Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Brushless marómotor

Indította gaben, 2024 április 09, 16:45

Előző téma - Következő téma

000000000

Szia Géza!
Ok., tegyük fel minden gond nélkül elkészült az
AC motorod. De milyen vezérlővel hajtod meg,
ha véletlenül úgy sikerül megtekercselned,
hogy 30V vagy még nagyobb lesz az indukciós
feszültsége a kívánt fordulatszámon? Ezen
elgondolkoztál már?

000000000

Megadom magam mert e motorok tényleges fizikájához, elektronikájához nem értek. Mindenesetre azt tudom, hogy pl. a labancoknál 50-100 pénzért kajakos motorok kittjei kaphatók melyekhez szintén lehet nagyáramú (20-30 A) és viszonylag magas feszültségű (pl. 40 Volt) szabályzókat venni. Ezzel szemben fogalmam sincs Fogalmam sincs mit kóstál egy gyári BL marómotor. Azaz hazudok mert azt tudom, hogy az osztrák STEP-FOUR cég mindössze 170 wattos, háromfázisú marómotorja kompletten, beépített szabályzóval több mint 1500 Euró.  Ezért puszta gazdasági okokból talán mégis érdemes foglalkozni a modellmotorok "átbütykölésével".

Motoros

Mi az hogy érdemes. Kis mélységű 0.1..0.2mm -es gravírozásnál már a modell BL motor bizonyított.
Ahova ez megfelel ott biztos hogy ki fogja ütni a nagy, drága visító felsőmarókat. És amiben a legjobbak: a fordulatszám.

Motoros

Hali Viktor
Nem hiszem hogy a vezérlő a hibás,  hanem mivel bizt. okokból csak nulláról enged fordulatot növelni és ott meg kicsi a nyomatéka, talán ezért nem indúl. A marótengelynek nagyon könnyen kellene forognia, talán itt a gond.

Motoros

Nyáknál a 0.2-0.4 mm mélység elég. A marótű kiállásának belövése a követő orral kisérletezgetéssel próbagravírral sikerűlhet.
A Dremmelhez való FK-nál a menetes részen 1/6-od fordulatos állítgatással / a menetemelkedés 0.5mm/

5bzs27u7

Üdv.

A tengely szuperkönnyen fordul, a szij viszont vissza fogja, úgy döntöttem fixen a tengejvégre
rögzítem a motort, valami hardi tárcsa féleséggel. A mélység rendben.

Kristály Árpád

Hallihó Viktor!
Szerintem a hardi nem jó ötlet, mert nagy a fodulat és egész ki eltérés miatt is be fog remegni...
Mivel aránylag kis erőről van szó, próbálkoz inkább valami rúgó félével, csak a forgásirányt ved figylembe.....
Üdv.: Árpi

5bzs27u7

Köszi, kíváló az ötlet.

3vv2btrhv

Sziasztok
Szétszedtem egy behajto szerszámot és a benne lévö motort szeretném használni a fortunámhoz , mi a véleményetek , használhato ?
Tibor  
csak hab marásra használnám !

000000000

Nekem nagyon bevált maráshoz és gravírozáshoz egyaránt.
http://magiist.fpn.hu/Programok/cncbrusles.ppt" border=0>

000000000

Hát képet még mindig nem tudok jól felrakni.
A tárban a programoknál van a kép.

000000000

Power Point Presentation nem jelenik meg a fórumon![#circling]

000000000

http://magiist.fpn.hu/Kepek/cncmaro1.JPG" border=0>
Talán sikerült a képet feltenni.
Nagyon jól dolgozik maráshoz és gravírozásnál is.

000000000

Szia RC! Gratula, szép munka ez a marófej
egység. Az indító nyomatékával is elégedett vagy?
A Ferrobond pedig bevált, köszi a tegnapi
ötletet a tekercshez.

bmejdz9nu

Nagyon jó !!!
Ha lenne valami videó... tedd fel a Travelpicture.net ftp -re...