Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

hfne0v6p7

Sziasztok, üdvözlök mindenkit új regisztráltként.
E400-as géppel kapcsolatban ha tudna valaki segíteni azt megköszönném.
Épp felújítás közepén tartok és vonóorsó csapágyat kellene cserélnem. Gondolom az előtoló szekrény felől kell elsőnek keresgélni.
Ha tud valaki segíteni megköszönöm.

KoLa

A Norton-ban, vagy az előtoló házban?

hfne0v6p7

A norton szekrényre gondoltam bocs. Gondolom le kell venni a norton szekrény elejét és bent kell leszedni a fogaskerekeket és belülről kifelé lehet a csapágyat kiszedni.
Erre gondoltam.

http://cnctar.hobbycnc.hu/B%C3%A9n%C3%A1z%C3%B3k%20k%C3%A9pei/DSC03207_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

hfne0v6p7

hogy a pics...ba tudok képet felrakni?

PSoft

http://sgforum.hu/listazas.php3?azonosito=hobbycnc&id=1439833366" TARGET=_fnew>Itt le van írva részletesen,és ott gyakorolhatod is a technikát.

sufnituning

sufnituning

Ha bebújtál akkor már kívülről befelé is le tudod szedni, csak egy kicsit nehezebb lesz:)

i0sykf9uy

Szia! Ez tutira egy 340-s MVE

KoLa

Ami a Nortonban van csapágy, azt a Méh-telepen szokták kivenni, vagy ott se!
Lassú fordulatú sebességváltó, a csapágyak túlélik a gépet!persze ha van olajozás!
[#nemtudom]

KoLa

Ha leveszed a az előlapot ott fotózzál erősen ha nincs gépkönyved!
Főleg a fogaskerék kapcsolatokra figyelj az előtolás és menetválasztó-nál!

hfne0v6p7

Hát ezen biz ki van menve és csere lesz.
Nem tudom mit és hogyan csináltak ezzel a géppel ezelőtt de olajozás van (most akarom lecserélni az olajat). Hozzáteszem 1 éve lett vásárolva és tanműhelyben volt oktatógép most értünk oda hogy rendbe szedjük. Egyébként olajozás terén ezer hozzászólást olvastam az olaj típusokról hogy melyik jó és melyik nem van aki MOL-os oldalakat rak föl de egy konkrét egyértelmű írást nem találtam hogy a T20 és a T30 olajat a mai szabványok jelölésében hogyan nevezik. ebben tudnátok segíteni?

KoLa

Hát egy tanműhelyben bármi előfordulhat ha meg kell szerelni a gépet, és senki sem ért hozzá!
Sebváltóolaj kell bele, Spinol 15 jó!
Az olajozásról jut eszembe! a Norton felső része tele van furatokkal, amelyek minden fokozathoz, és a kenést igénylő részekhez, olajat vezetnek!
Gondolom ezek a furatok tiszták!

hfne0v6p7

Ezt még nem tudom mert még nem jutottam odáig hogy szétszedjem. De kösz az infót mert ezt feltétlen meg fogom nézni.

hfne0v6p7

Ja még egy kérdés a gépkönyve a folyamatos olajozás érdekében az olajszivattyú szívó cső végén de még a szűrő előtt egy lábszelepet ír.
Ez elhanyagolható vagy fontos mert nekem ez nincs meg, Vagy honnan lehet ezt megkeríteni?

hostya

Persze hogy az..!  
Én is azt mondtam(írtam).
De olvass vissza egy kicsit, #36196 -#36199.
[#integet2]