Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Brushless marómotor

Indította gaben, 2024 április 09, 16:45

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Egyébként Árpival beszéltük, hogy a Tali-n kellene egy kis előadást tartani a képek és linkek kezeléséről... tehát nem vagy egyedül...

Ha küldesz nekem mailban egy videót... szívesen felteszem azt is! Mert én még csak a Z-tengely "kialakításához" vettem meg előre a motort... de úgy láttam a Klavio-nál szépen fogynak ezek motorok - ezáltal "nagyon változékony" a raktárkészlet... Tehát "jobb előbb mint később"..

(A Precise motor sajnos csak 25.000-től indul... alatta gyenge...)
Persze a duppla fejcsapágyast (a drágább) vettem... ez is az ha jól látom...

000000000

Igy elmagyarazva ertheto. Laikuskent nem tudtam mit akarsz demonstralni vele. (:

De ha tonkre is megy a csapagy, lehet cserelni...

3vv2btrhv

kéne egy összehasonlitási táblázat BL- Motor és fortuna kontra Klavios maromotor ár és teljesitmény adatokkal !!

000000000

5-600W-os Brushless AC vagy DC motort megkapsz kb. 20e Ft-ért(persze ez új motornak az ára, használtan e-bay-en néhány dolcsi:), csinálsz hozzá fortunát pár ezer forintból, meg veszel egy RC hobbi szabályzót, max 10-15 Ft és már kevesebb, mint fele annyiból van egy frankó marómotorod, sztem jobb mintha vennél a kláviótól egyet készen, és az építés öröme is megmarad :)

000000000

A tokmányt egyebeket kihagytam, azoknak az árát nem ismerem...

bmejdz9nu

Kutya-macska... esete... :)

3vv2btrhv

rc - nek mindkettöröl van tapasztalata ö hogyan hasonlitaná össze ??

Kristály Árpád

Tibor lehetetlen kívánsz!
Szerintem nem lehet összehasonlítani a két dolgot, mert attól függ mire akarod használni....
Mint ahogy kitalálták a külömböző méretü és anyagú kalapácsot......pedig előszőr gondolom csak kőből volt....
Üdv.: Árpi

000000000

Sziasztok, Rc, Péter és Többiek!

Szerintem http://www.vatera.hu/mini_szokokut_szivattyu_35040050.html" TARGET=_fnew>EZZEL kiiktathatnátok a Teknomotorjaitok ventilátorát, és elérhetővé válna az áhított csönd! A motor kialakítása  lehetőséget nyújt erre, mert a házon van üreg (ha a képeket nézegetitek) szerintem semmiség az egész.

Áron

(valaki már említtette ezt pc vízhűtéssel, de talán az kevés lehet...)

2vkx6unz

Egy kicsit körülnéztem én is. Tehát egy Teknomotor a Kláviónál ~70000 HUF feltételezem ebben az árban az ER20-as befogás is bennt van. Ha egy Megamotor BL motor ~30000 + fortuna készítés + megfeleő befogó +patronok nem jön ki ennyi pénzből. Ilyen fordulatra fortunát építeni, kiegyensúlyozni, csapágyazni nem olcsó, nem beszélve a szerszám megfogásról. BL motort akkor érdemes használni ha kell a nagy fordulat viszont nem kell nagy teljesítmény és a szerszámbefogót direktben a motorra lehet tenni. Ha valaki mégis BL motort épít akkor legalább 10-es csőtengely és beépített szeszámcserélő lenne versenyképes ;)
Valaki esetleg érdeklődött a Megamotornál a speciális motorok áráról, alkatrész árakról?

bmejdz9nu

RC nem ír(t) a motorról... én se írok ... és más sem írt akinek már van... ez egy ilyen "téma" marad... Teknomotor a Klaviótól - titkosítva :)

bmejdz9nu

Meglesz... de nekem ez nem kell... mert majd hűti a Precise motor hűtőrendszere :) .... Pieltier elem? :)

bmejdz9nu

Hasonlítani a BL-t az asszinkron motorral nem igazán...
Ezt a topikot hagyjuk a BL.-nek... Van marómotor topikunk is... :)

airfoil6205

sanyinak igaza van, hagyjátok meg nekünk modellezőknek a BL motort, nálunk forradalmasította az elektromos repülést (+ a lítium-polimer akkumulátor megjelenése) inkább segítsetek max. 100k HUF ból 4 tengelyes habvágót építeni vezérlővel együtt! [#nevetes1][#nevetes1]

000000000

Kétlem, hogy ennyi zsozsóból valaki meg tudná oldani a problémádat. Ez sajnos  a mi hobbinknál  
aprópénz. Én mestere vagyok a fából vaskarikának,
de ez a feladat még engem is lábújjhegyre állítana.