm
Méret: 63mm*66mm
Teljesítmény: max. 1900W
Akkumlátor: 10 lipo
Folyamatos áramfelvétel: 25A
Max áramfelvétel: 60A
Fordulatszám (KV érték): 259
Tengelyátmérő: 8 mm  
Tengelyhossz: 24mm
Szabályzó: 70A..90A
Kapcsolási frekvencia: 8-16 khz

Kristály Árpád

Hallihó Viktor!
Mennyi az ára?
Mert szerintem nem semmi, ezéret probálok építeni egye.... egy-két hét, ma megyek mágnesekért....
Hallihó!