Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

http://kepfeltoltes.hu/110713/IMG_3124_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>http://kepfeltoltes.hu/110713/IMG_3128_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

000000000

Mondtam hogy sikerül!!!!!!

Bocsi a sok bénázásért, de úgy gondolom nem ez a lényeg.[#wave][#crazya][#crazya]

4um5b65d

Azért ez sem sikerült teljesen... :)
A modi kiszórja, mert a szélesség nagyobb mint 800 pixel.

000000000

Köszönöm a fejtágítást, hát én már csak ilyen vagyok.

000000000

Köszönöm ezt én is elolvastam csak nem tudtam értelmezni.[#phone]

279nwbpsa

Ez nem orosz gép?

000000000

Fogggalmam nincs. semmi adat tábla nincs rajta, ezt szeretném kideríteni.

mxjj54gxi

Kérdésem lenne a hozzáértőkhöz!

Mi a hivatalos "neve" a kékacélnak?
Szakmai berkekben eddig mindig így emlegették nekem, de rákeresve semmi értelmeset nem találok, és nem tudom beazonosítani az anyagminőséget.
Lukasztószerszám vágólapnak kéne vennünk ilyen anyagot, de ezen a néven nem megy.

A mésodik kérdés ezután már csak az, hogy kis mennyiségben hol lehet venni Pesten, tudtok-e lelőhelyet rá?

sasi

Sok olyan anyag van, mely alkalmas lukasztó szerszámnak, ezek mind ötvözött szerszámacélok.

Elterjedt pl. a X210Cr12, lánykori néven K1, vagy X160CrMoV121 (K11) stb.

Miki2

Ez a kékacél gondolom nem fémhez kell.
Ha jól emlékszem,(nem biztos) a bőr, és a papir ipar használja (kartondobozok stancolása) és Bölleracélnak is nevezik.

mxjj54gxi

Alut és rezet lazán lukasztunk vele készült vágólapon, simán jó fémhez, nyilván acélhoz nem.

Szép kékes színe van, onnan a "nicknév", de hogy milyen anyagminőséget takar??

Rabb Ferenc

Szerintem kékre edzett rugóacél szalag. Lánykori nevén KS (közepes szilárdságú) vagy NS (nagy szilárdságú)

De a rendes vágólap - mint azt Sasi is írta - valóban minimum K1-esből készül, ...

KoLa

Szia Feri! add meg a méreteket! K1 van itt többféle méretben!

4um5b65d

Azt azért nem ártana tisztázni, hogy tömör vágólapot akarsz csinálni, vagy csak egy élére állított lemezzel szeretnél kivágni valamit.