Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

svejk

Hmm.. biztos van ilyen.
Holnap meg is kérdezem a Hidracélnál.

jani300

Van öntött rúdanyag még 300 mm fölött is .

nvnshmpmn

Ha minden stimmel, sikerült jól eltalálni a tőcsavarok osztókörét, meg a menetek se állnak ferdén, akkor azért jó dolog, hogy pár pillanat alatt lehet a tokmányt cserélni.
Akarok egy olyan tárcsát is csinálni, amin 2-3 tized lógással illeszkedik a tokmány, hogy lehessen központosítani.

nvnshmpmn

Az se lenne rossz, ha ilyen rúdanyagból szeletelnék le a tárcsákhoz az alapanyagot.

jani300

Állítólag nagyon jó a minősége , de húzós lehet az ára .

nvnshmpmn

Gondolom, ennél már a vágás is számottevő tétel lehet.

jani300

A darabolás azért nem lehet olyan nagy tétel . Öreg keretes fémfűrészgépen simán lehet darabolni .Habár szinte mindenhol cserélik már szalagfűrészre .

svejk

Holnap délután már okosabbak leszünk.
Ha a hidracél nem tudja beszerezni akkor nincs is :)

svejk

Persze az öntés gazdaságosabb lenne, és kevesebb forgácsot kellene eltakarítani :)

jani300

Hát szerintem illeszd inkább húzósra tokmányt . A peremnek kell központosítania . Ha lötyögős szerintem mászni fog . És ha nem muszáj ne vedd le a tárcsáról .

jani300

Biztos hogy van. Én is méh telepen láttam talán 400 asat is . Meg az esztergályos ismerősömnél 100 körülit .

s2k5ycubj

[#eljen][#eljen][#eljen] Laza illesztéssel mindig baj lesz!

000000000

Sziasztok.
Tudna nekem valaki belinkelni a váltólapkák ISO kód magyarázatát, táblázat formájában. Nekem megvolt de valahogy elveszett a gépemről és a neten nem találom. Ja és ha lehet magyarul, nem beszélek külföldiül. [#help][#help]
Előre is köszönöm.

mxjj54gxi

Arra én is betársulnék pár darabbal

mxjj54gxi

Ezen ne agyalj: az alapvető, hogy ha meló közben tokmányt cserélsz, akkor azt tárcsástól cseréled.
Ez nem kérdés, és nem csak ezen a padon, hanem mindegyiken.
A gyors csere is, meg a lehető legjobb poontosság is erre kényszerít.