Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Én ma azt halottam, hogy pl. aluba ezzel lehet tükör felületet csinálni...?

9v9rb6gau

Az aluhoz általában a gyémántot használják, az elbort szén tartalmú ötvözetekhez (Öv, acél), hogy jó legyen élettartama, elkerülendő a gyémánt diffúziós kopását.

000000000

Annyi megdobbento info jon itt a forumon keresztul, hogy mar szinte nem tudom. Otvozettol fuggoen kemenyfem marokkal keszitunk tukros feluletet. Kicsit draganak tartanam a gyemantost ehhez a munkahoz.

bmejdz9nu

Ezek a "valamik" (#224)nekem nem voltak drágák... egy komplett dologhoz "jártak"... csak jó lenne tudni, hogy mihez?

000000000

Esetleg megkerdezhetned a forrast. Vagy tudod hogy mik ezek es csak tesztelsz minket?

bmejdz9nu

Nem tudom... A "forrás" meg azt sem tudja, hogy traktor vagy varrógép alkatrész ez...
Misinek küldtem 2 db-ot... majd kiderítí... remélem...

000000000

A cégnél ahol dolgozok, ilyenek (pontosabban 1 db) van a Plexi polírozó gépben, ha jól láttam. De holnap jobban megnézem, talán még egy fotót is tudok róla csinálni.

bmejdz9nu

Nagyon jó lenne...

ybm4ifb

Szevasztok

Az a kütyü..224-es nagyon kemény anyag esztergálásához való.

000000000

Tévedtem, csak hasonlít a te gyémántodhoz. Ha akarod a képeket elküldhetem E-mail-ben.

bmejdz9nu

Mindent szivesen vennék...

bmejdz9nu

Lenne egy kérdésem...
A furatkiesztergáló kések miért kör kereszt metszetűek??? Sőt más szerszámok is vannak ilyenek... esztergához...
Hogyan kell "hivatalosan" és "nem hivatalosan" befogni ezeket?
Tanácsolták, hogy csináljak negyzetes anyagba furatot... valami prizmát is emelegettek egy boltban... de nem tudom... Sőt a kés forgathatóságának az okát sem...

69iejf00t

Üdvozlet mindenkinek.Én most találtam rá erre a forumra és most szeretnék egy műszerész esztergát venni.Aki tud segítsen nekem, hogy hol és milyet érdemes venni.Találtam egyet de nem tudom hogy ez mennyire jó : http://www.ebolt.hu/product97310.html#mtb3000" TARGET=_fnew>MTB 3000Ha van ennél jobb és persze olcsóbb akkor várom a segítséget.Előre is köszi. Sanyi

4bdy992

Üdv !
Ha van 3 fázisod,és helyed inkább vegyél egy idősebb "kisesztergát-műszerész esztergát"pl E1N, E2N, EMUS250 stb. Lehet, hogy nem ilyen szépek de klaszisokkal masszívabb gépek. Nézz körül a Vaterán és a többi hirdetési oldalon.
További szép napot! Robika

bmejdz9nu

Nézd meg itt a kezdetet...#1