Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4im2adcie

Szia Péter!
Eszembe jutott miért kerek a lyukkés szára:
Mert ez eredetileg kiesztergáló fejbe való, ahol egy furatba tolod be és a lapolt részen csavarral rögzíted.
Az alapfurat a fejen 20 mm-es és vannak szűkítők a 12, 10, 8 mm átmérőhöz. A 8 mm fontos mert az indikátor óra is így felrakható a fejre.
Persze attól még ez jó furat esztergáláshoz is esztergapadra, -- csak kell készíteni egy négyzetvasból egy fúrt, felhasított adaptert a befogásához, mint azt alább valaki leírta.
Ezek a gyári furatkések kovácsolt fejjel, köszörűlt szárral spéci élezéssel egyébként nem olcsó cuccok--szerintem.  

bmejdz9nu

Jól látok...[#guluszem1] Misi a vonalban...?
üssetek hátba...[#smile]
... én meg a frekiváltót akarom megszerettetni a 200Hz-es motorral...

Tehát a kereksége a furatkiesztergályozó "hőskori" történet "maradványai"...
Azért csinálhatnának pl. 12-est négyzetesbe... hogy szebb legyen a hobbysták élete... mert még ilyet "filmben" sem láttam...

2nbj3n5m

Péter. A dolog egyszerű,egy 14-15mm-es késszárba
a szuper marógépeddel készítesz egy "V" alakú
hornyot. És ebbe a horonyba rakod a hengeralaku
furatkésedet amit ugye az eszterga késtartójába
befogsz. Vigyázz,hogy a f-késéle központba legyen.Valamint a forgácsoló élszögekre.Amit a
"V" horonyba tett f-kés forgatásával érsz el.
Kicsit komplikált voltam de remélem , hogy érthető.
Janko

bmejdz9nu

ÓÓ.. minden érthető... én is egy ilyen... nevezhetjük...prizmának? gondoltam...
A V-alakot, hogy marjam azon filózok... fejdöntés nélkül... mert szeretem pontosan tartani és a visszállítás macera... de ez már részletkérdés...
Kösz Janko.

69iejf00t

Mindenképp egyfázisúban kell gondolkodnom, sajnos nincs 3 fázis, ezért a nagyobb esztergák kilőve.

Péter ha esetleg megtudod mondani a típust vagy az még jobb lenne ha a beszerzési helyet ahol lehet most ilyen esztergát venni akkor azt nagyon megköszönöm.Köszi Sanyi

dg8n4i8x

San!

A fő kérdés, hogy mire szeretnéd használni!? Milyen anyagok/méretek, mennyit fogod használni? Ha ipari termelésre kell akkor nagy, ha hobbi, vagy csak néha kell akkor megteszi a kicsi is... bőven!  
Egy frekiváltóval a háromfázis sem gond egy fázisról...  

Üdv!
Balu

3vv2btrhv

Sziasztok
Most kellene a RAJZOLÁS !!!
GOOGLEKECHUP

3vv2btrhv

http://cnctar.hobbycnc.hu/Hunka_tibor/VARS%c1NYI/VARS%c1NYI_LUK_K%c9S.jpg" border=0>

3vv2btrhv

CSAK emlékezetböl igy volt apámnál  
A lukkés ha lene rola STL file az lene a csucs !
tibor

bmejdz9nu

... egyébként kapni készen ilyet? mert én még itt "vidékén" nem láttam...

3vv2btrhv

65hfjjmj

3vv2btrhv

viszonylag elég jól emlékeztem rá

ra8nsmk6w

A file tárba felraktam 2 képet CIMG3801 és 02. A kisebbik körkeresztmetszetű kés utánélezhető rapid, jól látható a négyzet alakú befogó kiképzése. Könnyű reproukálni. A másik már nehezebb dió, átmérő 5mm ki lehet húzni vagy 55mm. nagyon szuper minöség az ára is tükrözi.

49db863y8

Helló Péter.
Én tudok csinálni hengeres szárú furatkéshez befogót.Ha érdekel, adjál méretet.  
Üdv:Bagyinszki László