Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Csak összesepregettem a forgácsot, na persze nem azért, hogy nagyobb rend legyen.
Gondoltam, hátha belelépnek a vendégek és még hazacipelik a cipő talpán, de akkor mit adok le a MÉH telepen. Amúgy meg a titoktartási záradék pont erről szól, hogy látogatókat kupiba vittem.
[#mf2][#buck]

svejk

Sok jó ember kis helyen is... :)

4um5b65d

Azt bizony én is szoktam. Reggel egy kis instant bagoly (Nes-kuvik). :)

4um5b65d

Csak "lemérgeztem" a vendégeket Fanta naranccsal.
A kacsa combról hallgattam mint a sír. :)

4um5b65d

Hajjaj.....
Gyémántos köved van ?

RogerCo

Nekem nincs. De ismerek olyat akinek van :)
Fateromnak.
Tehát ha ez kipipálva, mi a következő lépés?
ROger

RogerCo

Meg a 350-es köszörűt azt korábban komolyan mondtam. A Te tanácsodra vásároltam direkt ekkorát:) igaz a MÉH-ben, de attól még működ. van rajt piros és szürke kő is 350-es vacsi ujjak:)
Roger

4um5b65d

Akkor azt a kisebbik 45 fokos kést fend meg jó élesre és a csúcsára tegyél egy r1-es rádiuszt (szintén a gyémánttal) Aztán 1000-es fordulat , 2 tizedes előtolás, 0,5 - 1mm fogásmélység, hűtőfolyadék vagy petróleum esetleg vágó-üregelő spay-el egyszer végigfújni.
Ha feltekeri a forgácsot a késre akkor nagyobb előtolást és fordulatot adni neki.

4um5b65d

Ja és ne lógasd már ki ennyire a késeket, ez túl sok.

4um5b65d

Az alunál a fenésen múlik sok minden.
Szürke kővel előnagyolod ha szükséges.

RogerCo

Az 1.000-es fordulat is a határaimat súrolja. :( ez egy EAN gép. ha jól tudom 950-et forog maximumon?:( Hűtőfolyadék az van. Ha jól értem a hűtő folyadék nem kell folyamatosan?  
És a munkadarab alakja, jelen esetben négyszög lesz, nem befolyásolja, hogy a sarkoknál nem visz "telibe" a kés?

Roger

RogerCo

Köszönöm az eddigi tanácsaidat, de lenne még egy kezdő kérdésem. Megélezem rádiust teszek a kis késre. De hogy an álljon a késtartóm? tehát a kés hogyan álljon a munkadarabhoz képest? Szög alatt? Vagy a vágóél párhuzamos legyen a munkadarabbal? Elnézést, ha negyon idétlen a kérdésem.:(
de csak hobby-ból van az informatikusnak esztergálya...
ROger

4um5b65d

A hűtőfolyadékot folyamatosan engedd rá, az olajosabb cuccokat elég ha egyszer használod, mivel az megmarad a felületen.
A négyszög résszel nem tudsz mit kezdeni, mivel nem tudsz rajta változtatni.
Az, hogy más lesz a felület textúrája ez természetes dolog.
A minél homogénebb felülethez fogásmélységet kell csökkentened, de ekkor a fordulattal jócskán fel kell menni.
Sokkal lényegesebb az, hogy olyan paramétereket kell beállítani, hogy a forgács ne tekeredjen a késre, mert az összekarcolja a felületet.
De ha nem kapkodod el akkor a Varga Laci által árult gyémánt lapkáról is teszek majd fel anyagot, hátha kipróbálod Te is.

HJózsi

http://www.dolphincadcam.hu/Partners.php" TARGET=_fnew>Celebek lettetek! ... [#eljen][#wink][#wave]

4um5b65d

A kés szár egybevágólag áll a kereszt szánnal.
A 45 fokban álló él forgácsol.