Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

zoli0302

Ennél valami pontosabbat :) ?
Mennyit érhet egy ilyen gép ?

nvnshmpmn

Lehet, hogy a kínai kisesztergákat ezzel meózzák. A másik végével meg rögtön rá is lehet írni, hogy I o. minőségű.

svejk

Adj róla pontos műszaki információt!!
Anélkül hogy értékeljük?

Kilós MÉH telepi ártól felfelé úgy 300 ezer Ft-ig mehet az ára.

zoli0302

Nem is láttam még,kb 15 éve áll egy műhelyben az első gazdájánál 1979 es gyártmány, csak aluminiumot dolgoztak fel vele de kicsi volt és vettek egy nagy 1500 as, padot rettentő szutykos..De beindítva /állítólag/ csendes és mindene működik

mxjj54gxi

Nekem EMU 200 van, kistesója.
Ami fontos: fokozatnélküli sebváltója van, ami baromi jó, ha működik, de legtöbbször azt javítani kell!
Ha nincs benne (sokszor előfordul), akkor nyűgös.
A gép legalább kétszázért pörög általában, és ha nem agyonstrapált, annyit meg is ér.
Pontossági gépnek alkották, nem rabolni.
Bazi nehéz (700 kiló), és merev, kamrás öntvény lába van (350 kiló), nehezen vetemedik el.
A gépkönyvét (vagy az általam alkotott EMU 200-ét, ami nagyon hasonló) Csuhás könyvtárában megtalálod (TXT-ben lista, mi hol van a netre feltéve), egy csomó olyan fényképpel együtt, amin a gép egyes részeit bontottuk szét, és fotóztuk le, könnyíteni a javítást.

mxjj54gxi

Akkor az kétszázat tuti megér.
Álló helyzetben ne forgasd a háromkaros fordulatszám állítóját, mert kinyírod vele a sebváltót!!!

3p8br678u

w5a4tvedr

Tisztelt uraim. Egykis segitségre lenne szükségem,szerelt lapkás leszúró kést szeretnék vásárolni vastagfalú cső leszurásához.50x12-es 40x10-es csőhöz,én 3mm-nél nem gondoltam szélesebbre.Gép: TUR 40, C5 ,segitségeteket elöre is köszönöm

zoli0302

Köszönöm az ifókat ! Én nem hiszem, hogy használni fogom, rendberakatom, ha kell lefestetem és eladom, talán itt..:) szia

svejk

Itt jobb szeretnek az emberek olyat venni aminél nem takar el semmit a festék és saját száj íz szerint felújítanak.
Egy gonddal kevesebb lenne neked is.
Secc-perc alatt elkelne.

Persze a pénz nagy úr...

4um5b65d

Svejk, szerintem ezt a K1-es melót nem a Te gépedre találták ki.
Két oldalról bábban át lehet fúrni.
Valami combos 32-es, 40-es furatkéssel szintén két oldalról ki lehet esztergálni, aztán vagy jó lesz vagy még dörzsárral is rá kell menni.
Nem egyszerű eset.
Gondolom edzeni is kellene, de nem garantált, hogy nem fog elgörbülni.
Mi lenne belőle, ha kész lenne ?

svejk

Az MVE 2000-esen készülne.
Más is a kétoldalas fűrást és feltűzhető dörzsárat javasolta.
Nem lesz hőkezelve, én sem értem miért nem kell.
Magánban megírom mi lesz belőle.

s2k5ycubj

Azt csak remélni lehet,hogy az anyag lágyított állapotban van különben reménytelen! A helyes megmunkálási sorrend:fúrás átm-2 2,5 mm utána megeresztés,furatesztergálás ha edzeni is kell/ de másképp minek k1/marad a furatköszörülés,edzés után.

4um5b65d

Az utolsó üzim visszajött, megpróbáltam mégegyszer, de az is. :(
Faszkivanság ez az egész.